Skip to main content

CAKAP PASAL KAHWIN



Aku rileks je baca ni  sebab pernah jugak dulu aku beritahu mama pasal nak kawin muda . but  mama reject idea aku lelaju . and now  baru aku paham the reason.. and  kalau ada orang tanya pasal  kenapa aku tak kawin2 lagi or  bila nak kawen ? Nahh ..jawapannya ada kat atas tu . Lepas ini aku nak hafal doe tiap baris kata2 tu . sehuruf pun tak kan tinggal !! Hahahahaha


Dan  cakap pasal perempuan dan perkahwinan .. perempuan sekarang tak perlu yg handsome atau kaya raya anak jutawan  atau anak  tokey budu terhebat  kat Malaya ni ke apa. semua tu tak perlu. Apa yg perlu kata mereka ..

" u setia , i setia "

" u rajin  kerja , i rajin sayang u "

" u  malas berusaha , i malas fikirkan u "

" u  tinggalkan suruhan Allah , i tinggalkan cinta u"

" u durhaka kat emakbapak  u , i durhaka kat cinta kita "

"  u  curang  ... i tak kawen dgn u pun takpa "


Hahahahaha look !!! Mana ada dia cakap pasal nak bunglo ?? Ferrari ??? Cuti luar negara tiap minggu ?? mereka takkan mintak punya laaaa . Perempuan sekarang tak pandang tu.. hahahaha Apa yang penting ??? Subur sudah la  ..hahahaha .sorry2 bicara peribadi pulak disini. Namun sejujurnya , siapa yg dah kawen tak nak anak ?? Kan ??  Dan bila disoalkan kepada aku

1 + 1  = ????

Jawapan aku  4 !!!  ^_^

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx