Skip to main content

MOHON JAGA AIB



Morning guys ..

Hidup ini bagai lampu dinding yang dinyalakan  dimalam hari . Apa bila minyak sudah kering ia akan pasti padam sendiri.

Ok padam yang dimaksudkan dalam ayat diatas itu ialah MATI .

Guys .. siapa nak mati? Semua orang tak nak kan? Sebab nak enjoy puas-puas dlm  dunia ni. Tapi mati  itu pasti guys . kita pun tak tau bila mati nak datang kat kita . maybe kejap lagi , mati tu datang kat aku ? Aaa mana tau? Haish mia ..jangan cakap macam tu . tak baik..*ayat tu yg selalu aku dapat bila aku cakap pasal mati dengan orang sekeliling*

Guys.. ingat mati wajib guys . namun mengharap mati pucuk itu kerja bodoh . hahaha ada bezanya disitu . Opss tak baik aa cakap bodoh !! Aaa ayat budak-budak sekolah tadika tu kan? Okk ..follow je ayat tu guys .memang tak baik cakap ..bo*0h !! Hahaha

Cerita pasal mati , bila lepas solat korang baca la doa yg dlm pic aku tu . Kenapa kita nak Allah tutup aib kita ketika mati guys? Okk mari aku bagi contoh ..

aku dulu ada kawan. geng team roda dua.korang pasti kenal team apa tu kan? Yep oneday kawan aku ni pergi la dating bawa sistor dia . sistor tu lebih kurang cikaro atau bohsia aa guys. katanya they pergi melepak rumah bujang . Ahh cakap rumah bujang guys sure banjir doe. Hahaha  ni housemate dia la yg cerita kat aku. Ontheway dia lepas mengharung banjir dirumah bujang katanya masa nak balik  rumah dlm kebasahan. Huh!! Malang guys malang sekali. Mereka berdua diseret lori  kontena yg nak ke pelabuhan Pasir Gudang tu. Guys .. mati guys.. mati lah mereka ditempat tu..  Dua-dua hancur dibaham tayar kontena berbelas tayar . Ok..dah mati - matilah kan? Astagfirullah .. guys diaorang mati dalam keadaan " kotor " sebab lepas kebasahan main " banjir " Astagfirullah halazim ..

nau zubillah himinzaliq..

One night .. housemate  dia mimpi guys .aruah datang .nangis-nangis suruh mandikan  dia.lepastu hampir tiap malam  dia mimpi yang serupa . Nak lebih kukuh kan jiwa , housemate dia  pergi lah jumpa sorang ustaz masjid area taman diaorang duduk tu. Kata ustaz - cuba awak pergi ketempat kejadian , cari  lah kot ada jumpa apa-apa clue or hint yg bisa membantu. selain tu jangan lupa sedekahkan alfatihah buat aruah.

K- housemate pun bergegas ke tempat kejadian . Selak lah mana tempat yang layak diselak. Guys .. keajaiban . Betul cakap ustaz ..dia ada jumpa satu objek persis cebisan daging yg hampir busuk sebab dah  hampir seminggu .  bila diteliti ..itulah cebisan jari aruah  bersama kuku nya juga. Masyaallah guys..  maha suci Allah yg menjadikan sekelian alam .. akhirnya cebisan tu ustaz uruskan dan dikebumikan jugak. Selepas tu takda dah housemate tu mimpi lagi . Alhamdulillah sampai lah sekarang..

Guys .. aib kita ..sampai mati kita mohon Allah pelihara . So masa hidup ni - kita la layak jaga guys ..bukan orang lain ..  Peringatan untuk aku jugak ni guys . Astagfirullah halazim ..  semoga Allah tempatkan aruah kawan aku tu dikalangan hambaNya yang dikasihi . aamiin..

Guys..yg baik buat tauladan- yg buruk kita jangan ikut deh - sebab buruk dimata manusia - apatah lagi dimata penciptanya .. kita tau dosa..kita tau pahala . Allah bagi akal yg letaknya dlm otak . Gunakan lah sebaik mungkin.

Salam sejahtera keatas kamu ..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx