Skip to main content

ROOMATE







Harini aku breakfast jam 8.30 am  !!

Roomate aku yang  baru masuk bilik ada  belanja aku roti nan  versi arab  . Aku tanya  mana dia dapat kedai roti nan  tu ? Dengan selamber dia cakap ..

" Kawe  g pasa siti  kadijoh  tadi ,  hat situ  ah kawe beli untuk mu , mu make deh , sedak gok roti dio , raso mace dok puah make 2 keping !"

"Aaa.. mu.. pasa siti kadijoh korok mu , hahahaha  peruk tempayan mu nim  , make tuan yang buak  roti tu pum ,mu tak cukup hok kali "

 hahahaha saja aa aku sakat roomate !!

Guys... kalau aku salah  guna  gaya bahasa kelate atas tu , korang jangan gelakkan aku aa guys , aku kan jawa Johor , mana lah aku  paham dia kecek kelate tu . Sikit2 paham la , tapi 100% betul tu , tidak la  kot.

Ook .. jelas sekali ,roomate baru aku gewe kelate . Syukur alhamdulillah . Aku fikir aku dapat  roomate dari  luar negara ,sebab  kalau ikutkan senarai ,aku dapat roomate budak Turki . But disebabkan Turki dilanda musibah , semua aktiviti telah di tangguhkan.

#prayforTurkey


Apa yang menarik pasal roomate aku ni kan guys , perwatakkan dia lebih kepada " lelaki tak jadi " hahahahahah ala2 Fibo aku jugaklah . Cumanya kat sini ,bila dah pakai purdah ,niqab dan setokin , Sifat perempuan itu sangat jelas sekali. Lagi2  yang nampak cuma  lirikan mata ,ya ampunnnn. Itu yang berjaya buat aku tergila2 sekarang ni guys . Aku ter giler?? A ahh .. aku tergiler2 - a.k.a- kemaruk pakai lens . Peh apa lagi , dalam sehari ,biji mata aku 2,3 kali berubah warna bhahahahah  giler kan giler ??  Aaa..ngaku pulak kau giler ek guys . Hahahaha aku dulu2 ,kalau kawan2 aku cakap aku giler ,jawapan aku mudah je guys..


" orang giler takda dose aa bodohh "  hahahahaha cover diri sebenarnya guyss..siut je kan , Tak pernah nak  mengalah ,asiknya nak meeenanggggg je. Hahahaha well this is mia k , siapa nak kalah ??  Biar sepet tapi menang !! Ehh bhahahaha giler punya fakta !


Guys ..makin lama ,makin seronok pulak aku duduk sini , aku just risau je,elok2 aku kena stay 10 bulan ,aku request pulak 10 tahun . Ahh kacauuu . Hahahaha semua ni angkara  terlalu minat dgn  warna mata pak2 dan mak2 arab lah ni . Haishh sungguh guys , mata diaorang ..subhanallah .. melting siut ..arghhh..

Kat Malaya , aku ada jugak kawan dgn  budak arab guys. Tapi dia arab celop , kata dia family dia datang dari  banyak jenis bangsa . Hahahahha tapi aku malu nak cakap , yang sebenarnya  muka dia bukan iras arab , tapi banyak pada iras bangla bhahahaha .


Siut kau mia !!!!!!


Bhahahaha kalau dia marah aku , aku suka !!!memang pun dia iras bangla , dan aku peratikan , malahan bangla look more handsome dari dia kot !!! Bhahahahahah kaki sakat tu siapa lagi kalau bukan aku guysss .dan saka tu siapa lagi kalau bukan korang laaa..hahahaha  Korang aa saka aku  kikiki..

Eh !! Roomate aku lesap ?!! Stop menyanyah dulu aa guys ..daaa ~


Selamat sejahtera keatas kamu..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx