OK , AKU NAKAL



Lunch time !

Makan apa ? Aku sarankan makanlah makanan yang halal lagi barokah !  Nanti darah daging tidaklah sentiasa  perlu disamak dengan keinsafan dan taubat. Samak? Ke "baby" an apakah ? Betul lah beb aku cakap ni .. Kalau sumber pendapatan tidak dari sumber yg halal , makanan juga tidakkan halal . Jadinya terhasil lah perangai  macam hare ! Aku tak kata orang la , aku kata tiang lampu je  hahahaha


Aku nakal ?


Ooook  dulu pastinya . Dulu-dulu memang la , almaklom remaja baru nak up ! Semua orang aku sakat .semua benda aku nak rasa . Semua kerja aku nak tahu ! Yang pelik bila part belajar , aku malas la pulak nak ambil kisah .  Apa ayat aku kalau cikgu suruh belajar ?suruh aku study hard ?

" teacher  .. kan perumpamaan ada berkata ,  tuntutlah ilmu dari buaian sampai keliang lahat . So dalam buaian saya dah belajar dah , apa nak belajar sungguh-sungguh lagi , nanti dah kawin suami saya pulak lah ajar saya sampai ke liang lahad ! Hahahaha

Korang nak tau apa teacher aku jawab ???

Kalau awak dapat suami yg bodoh  macamana? Apa je dia nak ajar awak sampai keliang lahad tu ?


Er .. teacher jangan aa cakap macamtu , kata- kata itu kan doa .. saya gurau je kot tadi , balik kang saya study aaa hard hard , smart smart ..ermm

Sambil senyum kambing , teacher aku bersuara  " tau takut "


* Aku buat-buat tak dengar *


Comments

Muhd Zaid said…
Yukenduit..stadiyy haddd...okeng ?
Yenda Ixati said…

Sejak duduk johor kenapa spelling kau lain macam beb ????? Hahahaha mace hare doe
Muhd Zaid said…
Orang johor ajar aku spelling camtu..kakakaka
Yenda Ixati said…
Sorry to say la .. mayb org Mersing je kot yg pakai ,org area lain tk pakai ayat2 mcm tu . Hahahaha