M.I.A



Yep  to challenge me  you must be strong
 Itulah antara lirik lagu M.I.A  by Avenge Sevenfold
Kata budak muka all  out  ,
 mia tu short form untuk
" Missing In Action "
Hahahahaah giler ea giler ???
Oklah guys ..for your information ,aku da sampai ke distinasi yg dituju.
Dah dapat tidur lena dah  pun
Dah masuk  "asrama "  dah pun
Dan dah mula merindu  someone nun jauh diMalaya dah  pun
Haish ... bila rindu ,sila pandang bulan ,aku pun akan pandang bulan yang sama.
Ni je yg dapat aku  taip  untuk post  kalini
Bytheway jarak masa kita berbeza 5 jam .
Dan jangan lupa  aku dapat info ,
Pada hari rabu 9 march 2016 ,
Gerhana matahari akan berlaku pada jam  7 am .
Bebanyaklah berdoa supaya dunia ini akan kekal  begini.
Sesungguhnya Nabi Muhamad s.aw akan risau jika berlaku gerhana
 nabi  melakukan solat sunat,
 Sesudah selesai solat, nabi menangis dan menadahkan tangannya berdoa kepada Allah.

.“ya Allah, bukankah Engkau telah berjanji yang Engkau tidak akan menyeksa umatku selagi aku ada bersama mereka.”
.“ya Allah, bukankah Engkau telah berjanji yang Engkau tidak akan menyeksa umatku selagi mana mereka memohon keampunan kepadamu….” .

Nabi merintih dan menangis berdoa pada Allah.
Lalu, nabi memandang para sahabat dan berkata,

Kamu hendaklah bersegera melakukan solat ketika berlakunya gerhana bulan atau matahari, andainya kamu tahu apa yang aku ketahui, nescaya kamu akan sedikit ketawa dan banyak menangis”.




Selamat sejahtera keatas kamu ..

Comments