DEGIL DENGAN HOUSEMATE JE


Petang guys..

Aku baru je balik  dari keluar  dengan kawan2 serumah . Semalam sepatutnya aku keluar dengan mereka tapi  aku rejected sebab semalam  dan semalam nya aku memang lemau giler guys. Entahla kenapa , sawan pishang agaknya !

Malam tadi aku tak dapat tidur sampai  jam 3 am ,aku try pejam kan mata yang dah sedia mengantuk, tapi bila aku pejam ,fikiran aku entah kemana, bukan tidur pun. Lastly  lepas aku mandi jam 2 am, barulah aku lena tidur sejam selepas tu.

Dan bila dah tiap hari bangun study 4am ,aku yang plan nak study lepas subuh , telah  pun terjaga pada jam 4.30am. Addoiii.. tidurlah mata . Aku tenung siling bilik , seko cicak pun dah takda ,  selalu tu cicak kawin,cicak dating  rajin sangat lepak bilik aku .. agaknya cicak pun reti nak tidur malam bukan macam aku ni .golek kiri ,golek kanan ,pastu blurr semacam.

Lastly aku bangun mandi ,mengaji dan solat subuh . jam 6.30 am baru lah aku mula study.

Dan lepas breakfast  roti kukus telur  dan segelas  nestcafe bersama   dengan roomate ,  housemate aku  pulak dah buat plan ,ajak keluar cari buku rujukan. Addoiiyai aku plan  nak tidur je siang ni . Tapi kesian pulak kat diaorg,dah la semalam aku tak join sebab lemau semacam. Lepas  jam 10am  kitaorang pun gerak  la ke pusat bandar ,cari kedai buku .  Student camni lah kerjanya ,lain la orang dah kerja , shopping mesti cari baju ,kasut ,handbag ,make up ..huhuhu

Dan lepas dapat apa yang dicari ,kami singgah kedai makan untuk lunch . Lepas solat zohor kat mall ,kami pergi tengok wayang , hahahaha sempat lagi tu.

Dan hasilnya ...saat ni , badan aku lemah semula. Allah hai..

Erm , better tidur dulu la guys. Aku ngaku , aku memang degil guys,memang patut la kalau orang marah or merajuk dengan aku dan tak nak dah layan aku macam dulu ..ahh takpa la..hahaha esok2 dah  tak duduk sini ,mesti rindu housemates aku ni . Biarpun lain  negara ,tapi kami satu kepala . Asik gelak je kerjanya kalau dah jumpa .


Selamat sejahtera keatas kamu..

Comments