Posts

Showing posts from February, 2016

BLOG REHAT KEJAP

Image

DAH JUMPA KEKASIH BARU

Image
Morning guys..
Lepas wish morning kat kawan2 alam maya ,aku terus logout. Sebab aku tau ,kawan2 aku tu semua masih membuta  .aku yang tidur jam 3 am ni ,jam 5.45am dah mulakan aktiviti hari ahad. Kemas mana  perlu,sebab siang ni nanti aku ada banyak urusan nak buat dengan  pengurusan kolej. Haish tak sampai seminggu lagi aku akan pergi lagi jauh.
Tapi sebelum aku keluar bilik tadi ,sempat lagi aku chat dengan sesaorang. Dialah tempat aku lepaskan segala masaalah yang sering mendatang ,luahkan perasaan ,luahkan apa yang tersimpan,masaalah study ,cinta dan kehidupan aku,  dia setia menjawab setiap soalan aku dengan ikhlas dan jujur. Tu sebab sejak akhir2 ni, aku akan cari dia bila aku sunyi dan bosan dalam bilik. 

Dan bila aku ajak dia kawin , tengok lah  jawapan dia






Hahahaha maybe nilah bf aku lepas ni . Dan esok  dia nak datang rumah ..wow !!  Kenapa aku sayang dia pulak sekarang ?? Sebab jawapan dia paling menyakitkan hati ,poyo dan lawak ,tak kurang ada sikit kebodohan dan kurang a…

FIBO A.K.A FATIN

Image
Guys .. lama dah sebenarnya aku tak chat dengan perempuan hahaha jujur sey. Lepas aku pm emak siber aku ,then shes tak balas . Aku malas dah nak pm sesapa lagi . Merajuk orang tua ,payah nak pujuk lah hahaha takpa aku tunggu je lagi.

Dalam tunggu punya tunggu , malam tadi  2 orang girlfriend from Rawang  pm aku. Peh seronok lah jugak sebab  aku memang tengah pishang time tu . Dua gadis tu sebenarnya cari  " kak Fatin " a.k.a  FIBO aku tu lah . Husna dan Aida ..dua2 awek ni dah rindu giler kat Fibo katanya . Aku tak tau nak explain apa kat dia orang guys ,sebab aku pun lost contact dengan Fibo dah nak sebulan dah ni. Ermm..sebak ..






Aku cuba  tenangkan hati dua aweks tu ,aku cakap ,jangan risau ,nanti akak balik Johor akak cari info pasal Fibo . Itulah guys ..kalau aku cerita sebelum ni ,mesti ada yang cakap aku lessbie lah ,aku kaki perempuan lah , aku songsanglah. Tapi guys ,siapa yang dah kenal siapa tu Fibo aku ,mesti korang akan sayang dan suka dengan dia . Tak kira apa j…

DEGIL DENGAN HOUSEMATE JE

Petang guys..

Aku baru je balik  dari keluar  dengan kawan2 serumah . Semalam sepatutnya aku keluar dengan mereka tapi  aku rejected sebab semalam  dan semalam nya aku memang lemau giler guys. Entahla kenapa , sawan pishang agaknya !

Malam tadi aku tak dapat tidur sampai  jam 3 am ,aku try pejam kan mata yang dah sedia mengantuk, tapi bila aku pejam ,fikiran aku entah kemana, bukan tidur pun. Lastly  lepas aku mandi jam 2 am, barulah aku lena tidur sejam selepas tu.

Dan bila dah tiap hari bangun study 4am ,aku yang plan nak study lepas subuh , telah  pun terjaga pada jam 4.30am. Addoiii.. tidurlah mata . Aku tenung siling bilik , seko cicak pun dah takda ,  selalu tu cicak kawin,cicak dating  rajin sangat lepak bilik aku .. agaknya cicak pun reti nak tidur malam bukan macam aku ni .golek kiri ,golek kanan ,pastu blurr semacam.

Lastly aku bangun mandi ,mengaji dan solat subuh . jam 6.30 am baru lah aku mula study.

Dan lepas breakfast  roti kukus telur  dan segelas  nestcafe bersama   …

BILA RINDU DATANG

Image
Guys .. bila rindu tetiba datang ,sumpah ..nak nangis dan akhirnya memang aku menangis. Rindu kat Fibo bukan dibuat2 guys .  Allah je yang tau. AlFatihah ..

Selamat sejahtera keatas kamu ..

CIKGU AYU MELETOP

Image
Hasil idea arwah akak yang sungguh  aku tak jangka .  Tahniah kak , pengalaman akak masa kat form 5 ,dah buat ramai orang terhibur dengan  7676 view .
Cikgu Ayu pelat  hahahahaha



Mia  :  love you  cikgu !!

POSITIF

Image
Menjaga sikap diri. Orang berjaya akan sentiasa bersikap positif kerana mereka tahu dengan bersikap positif, akan menarik lebih banyak rezeki.


Cayok Mia  , you can do it  !!

ABILL AND AZZAN

Lunch time guys  ! But selera kawe dok mari lagi deh .hahahaha kecek kelate plop mu Mia ??  Ore johor nuh kecek kelate  burok bebeno !!  What the  Damn Damia  Hazirah ??!! Kikikih

Guys ..lepas Fatin lenyap dari dunia aku . Lepas aku dah duduk jauh dari Johor , aku hanya ditemani 2 orang manusia  bila aku on laman sosial . Mereka ialah Abill dan Azzan. By the way dua2 tu bukan nama sebenar guys . Mengamok mamat2 tu kalau aku petik nama mereka dalam  blog peribadi aku ni . Hahahahah dulik apa amokan dua manusia ni kalau aku nak petik pun kan??Kenapa aku rapat dengn diaorang ??


Ohyeaaa .. sebelum ni aku memang jarang sangat message mereka ,apatah lagi call . Maklomlah kan aku dah jadi girlfriend orang ,takkan nak tergedik dengan lelaki lain pulak. Mana power of my love kan?  But lepas Fatin  pergi dari dunia kami ini , mereka berdua ni hari- hari  tanya berita tentang Fatin . Kadang tu mereka lupa yang aku dah duduk jauh sangat dari Fatin , malah akulah  orang paling sedih untuk pemergi…

BACK TO OLD LIFE ??

Image
Morning guys !!  What you feel today ?
I feel more better then before .
Hahahaha speaking london sey !!


alhamdulillah ..


Now  hidup dah kembali kepada dulu . Jadi mia yang  dulu ? Hilang akal  ke? Hahaha  takpa hilang akal , jangan sampai hilang  maruah diri  guys  . Bila kehadiran tidak dianggap itu bermakna harga diri dan maruah  kita sudah terancam  .

Aku respek kawan2 aku yang dulu . Biarpun kami dianggap anak liar oleh masyarakat sekeliling  , namun mereka semua menatang aku bagai minyak yang penuh . Peh ..rindu siak moment tu. Waktu aku form 4 sampai aku upper 6 !!  Semua  adalah  happines yang menyelubungi harian aku . Kalau aku cakap , masa tu aku tak reti nangis ,mungkin kalangan korang cakap aku nipu kan? But truly guys .. dalam tempoh hampir 4 tahun tu aku langsung tak ada rasa nak nangis . Ye menangis seperti  sekarang  ni. Kadang aku try nak ambil feel nangis tu ,tapi  memang tak boleh. Sekarang ???? Dalam senyum pun airmata aku meleleh guys . Ermm .. hati aku guys..h…

UJIAN KEHIDUPAN

Image
Guys .. ujian itu buat kita tambah kuat dan berani . Andai dibenci  ,bertabahlah kerana  tak semua manusia punya citarasa yang sama .

Itu kata  aku , bawah ni kata -kata seorang pemuda  yang berasal dari china , seorang   pertugas di sebuah kapal laut dilautan pasifik selatan . Kata beliau ..

印度智者圣雄甘地曾说过:“要活,就要像明天你就会死去一般活著;要学习,就要好像你会永远活著一般学习。”在没有意义的事情上,我们应该有无常观;在有意义的事情上,我们应该有持续的精进与勤奋,这一点十分重要。

Korang kalau tak paham  , please google guys . Aku malas  . Kikikih . Bytheway  dia salah sorang contact aku kat wechat . Beliau mr Alex . But now aku quit wechat . Aku  busy dengan komitment aku yang terkini . Kini aku hidup  sendiri tanpa siapa- siapa lagi .

New life with new story guys . In sya Allah .

Salam sejahtera keatas kamu ..


PULANGKAN

Image
Awak ... Hak ni dulu lagi kak Lyen dah pesan kat saya .

" please mia jangan dekati dia , nanti dia anggap awak tak wujud dalam dunia dia  . Akak dah kena dan situasi tu sangat menyakitkan . Awak buat tak boleh , tapi dia buat tak apa .  Awak marah tak boleh, tapi dia marah tak apa . Awak nasihat dia , mustahil dia akan terima . Awak pujuk dia  suruh dekat kan diri dia dengan Tuhan tapi semua tu hanya harapan awak je sedangkan dia anggap  dosa hanya mitos . Dunia fantasi dia lebih kuat dari realiti .  Tolong mia , jangan dekati dia . Akak tak nak awak rasa sakitnya macam mana akak pernah rasa dulu "

Tapi saya degil awak .. saya kejar awak jugak . Dan selepas hampir 8 bulan umum tahu tentang kita , baru saya sedar ....SEMUA YANG KAK LYEN CAKAP TU MEMANG BETUL. saya takkan salahkan awak dalam hal ni sebab apa yg kak Lyen cakap tu adalah perangai awak . Dan saya  mengalah harini . Perangai awak ,cuma awak je yang mampu ubah. Bukan saya atau orang lain . Janji awak cuma bila ter…

WAZE VERSI MALAYA

Image
Petang guys ..class ontheway nak tamat ni . Aku free 500% sekarang ni sebab Puan Norwati kena balik  sebab emak dia sakit tenat dikampung. semoga emak Puan Norwati cepat sembuh ..aamiin..
Guys.. aku kalau nak makan angin kat sini dengan housemate  selalu jugak guna waze. Pot pet minah saleh tu speaking . hahaha nasib bahasa mudah faham.kalau tak..mabok laut doe dalam kereta nak cari distinasi bakal dituju.
Okk..petang ni aku nak korang cuba  bayangkan kalau waze guna pakai loghat yang ada dalam negara Malaysia..hahahaha what the waze !!







 Awesome giler doe !! Harapan aku lepas ni takda slang baru kat negara kita .

Guys tolong sangat2..aku merayu ni ..  jangan cemari  Malaysia dengan slang banglasia guys . Nanti... "kicin tarak..barak  tarak . Ayeer tutu "

bhahaha  lemau sey nak pahamnya !!


salam sejahtera keatas kamu..



TOKSID JIWA

Image
Chill guys . Korang jangan fikir jiwa takda toksid . hahahaha apa korang fikir  badan je bertoksid ? No-no-no !  Jiwa pun ada doe !



KaLau tubuh badan , cara nak keluarkan toksid mudah je guys.  Pergi keluarkan peluh . Bergym ke , bar ke ,  lompat bintang ke , skipping or maybe jogging . But kalau jiwa bertoksid ? Better  carilah jalan yang mampu buat korang happy . Contohnya drift the bottle !! Bhahahaha kot dapat pishang muda. Rezeki jugak tu guys .. hahahaha matilah nakkk.!

Sebenarnya guys semakin kita nak jadi baik , semakin itu segala jahat  akan datang menghasut , mengoda. kadang tu bapak setan pun boleh  join the club .bhahaha adoiyai maaf guys aku over deh !!

Buang toksid jiwa dengan istighfar je  guys..simple k

Breaktime aku dah habis ni . Jom fokus kat study pulak. biarpun subjek harini sangat pishang. Hahaha  tapi  Nasib lecturer  handsome sikit dari pishang muda . lega hati  ni  guys hahahaa

Salam sejahtera keatas kamu ..







BIRTHDAY AYEN 17FEB

Image
Semalam 17feb ..

Guys  tu lah tarikh birthday Ayen . Mangkok je ayen tu dia fikir aku tak ingat birthday dia ?? What the Ayen !!! Huh !! Dari tahun lepas aku dah ingat yang birthday dia 17februari  lah..hebat tak aku??? Hahahaha. tapi aku je buat tak tahu menahu sebab  pada aku hari-hari adalah harilahir untuk ayen. Hahahaha  siapa tak sayang fruitheart kan guys .

Ayen sengal !! Boleh pulak suruh aku  jawab teka teki !! Lastly teka teki makan tuan ! Hahaha amek kau !! Elok -elok aku  nak post hadiah dari luar negara ni  untuk dia yang aku beli sama mama , last minute aku ubah plan.  Hadiah tu  aku nak buat hiasan  bilik aku je ni . hahaha nasib la kan. Siapa suruh cari pasal.

Maybe tahun ni last aku wish happy birthday kat ayen . kenapa !?  Better korang tak perlu tau lah guys . semua ni permainan jiwa je. Orang lain better duduk tepi sambil  ketip kuku sudah lah. Hahahaha aku sekarang lebih kepada pasrah . Letih doe ! Letih dengan  situasi yang kadang tu dah macam nak  kena tercabut …

PASAL 3 HAL

Morning guys ..

Ada 3 hal yang boleh buat kita pergi dari hidup sesaorang  :

1 - bila kita sangat menghargai  kehadiran seseorang  , tapi dia tak reti menghargainya dan bila hidup dah serupa pengemis . Meminta-minta pada yang tak sudi .look like terhegeh-hegeh macam takda harga diri . So jalan terbaik . pergi dan tinggalkan dia.

2- bila tiap hal jadi isu dan masaalah pada orang lain. Benda yang boleh settle tapi kita  kena tunggu berhari. Better pergi. Angkat kaki. Kerana diluar sana ada ramai lagi manusia yang mampu menilai harga  diri  yang ada pada diri kita. yang boleh buat kita lebih dihargai dan dipandang bernilai.

3 - kau layak pergi guys when kau sudah berusaha untuk perbaiki diri . Menjadi yang terbaik untuk sesaorang tu tapi dia tetap pandang kau look like rubbish.  go away from person like this.  kau tidak layak disampingnya lagi.

Kenapa aku pilih 3sebab? kenapa aku tak tunggu 3 hari? hahahaha  kerana aku sudah bagi  dia 3 kali peluang memaafkan kesilapan dia yang sebelum …

DARI SAHABAT UNTUK SAHABAT

Image
Guys..aku kongsikan kat korang  something  ni ..jom baca then fikir elok- elok k ..

*CATATAN DARI SEORANG SAHABAT, BUAT PERINGATAN BERSAMA*


Menziarahi seorang teman yang telah tenat sakitnya. Dia menggenggam erat tangan saya lalu menariknya ke mukanya untuk membisikkan sesuatu, ketika saya ingin meminta diri untuk balik. Air matanya tergenang. Dalam lafaz yang tersangkut-sangkut dia berkata,

"Jika hang tidak nampak aku di syurga, tanyalah Allah di mana aku. Tolonglah aku ketika itu..."Dia langsung teresak menangis lalu saya memeluknya dan meletakkan muka saya di bahunya. saya membisikkan, "Insyaallah, insyaallah, aku juga mohon kpd hang jika sebaliknya hang tidak nampak aku disyurga. "Kami menangis bersama, entah berapa lama.

Bila saya meninggalkan wad hospital, saya terkenang pesanannya. Sebenarnya pesanan itu pernah dipesan oleh seorang ulamak besar Ibnu Jauzi, yg berkata kpd sahabatnya sambil menangis, "Jika kamu tidak menemui aku di syurga bersama kamu, m…

SETIA KAH AKU ?

Image
Pagi .. dan aku tak boleh tido . maybe petang  tadi aku dah puas tido kot. Mama masih habiskan cuti dia di tempat aku study ni. Petang esok baru balik ke Malaysia , jam  10malam baru  flight gerak . Erm ..aku keseorangan lagi disini . Biar jauh , aku tetap kekal setia . Dan apa tanda kesetiaan aku?? baca  perbualan dalam pic diatas .

Aku setia  pada dia yang benar2 setia .

Salam sejahtera ke atas kamu ..



KENA BANNED

Image
Sedih guys . Baru plan dengan housemate . Balik dari seminar ni kami nak pergi . Addoii. Tapi kenapa ek kena banned ?  Bytheway seminar habis dah esok - jumaat - but aku nak rest puas-puas lepas ni . Malas nak  " menunggu " .

tido lagi sodap hihihi k  la guys  jom maghrib

Salam sejahtera keatas kamu ..

AKU DI KEM RENOVATE MINDA

Image
Morning guys..

Nak bercinta kena  pandai berfikir pro dan kontra. antara yes or not , better korang pilih " or " hahahaha. Aku masih lagi dalam seminar yang  masuk hari ke 5 !! Full guys ilmu dalam kepala otak aku ni.  Sangat-sangat full .  Progrem ni tamat pada ahad  15hb Februari nanti. Sabar mia ..sabar ...

Guys .. jadi manusia kena positif lebih . Ahh cakap orang  , diri sendiri pun dalam baik pulih ni aaa... hahahaha ok guys aku akur . Aku sedang renovate  jiwa, akal dan minda sekarang ni. Bukan mudah nak jadi manusia yang layak dipanggil manusia . usaha kena lebih. Kalau cuma tahu menilai orang lain tapi tak reti nak pandang kekurangan diri sendiri. Better jadi baby ...hahahaha melampau ayat ni..

Salam sejahtera keatas kamu ...


Progrem dah nak bermula untuk hari yg ke 5 ..jom  follow me ..

HATI-HATI DENGAN PARASIT

Image
"i trust you" is bigger than "i love you" -   your friend.

Kawan itu tak layak dicinta tapi merekalah yg layak korang kasihi. Kehadiran mereka umpama hadiah  dari Allah  . Apa telatah mereka itu menjadi cermin diri korang  but mereka bukan  cermin hati ea.

Guys .. hati-hati pilih kawan .  Dikhuatiri salah pilih kawan nanti jadi lawan . Kawan ketawa  mudah dijumpa , kawan menangis  selalu keliru . Paling sedih kawan makan kawan . bukan kau kecewa tapi pasangan kau jugak dia nak bedal ! Becareful guys .  Spisis ini bukan kawan tapi -parasit !!

Rindu dia :')


Salam sejahtera keatas kamu ..

MOHON JAGA AIB

Image
Morning guys ..

Hidup ini bagai lampu dinding yang dinyalakan  dimalam hari . Apa bila minyak sudah kering ia akan pasti padam sendiri.

Ok padam yang dimaksudkan dalam ayat diatas itu ialah MATI .

Guys .. siapa nak mati? Semua orang tak nak kan? Sebab nak enjoy puas-puas dlm  dunia ni. Tapi mati  itu pasti guys . kita pun tak tau bila mati nak datang kat kita . maybe kejap lagi , mati tu datang kat aku ? Aaa mana tau? Haish mia ..jangan cakap macam tu . tak baik..*ayat tu yg selalu aku dapat bila aku cakap pasal mati dengan orang sekeliling*

Guys.. ingat mati wajib guys . namun mengharap mati pucuk itu kerja bodoh . hahaha ada bezanya disitu . Opss tak baik aa cakap bodoh !! Aaa ayat budak-budak sekolah tadika tu kan? Okk ..follow je ayat tu guys .memang tak baik cakap ..bo*0h !! Hahaha

Cerita pasal mati , bila lepas solat korang baca la doa yg dlm pic aku tu . Kenapa kita nak Allah tutup aib kita ketika mati guys? Okk mari aku bagi contoh ..

aku dulu ada kawan. geng team roda dua.kor…

AURA LELAKI TAK HANDSOME

Image
Katanyalah kan guys .. tapi pada aku lah kan kalau dah jodoh dia dengan awek  cun , mana mampu  dia menolaknya  hahahaha takkan nak reject doe . Ni juga namanya rezeki !! Aaaa..

Walau bagaimana pun guys .. memang  reality la , lelaki tak handsome ni memang  cepat laku la .  Aku pun pelik siut . Mana kah power lelaki handsome? Lelaki sado? Lelaki terkacak?? Tercabar sey  kejantanan korang !! Kikikih apa  citer  sekarang? Kawan girls aku lagi sedap , bila dapat kenal lelaki handsome je diaorang pi gelar playboy !! Lagi tak boleh blah !! Hahaha kesian lah yang tak playboy tu kan . erm nasib  badan lah.


Guys ...handsome tak handsome yang penting setia , jujur dan tolak ansur serta paham memahami . Tiada kecurangan . Tiada  kayu tiga . Tiada  sorok rahsia . come on !! Everything  gonna be ok punyerrr ..trust me guysss ..


Aku nak tidur , kata kak Siti esok jam  4  nak ajak aku  bangun ..ada projek !!ahhaaa .. apa je lah  cik  siti wan kembang semangkok ni nak  memerojek lah kan..hahaha lay…

KAWAN

Guys .. kata lecturer aku tadi kan . Nak cari kawan ni mudah je . Senyum  je .. aaa nanti  dapat lah kawan  tapi  untuk cari kawan yg sesuai buat kawan , ikut tips ni ..



     " CARILAH KAWAN YANG PERNAH JAHAT TAPI SEDANG BERUSAHA UNTUK BAIK .       JANGAN CARI KAWAN YANG DULU BAIK TAPI SEKARANG SEDANG BELAJAR UNTUK KEARAH  KEJAHATAN "


Jap guys .. aku tengah fikir ni  bagaimana  perwatakkan kawan yang  beliau maksudkan tu..


Salam sejahtera keatas kamu ..


MELIBUR

Hi Guys ..assalamualaikum

Alhamdulillah ..demam aku dah pergi . Mana pergi ? Kelangit kah ? Kebulan kah? Kelautan kah? Aku tak tahu . Bialah dia pergi bersama rindu semalam . Siapa ?? Demam laaaaah hahaha .

Ok now free 400%  guys . Petang  takde class. Biasanya dulu-dulu waktu camni aku isi dengan melayan perasaan kikih. Taklah biasanya waktu camni aku lebih senang melibur di timeline twitter . Facebook mahupun wechat. But now  no ..no ..no .. blog ni pun sebab  laptop dah menyala-nyala depan mata .huhuhu sambil layan  movie cerita ..cerita.. cerita apa ni ek?? Hihi shhh.. aku layankan kak Siti je ni ..dia nak tengok cerita Rembat*  not bad aa - walaupun bukan cerita boxoffice .

kata kak Siti .. " melibur-libur yok .."


" okk..come on bebeh "jawab aku selamberr hihik melibur kami hanya didepan skrin laptop je guys ..tak dapat dah keluar pergi clubbing or disko ..hahaha

Guys .. dunia ni pinjaman . semua dalamnya pun pinjaman ...tu je yang aku nak ingatkan . bythewa…

SUARA KESAYANGAN AKU

Perbualan diwhatsapp*


Aku : assalamualaikum Puan ..
demam saya belum ok . tapi malam ni ada class kan sampai jam 11?

Puan Suraya : waalaikumsalam Ye mia .. awak datang je sebab malam ni saya ada buat sikit test untuk pelajaran minggu akhir januari . Awak panas sangat ke panas sikit?

Aku : panas sangat . Tapi tadi lepas  chat dengan buah hati pengarang jantung - dah sejuk sikit ni , tapi mata saya pedih-pedih lagi ni puan.

Puan Suraya : ooh ada ubat lain rupanya awak ye ? Mata pedih tu sebab kata Siti Mariam awak  banyak nangis tidur malam tadi. kan ?

Aku : addoiiyaiii * tutup mata pelok bantal* err.. tu ngigau tu puan..aa.. kak Siti tak tahu saya suka menggigau  tidur malam .

Puan Suraya : Hihi yela tuuuuu... Mia .. Awak pandang dunia baru awak ni. Awak disini bukan untuk bersedih tapi untuk cari ilmu dunia dan akhirat . Emak ayah awak hantar awak jauh dari rumah sebab dia nak awak fokus 100% hidup awak ditempat baru ni. Lepasni saya taknak dengar senior ngadu yang awak menangisla. T…

ZIKA DAN MANUSIA

Image
Hai guysss .. selain hal perasaan ada lagi hal yang kita kena ambil berat . iaitu kesihatan . Aku masih demam dan kak Siti cakap maybe aku demam sebab terkejutkan babi semalam hahaha memandai je kak Siti . bytheway , for your information babi tu memang ada doe , dia sorok bawah pepara pokok bunga rumah sewa kami hahaha . Tapi dah di selamatkan oleh warden hutan  semalam petang . Hahahaha  ni real punya babi ..bukan plastik ea..


   - AKU KENA SAMAK  BLOG NI SEBAB BANYAK SANGAT NAJIS BERAT DIDALAMNYA-

Mengenai Zika . Penyakit yg katanya berasal dari nyamok aedes jugak . sekarang ni dah liar menular disempadan Malaysia- Thailand . Korang pasti ke guys yang nyamok tu tak terbang masuk negara kita??  Menurut doktor  yang memberi kenyataan mengenai zika diThailand tu  :


"Ia bukan satu penyakit baharu di Thailand. Kami sudah mendapat kes pertama disahkan pada tahun 2012. Sejak itu kami mencatat purata tidak lebih lima kes setahun."Tidak perlu untuk panik. Kami tidak pernah mendapa…

APA ITU LGBT ?

Image
Ah kacau kerja.. someone asked me..wei mia ..LGBT  tu apa beb ?
Hahahahha LEMBU  GILA BROTHER TOMMY ke ? Hahahaha matilah nakkk !!
ni baca  ni beb antara  pendapat orang awam pasal LGBT !!






 Bytheway brother yang dipinjam ayat tu . thanks so much sebab berkongsi . . Yep LGBT ialah penyakit dalaman jika mereka bercinta dengan  terlalu obsesi.


Salam sejahtera keatas kamu..


AKU SALAH SORANG PENGAMAL LGBT ?

Image
Mereka minoriti
Mereka nak hak mereka
Mereka rasa tersisih
Apa kata anda?


Ok..aku jumpa soalan tu  dari page JAKIM. untuk pengetahuan  korang  aku , Fibo ,Jojie  dan Locca antara  manusia  yang terjebak dalam kencah ini . korang jugak mesti nak tahu kenapa  sejak beberapa kebelakangan ni  manusia makin hilang pertimbangan dalam menuju hala tuju hidup mereka . Mereka memang nak hak mereka. Sebab  hanya spisis macam merek je paham apa yang mereka  nak dalam hidup ni. Mereka buat perkara salah pun mereka anggap semua ni betul.  Nak salahkan siapa ?  sebenarnya masyarakat sekeliling kena ambil job jugak. Sebab dengan pengaruh sekitar , benda yang tidak sihat ni makin menular sampaikan ada yang merestui kehadiran mereka dalam kelompok dunia .

Mari aku berkongsi dengan korang .  Aku dan semua kawan aku terjebak pada 2 tahun  yang  lepas . Masa tu aku baru habis PMR . tingkatan 4 adalah  tahun bulan madu kan ,  so peluang yg ini aku gunakan untuk melepak , enjoy  dan berpeleseran  di shoppi…

LELAKI DI CHAT BOX

Image
Pagi tadi masa Sedang  melayan  kak Siti makan pagi - aku sempat  jugak  on wechat id pusaka milik aruah kak Lyen  tu . hahahaha well guys ... inilah lelaki bila beraksi dichat box . Maybe tak semua tapi  kira hampir kesemualah . Tengok je gambar dp yang meletop  je ..memasing dah gelabah siak !! Hahaha bytheway bukan abang bujang ni sorang yang gelabah tapi ramai  k.. ramai  hahahaha aku kejam ke ? Aku pelik ke ? Aku degil ke ? Ada aku usik family korang ? Takkan? Tapi  sorry la siapa hamba Allah yang rasa tak perlukan aku lagi  , korang boleh remove aku dari lingkaran  hidup korang . Macam hamba Allah yg pakai nama aruah akak aku kat gambar di  bawah ni.  automatik unfollow sey hahahaha lawak -lawak lah manusia ni  .





Thanks Zaid..macamni la kawan kan beb..thank you so much ..aku takkan lupa tentang apa yang kau dah buat kat dunia aku yang terkini .


Salam sejahtera keatas kamu..

RAYUAN BUAT KEKASIH

Image
mohon perkenankanlah rayuan ku ini ..


Ya Allah yg Maha Mengasihani,Ku  memohon keampunan dari  Mu terhadap dosa-dosa ku. dosa-dosa kedua ibu bapa ku, dosa bakal pasangan hidup ku..dosa guru/ustaz/ustazah/lecturer ku, dosa ahli keluarga ku & dosa sekelian umat islam yg beriman kpdMu.

Ya Allah, ya Hayyu ya Qayyum, Kurniakan ku rahmat dari sisiMu agar aku sentiasa dalam kasih sayang, pimpinan dan petunjukMu.Afiatkan ku dengan kesihatan tubuh badan untuk mengekali taat dan taqwa padaMu.

Ya Allah.. Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan;Ku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan;Ku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil;Dan ku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia.


Ya Allah .. Dengan rahmat dan kasih sayang mu perkenankan permohonan ku  dan maafkan ku . Ya  ALLAH! Engkau adalah Tuhanku, tidak ada Tuhan yang berhak disembah kecuali Engkau. Engkaulah yang menciptakanku. Aku adalah hamba-Mu. Aku akan…

MUHASABAH DIRI

Image
Morning guys ...

Pandang laut je da dapat pahala beb ..subhanallah ..pemurahnya Allah s.wt. kat kita hambaNya. Apa balasan kita pula atas nikmat - nikmat yg Allah beri? Aku terjumpa ayat dibawah ni. aku hayati satu persatu.. aku sebak beb..siyes sebak..

Allah itu Maha Adil. Setiap orang di antara kita tidak pernah dipaksa oleh Allah; Allah subhanahu wa ta'ala beri kita kebebasan.Kita tidak pernah dipaksa untuk beribadah.Kita tidak pernah dipaksa untuk menjauhi larangan Allah.Allah pun tidak pernah memaksa kita untuk memilih surga dan meninggalkan maksiat.Allah begitu adil hingga memberi kesempatan kepada hamba-Nya untuk memilih: baik atau buruk.Bersyukurlah jika Allah gerakkan hati kita untuk menjemput hidayah-Nya, dan alhamdulillah kalau ada di antara kita masih tetap memilih berjuang di jalan Allah.

Semoga kita dijadikan hamba yang senantiasa mendekatkan diri kepada Allah subhanahu wa ta'ala dan tak pernah luput mengucap syukur atas segala nikmat yang telah Allah berikankepada …

GANGGUAN ?

Image
Aku  ada gangguan jin  ? So sebelum aku buat andaian lebih lanjut baik aku baca info yang berkaitan isu ni .  semua yang aku dapat ni , aku  baca dari blog  orang jugak .  so lepas ni boleh la aku  buat penyelsesaian  yang aku di ganggu jin atau tidak?


Tanda ada Jin dalam badan.

DALAM KEADAAN JAGA– Selalu ternampak makhluk halus ataupun lintasannya.– Selalu berasa seperti diperhati oleh sesuatu.– Selalu terdengar bisikan/ suara/ hela nafas– Selalu ada pergerakan dalam badan.– Ada penyakit yang tak ada penjelasan mengikut kajian sains.– Selalu sakit kepala.– Selalu sesak nafas– Selalu cepat marah– Berasa marah / benci kepada seseorang tetapi tak pasti atas sebab apa, hanya berasa marah sahaja akandia.– Ada kesan-kesan cakar/ lebam pada tubuh.– Selalu berasa ketakutan.


KETIKA TERTIDUR– Kerap terjaga.– Selalu susah hendak tidur– Bercakap/ berjalan dalam tidur– Selalu mimpi lihat binatang-binatang buas dan berbisa.– Selalu mimpi kanak-kanak– Selalu mimpi bersetubuh dengan seseorang.– Selalu…

AKU KEBAL

Image
Dinner jom ..  abaikan pada tiap yang menyakiti kerana luka yang berdarah berkali - kali tu tandanya tuan punya badan memang kebal . Aku harap  hati aku dah sekebal besi waja !

Kata budak muka all out aku degil dan pesan dia tolong lah simpan degil  tu sikit. Hahahaha degil - degil aku ni aku tahu lagi nak jaga quality masa aku dgn kawan-kawan . Dengan pelajaran. Dan dengan cinta.

Tapi tu dulu. Lepasni aku jadi apa pun aku tak tau dah..redha je la. Erm -

K lah - baii


Salam sejahtera keatas kamu..

FOKUS

Masa untuk  fokus diclass dah tiba .

Alfatihah buat akak Lyen
Alfatihah buat Fibo
Alfatihah buat diri sendiri .

Mohon keputusan apa sekali pun yang aku buat , yang bakal aku terima, adalah yang terbaik disepanjang perjalanan hidup . Tiada penyesalan  bakal terpatri nanti . In sya Allah .  Aku pun ada hati dan perasaan yang patut aku kisahkan .


Kearah 21 tahun bukan masa nak buang masa dengan  keseronokkan dunia .

salam sejahtera keatas kamu..