SAKAT ORANG NANGIS



Assalamualaikum  beb ..

Jodoh .. ajal ..maut ..semua yang kita hadap ni  kita just mampu rancang je tapi resultnya Allah je yang tentukan.

Petang tadi aku dapat call dari member baik masa sekolah menengah . Suara dia  bercakap , aku rasa dia baru lepas menangis . Kejap-kejap suara tahan hingus jatuh kedengaran kat speaker phone aku .. hahaha

Wei beb kau nangis ek ? Hahaha pasal apa pulak ni .

Soalan aku nak korek rahsia dari dia .

Beb,kau ingat lagi tak bf aku masa sekolah dulu , yang asik kejar aku  ajak couple , dan lepas letih nak melayan ,aku terima dia jadi bf aku. Kau ingat tak?

Ooooooh ..Rizal yang pakai kereta satria o.5 tu ? Bukan  masa dia kejar kau tu  masa umur kita 16 tahun ke beb? Aku kenal sangat mamat tu , kan korang  still couple sampai sekarang  ?  Raya haritu kemain lagi korang datang beraya rumah aku kan ? Hahaha apahal doe dengan dia? Eksiden ke  ?

Tak ..dia sihat ,  dan kami baru je lepas break beb . Ermm

Laaaa..pehal doe ?? Dan nak masuk 5 tahun korang couple kot ,pehal  pulak boleh clash tetiba ni ? Sebelum ni aku respek giler doe kat kisah cinta korang sebab  setia bercouple sampai nak masuk 5 tahun !  Gadoh ke? Atau curang ke? Atau dah jemu ke? Hahaha share please


A ah beb .. masa aku kat kolej  ,kat Kelantan ni , dia kat Jb tu asyik sangat keluar dengan kawan perempuan dia . Bila aku tanya dia jawab kawan satu sekolah , then kerja ditempat yang sama lah , bila aku  call , dia cakap busylah , akhirnya kantoi bila aku chat adik dia kat wechat , then adik dia  cakap abang dia keluar tengok wayang  dengan perempuan tu . Aku tanya sejak bila abang dia  dah keluar dengan perempuan tu ? Kata adik dia sejak aku masuk  sambung belajar kat Kelantan ni . Lemah doe ..5 tahun aku  terima dia sebagai  kesayangan , sampai aku abaikan semua kawan-kawan  yang baik dengan aku semata -mata  aku tak nak dia cemburu . Aku nak hati dia tenang . Tak gelisah tanpa rasa curiga . Semua laman sosial aku pun cuma family aku dan family dia je yang aku add . Lastly ni hasilnya yang aku dapat .


** aku dengar suara dia menangis**


Beb !  Beb... please jangan nangis k .. listen here !  Allah tu maha adil . Sekarang ni awal -awal Dia dah tunjuk kat kau siapa Rizal tu ,k .. kau sepatutnya bersyukur sebab dia curang awal-awal ,kalau korang dah kawin dia buat perangai camtu ? Tak ke naya doe masa depan kau ?! Dah  la .. kau fokus study kau dulu beb . Kau fokus pada harapan mak ayah kau , kau balas jasa mereka dulu , kau kenang kasih sayang mereka dulu , nanti dah  keluar dari kolej , ada ramai lagi orang akan sayang kau doe . Masa tu hak kau just buat pilihan sebaik mungkin .  kau pun tak kurang hebat kan ? Muka ada iras -iras  pelakon hindi " Rani Mukerji "  hahahaha  chill ea beb .. market kau masih tinggi tu ...

Ah aku ..kalau part memujuk dah bijak dah sekarang ni . Hahahah pakar terapi lah katakan . Belajar terapi tubuh badan tapi mahir  dalam  terapi jiwa..ceh

Beb ..thanks ..oklah ,aku dengar pesan kau ni . Kau study apa doe? Dah macam pakar motivasi je aku tengok hehehehe .

Amboi kawan aku ni ,  sakat aku tak beragak la pulak . Haish ..

Aku kat sini study macamana nak jadi isteri solehah  , macamana nak bikin baby comel untuk datuk dan nenek dia , pastu kos aku ni kos  cari saham akhirat jugak la , sadokan jiwa supaya dapat tahan marah kalau suami minta izin nak kawin 1 lagi .. hahahahahah

Woii !! Tipu aku ea Mia !  mana ada kolej study macam tu ??

Hah ?? Takde ek??oooooh ingatkan ada kolej study kos tu...


Hahahahahaha  ... kami akhiri suara tahan hingus nak jatuh member aku tu dengan gelak mengilai ,macam hantu kesiangan pulak..ermm...



*** hahahahahaha

Comments

anakjawe said…
mule2 bce cite sedih, last2 ketawa.. haha
Yenda Ixati said…
Kikikih ..seronok aa beb sakat org ni
anakjawe said…
kesian org tu.. tp xpe nmpk nye org tu mcm hepi kne sakat.. hahaha.. abigail btul..
Yenda Ixati said…
Opss ..hahahaha well .. mia abigail ek ? Hahahaha
anakjawe said…
abigail sejati..
Yenda Ixati said…
Hahahaha okk anak abah dia tu !
anakjawe said…
oo.. klau cmtu.. jd nye abahgail.. haha