Skip to main content

MAKE YOURSELF PROUD



Morning guys .. its  5.16 in the morning, dan aku masih  kat bilik hostel . Kejap lagi azan subuh  berkumandang and beberapa jam lagi aku dah mulakan class .  doakan semua  berjalan lancar ea guyssss..

Permulaan pembelajaran  yang  buat aku sikit gelisah ,resah dan sikit  dupdap kerana tiada bahasa Malaysia diguna pakai diclass ini nanti  . But don't worry  , lepas ni aku make sure ,semua akan  berjalan dengan  lancar . Sampai ke hujung  tahun seperti mana yang telah dirancangkan . Lepas tu dah boleh balik Johor  ,dan request  calon menantu buat mama dan ayah . Ehhh .. hahahaha lepas habis study , carilah kerja  dulu . Kalau tak kerja macamana  nak masuk minang anak bujang orang kan guys ?? Kawen bukan  cuma untuk sehari dua , itu kerjaya sampai mati kot,insya allah kalau ada jodoh..

Ma... nak kawen ..:'(

Eh !!?  Bhahahaha  Alamak !!

Oii mia ,kau perli aku ke beb ???

Hahahahha opsss sorryyy.. senanya pishang aa guys ,duduk sini takada bf  ..eaaaah ?!! Bhahahahah nak study ke nak mengatal ko ni Mia oiiii??!!

Adoiyaii gedik aa gilerr

 GG !!!

Gg?
Gile ea giler?
Gedik giler?
Gelojoh ganas?
Gurau guys?
Gigitan girl?

Eh ..bhahahaha  no ..no ..no ...thats GOOD GAME !!  Hahahaha  jangan memacam ea . Guys ,  kat gambar atas tu adalah semangat yg aku dapat lepas balik  dari gym semalam . Come on Mia , make yourself  proud !!!  ohyeaaay . Aku akan buktikan guys !


Dear .. sorry kalau orang lepasni dah jarang kontak ea. Bukan tak sayang , tapi masa yang tak beri peluang . Jangan nenakal ,jaga  diri ,jaga maruah  ,jaga iman .

Haishh dah macam nasihat mama kat aku la pulak ..hihihihi

Selamat sejahtera keatas kamu..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx