Skip to main content

SAMBUNGAN SUSPEND 1

Beb ..
Lepas  aku dah sedar , pagitu , doktor ada panggil mama dan ayah kebilik doktor. Aku ditemani Fatin dan Along ( abag sepupu aku dari Singapura ) . Suka lah Fatin tu dapat melepak dengan along , sebab Fatin  sejak dulu minat kat along , tapi malangnya along dah ada gf dan nak tunang dah new year ni . Kata Fatin , biar ku simpan perasaan ini jadi kenangan aku * dengan muka poyo dia tu ,aku , dila jadi  tukang gelak je lah. hahhaha a Fatin memang suka buat lawak bodoh yg menampakkan dia macam bodoh , tapi orang lain tetap akan terhibur walaupun sikit.

Dik .. awak makan apa sey ? Tanya along perlahan .
Entah aa , orang pening masa lepas balik dari rumah Fatin tadi , orang ambil aa pain killer , masa tu ubat2 dalam stock tu terjatuh , orang ambil dua biji terus telan . tapi lepas tu orang tak ingat dah apa jadi.

Kau ambik ubat pain killer warna apa doe ? Nurse peribadi aku si fatin bersuara . setahu aku stock ubat kau , pain killer yg kau punya tu dah habis dah . Yang banyak  ubat demam dan ubat penenang je yang aku nampak  haritu. kalau vitamin semua dalam botol berbeza warna ,takkan kau  tak reti baca pulak bro??

Yeke beb dah habis ?? Dah tu pil warna hijau muda tu ubat apa? Aku mula was2.

Yang hijau biru muda tu ke?

A ah lah .. tu bukan pain killer ke ?

Pegh  !! Masakkk aaaa .. Fatin tepuk dahi berkali

Pehal  bro ? Along soal Fatin dengan muka serius

Sebetulnya tu pil stress untuk si "mangkok" ni aa .. ubat sendiri pun boleh lupa .bukan baru minggu ni makan ubat !! Kau tau kan , ubat penenang kandungan morfine dia  tinggil kalau yang warna hijau tu .tu paling power punya sengal !!! Padan aa dah macam orang mati , terkulai je kau Mia !! Grrrr ..nak mati ke doe ????

Ahh sudah , fatin marah aku .

So , adik salah makan ubat la ni ????

Aku  : sengeh tunjuk gigi

Fatin : tenung muka aku dengan muka tak puas ati !!!


Hahahahaha

Lepas mama keluar  dari bilik doktor , mama ada jumpa Fatin kat luar bilik aku . Aku ,ayah ,along masih  dalam bilik . aku tak tau apa yg mama dan fatin bincangkan , tapi lepas mereka selesai berbincang , mereka masuk kebilik ,aku dapat tengok wajah fatin murung. Aku tanya , why beb??

aunty pesan kat aku  " tak semua rahsia perlu dikongsi ,sebab rahsia itu hanya perlu disimpan sahaja .. and  onething ..gadget kau ,mama kau akan simpan semula buat masa ni.


**what ???ermm adoooyaiii ..ujian apa lagi kali ni **

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx