Skip to main content

DEGIL DENGAN HOUSEMATE JE


Petang guys..

Aku baru je balik  dari keluar  dengan kawan2 serumah . Semalam sepatutnya aku keluar dengan mereka tapi  aku rejected sebab semalam  dan semalam nya aku memang lemau giler guys. Entahla kenapa , sawan pishang agaknya !

Malam tadi aku tak dapat tidur sampai  jam 3 am ,aku try pejam kan mata yang dah sedia mengantuk, tapi bila aku pejam ,fikiran aku entah kemana, bukan tidur pun. Lastly  lepas aku mandi jam 2 am, barulah aku lena tidur sejam selepas tu.

Dan bila dah tiap hari bangun study 4am ,aku yang plan nak study lepas subuh , telah  pun terjaga pada jam 4.30am. Addoiii.. tidurlah mata . Aku tenung siling bilik , seko cicak pun dah takda ,  selalu tu cicak kawin,cicak dating  rajin sangat lepak bilik aku .. agaknya cicak pun reti nak tidur malam bukan macam aku ni .golek kiri ,golek kanan ,pastu blurr semacam.

Lastly aku bangun mandi ,mengaji dan solat subuh . jam 6.30 am baru lah aku mula study.

Dan lepas breakfast  roti kukus telur  dan segelas  nestcafe bersama   dengan roomate ,  housemate aku  pulak dah buat plan ,ajak keluar cari buku rujukan. Addoiiyai aku plan  nak tidur je siang ni . Tapi kesian pulak kat diaorg,dah la semalam aku tak join sebab lemau semacam. Lepas  jam 10am  kitaorang pun gerak  la ke pusat bandar ,cari kedai buku .  Student camni lah kerjanya ,lain la orang dah kerja , shopping mesti cari baju ,kasut ,handbag ,make up ..huhuhu

Dan lepas dapat apa yang dicari ,kami singgah kedai makan untuk lunch . Lepas solat zohor kat mall ,kami pergi tengok wayang , hahahaha sempat lagi tu.

Dan hasilnya ...saat ni , badan aku lemah semula. Allah hai..

Erm , better tidur dulu la guys. Aku ngaku , aku memang degil guys,memang patut la kalau orang marah or merajuk dengan aku dan tak nak dah layan aku macam dulu ..ahh takpa la..hahaha esok2 dah  tak duduk sini ,mesti rindu housemates aku ni . Biarpun lain  negara ,tapi kami satu kepala . Asik gelak je kerjanya kalau dah jumpa .


Selamat sejahtera keatas kamu..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx