PESANAN BUAT ISTERI DILUAR SANAOrang belum kahwin ni nak share sikit nasihat kepada para isteri diluar sana  aa.. kikikih , sekadar berkongsi ,bukan nak perli atau menghina . Wahai isteri diluar sana , tahukah Anda

1. Apabila seorang suami pulang ke rumah dalam keadaan letih dan isterinya melayaninya dengan baik, maka isteri akan mendapat pahala jihad.
2. Seorang isteri yang tidak tidur lena kerana menjaga anak atau suami yang sedang sakit, maka dia akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
3. Isteri yang melihat suaminya dengan penuh kasih sayang, Allah akan memandangnya dengan penuh rahmat.
4. Isteri yang menyapu lantai sambil berzikir dan bukan merungut, Allah akan memberi ganjaran pahala seperti menyapu lantai Baitullah.
5. Isteri yangmemicit kepala suaminya tanpa disuruh akan mendapat tujuh ketul emas manakala jika disuruh, akan mendapat tujuh ketul perak.
6. Bagi isteri yang berkhidmat tanpa derhaka dalam hati, maka dia akan mendapat pahala seperti menunaikan solat selama 12 tahun.
7. Kemudian, bagi isteri yang menunaikan solat di awal waktu, menggantikan puasanya dengan cepat, dan taat kepada suami, Allah akan mengizinkannya masuk ke syurga dengan pintu mana yang disukai.
8. Apabila isteri menjemur baju, maka matahari akan mendoakan keampunannya.
9.Isteri yang taat akan memasuki syurga 500 tahun lebih awal dari suaminya dan akan menjadi ketua bidadari .C/p  je ni  .kikih

Comments

Maria Firdz said…
Nice sharing.. Tapi perlu nyatakan sumbernya...
Yenda Ixati said…
Thanks cikgu .. info ni saya dpt dari sini

http://www.pesonapengantin.my/persediaan-kahwin/soal-jawab-agama/elak-jadi-isteri-nusyuz-1.124508

Popular Posts