Skip to main content

MENYANYAH KEJAP






Yezza break time .

Rindu tak dengan  idea merepek aku guys? Sorry la , aku  dah sangat2  busy sekarang ni , but bila beberapa insan bertanyakan kenapa blog bunyi cengkerik , ok la , aku naip la sikit2 ea .

Minggu busy aku bermula sejak minggu lepas , siang malam lepak class , ngadap lects ,ngadap ustaz dan ustazah . Ngadap p.c , ngadap  nota2 , ngadap  buku rujukan yang bermacam2  jenis dan size .

Pagi class start 8:30 am  to 10:30 am

Kadang lepas tu free ,kadang sambung class sampai zohor.

Lepas break lunch  ,  class sambung dari jam 3:00 pm  to 5:00 pm

Then balik la bilik golek2  legakan minda yang sudah diperah seharian.

Malam ,lepas  maghrib  ada class lagi 8: 30 pm  to 10:30 pm

Kalau lect busy or ada hal ,class berjalan just 1 hour .

Yezzaa hahahaha  , tapi bukan selalu  saat indah itu berlaku guys ..ermm

Then  lepas balik class malam ,aku dah lemau sey . Kadang  bukak je message dari  orang  tersayang , tapi nak reply memang dah tak mampu . Mata ,badan ,minda ,semuanya  weak doe. Peh ..inilah perjuangan  paling besar dalam hidup aku sejak aku lahir. Tapi berbaloi  guys , aku masih dapat tumpukan semuanya  dengan semangat baru !!!


When someone  said :

I tak nak tengok you sedih2  lagi  kat  tempat baru tu , i nak you fokus pada pelajaran you  aja. Jangan risaukan apa yg you dah buat selama ni , usaha ,ushaa dan usaha . I will doakan you sihat sejahtera selalu ,dan jangan degil2..


Hahahahaha degil  dengan  Mia memang tak dapat dipisahkn lagi guys , apa yg penting ,degil pada usia 21 ,bukan sama dengan degil masa belasan tahun . Masa tu otak aku letakkan dilutut agaknya .. ermmm  aku ngaku guys . Cakap pun budak baru nak up ..haishhh..


K lah guys . Kalau aku silap ,ampunkan aku k,kerana aku hanya lah insan yg tak punya ,cuma rasa cinta membara ..hihihihih nyanyi siut ..


Guys , tadi kata roomate aku ,bila kita message orang ,tapi orang tu balas  macam nak tak nak je , better  kau pm pulak kawan baik dia yg lebih handsome dan lebih baik ..

Hahahahaha.. okk ..i  follow ~~~~


Selamat sejahtera keatas kamu .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx