MA ... NAK KAWEN



Hi guys ..

Kat sini 9.00 pagi , tapi kalau kat malaya sure dah jam 2.00 petang kan ? Sebabnya  jam  kat gadjet aku masih  ikut  waktu Kuala Lumpur .   So korang dah boleh agak dah kan aku dimana . pagi ni aku free  tapi  lagi 3 jam dah busy kot ,sebab ada program .






Tadi lepas breakfast , aku sempat called mama . Masa tu mama tengah busy urus budak ditaska .


Aku  : hello ma ,assalamuaalaikum

Mama : ye ..waalaikumsalam ,  awak kat mana tu ?

Aku  :  bilik ma ,baru masuk bilik ,tadi  pergi breakfast kat cafe.

Mama : oh , roomate  dah ada ?

Aku : belum , katanya esok ada  pelajar dari Turki nak daftar 3 orang ,maybe orang 1 bilik dengan budak Turki tu  kot. Haha namjahnam

Mama :  ohh ..apa pun hati2 ,jaga diri ,  jaga maruah kat sana  tau.

Aku :  baik  madam !  Hihihi  maaaa ...

Mama :  ye.. kenapa?

Aku  : maaaaa ... hihih

Mama  :  yeeeee ..awak nak cakap apa sebenarnya niii ..

Aku  :  maaa .. ermm

Mama  dah hangin  !  hahahaha

Mama : yeee.. cakap jeee.. awak nak apaaaaa .. eee budak ni karang , aaa

Aku  :  ma .. nak kawen  !!!

Mama  :  aaaa .. bagus2 , kawan sekolah mama  ada whatsapp tanya pasal awak . Kata dia  anak sulong dia dah umur 26 tahun  , tengah cari isteri .  sejak  study  , anak dia tu memang  takda gf , sebab dia tak suka couple2 ni ,kata ayah dia lagi ,ayah dia berkenan  dengan awak  .  mama  cakap ,kalau dah suka , silalah masuk meminang , dan anak mama  cuma ada dua ,kalau tak awak ,takkan dik E yg darjah 6 tu.  Awak nak kawen tak ??

Aku  : what  !!!!!???? Takda la ma !!  Senanya orang saja nak sakat mama tadi.. aaa , siapa nak kawen waktu sekarang ni ,  kan orang  baru setahun study , 2 course pulak tu  dan ada lagi 2 tahun  . Aaaa .. tak  nak aa  maaa  !!   Tak   nak kawen  lah !!  ermm...


Mama  :  hihihi  mama  tau awak ngusik mama kan . Yang  tergedik cakap pasal nak kawen la apa la tu kenapa?? . pasal  kawan mama tu pun sebenarnya , mama  saja  sakat awak . Hihihihih lain kali nak kenakan mama , jangan  bagi ayat nak kawen  tau . Aaaa .. memang makan tuan la  jawabnya .


Bhahahaha siut aaaa ... rupanya anak beranak kaki sakat . Addoiiyaiii... kering  doe darah aku  ,bila mama cakap , ada orang nak minang aku . Peh ..lepas ni tak buat hajat bodoh tu lagi lah .


Kawen ???  Ada orang ajak aku kawen sambil berlari , bhahahahah gilerrr  apa ???

Selamat sejahtera keatas kamu ..

Comments