NEED MORE REST



You need more rest ,
You need more sleep ,
Dont push yourself too hard ,
its hurt yourself too

Ahha gitu la lebih kurang ayat doktor Syed Al Qhaidir  yang  rawat aku tadi . Lepas  breakfast jam 8.30 am ,kepala aku macam nk pecah guys . Nak kata silap makan ,takda pulak . Makanan yang ku ambil sama je tiap hari . Roti with  curry . Memang pun makanan kegemaran aku  sejak lahir lagi . Celik mata je ,mama dah suap roti cicah kari .


Hahahaha korang kena  tipuuuu !!

Oook dok !!  I memang tak tidur malam tadi ,  sleep sleep chicken je hahahaha bila bahasa malaysia  aku cuba B.l kan  , namjahanam !! Ahh akhirnya aku dapat lagi ubat tahan sakit ,ubat tidur ,ubat rehatkan urat. Then aku lupa berapa jam aku dah tertidur tadi . Ermm macam baru satu jam hahahaha roomate kejutkan aku deh .. sebab ?? Dia cakap ,bangun la ,dah masuk waktu zohor , bangun untuk solat , ahaaaa dia takut aku tidur tak bangun-bangun pulak guys  . Sebab  dia cakap aku tidur macam orang mati ,tak gerak-gerak . Dia risau . Ermm sayang jugak Zack dgn aku . Thanks mek  .. a ah kan kalau aku mati dalam tidur sedangkan waktu zohor dah masuk , bertambah lagi guys dosa aku yg sedia ada ni .

Aku sayang mu mek .. kau memang jaga solat aku  setakat ni ,  kau jaga  diri aku ,kau ambil kisah pasal aku ,macam kau kenal aku lama dah . Padahal baru je ,tak sampai pun sebulan . Orang yg bertahun ngaku yg dia  menyayangi aku pun tak pedulikkan pasal hidup aku kat dunia ni ,apatah lagi kat akhirat nanti . Memang  terabai giler dah wey  ! Tapi aku redha  , kasih sayang orang tak boleh dipaksa guys. Aku akur tentang tu . And now , siapa yang rajin amik peduli pasal aku ,orang tulah yang menjadi tempat aku mengadu masaalah kesihatan aku ni.


Thanks Allah sebab kirimkan Mek @Zack untuk jadi kawan sebilik aku diperantauan ni . Alhamdulillah  .. thanks juga buat awak yang tak pernah jemu sayang orang ni ,biarpun benda ni macam mimpi .

Oklah , off data , lepaskan semua gadjet ditangan . Phone , tab , lappy ,simpan kejap . Maybe untuk sehari ,2hari ,2minggu,2bulan or maybe untuk 2tahun . Ngadap mek pun hati aku dah tenang sangat-sangat sekarang ni. Alhamdulillah again :)


Selamat sejahtera keatas kamu ..

Comments