Skip to main content

21ST OF MINE



14th  april 2016 .. aku jadi aku yang ke 21 tahun guys . Alhamdulillah . Tua dah anak nombor 2  mama dan ayah ni . Dan aku dah boleh daftar sebagai warganegara yang layak untuk mengundi lepas ni.yezzaaaa !! Warganegara yang  tak bertanggungjawb je yang tak ambil peluang untuk jadi pengundi. Lepas tu bila parti yang diharapkan memang tapi kalah , tau pulak nak  marah . Hahahaha mangkok ayun betul lah ! Eh lari topik !



Sejak malam tadi berpusu-pusu ucapan datang dari roomate ,classmate ,hostelmate ,wechatmate ,warden ,lecterurs, kekasih ,buahati ,kesayangan ,bf ,skandel , kekasih luar biasa ,kekasih terang gelap, kekasih awal dan akhir , kekasih ku kekasihnya orang , ex-bf , extrem ,ex5 . Ahh semua lah senang cakap dah bagi wish hahahaha ramai giler kekasih aku punya type tu kan guys . Nipuuuuu je tuuuu. Bytheway rata -rata doakan supaya aku berjaya hidup didunia dan akhirat , tak degil ,panjang umur dan  fly kiss setepek !!  Guys.. aku tunggu dan masih menunggu , satu hadiah yang sering diberi oleh aruah akak bila hari lahir aku. Ye guys ..bacaan surah alfatihah dari bibir beliau. Kata akak , alfatihah ialah hadiah paling murah ,paling indah dan in sya allah Allah berkati , Ermm tapi takda siapa pun yang sudi berikan aku hadiah yg sama macam akak beri ni. And now ..alfatihah buat aruah kak Lyen ,ikhlas dari aku pulak ..


Selamat hari lahir sayang .. kata ucapan yang akhirnya berjaya buat aku tersenyum sampai telinga bila dikenangkan. Thanks dear..thanks sebab sudi ingati detik keramat buat aku yang duduk merantau dinegeri orang . ooook then... terima kasih jugak bagi tiap ucapan yang diberikan ,tiap doa yang diharapkan , semoga tiap yang aku dapati dari semua tu , pada harilahir kali ni ,mendapat keredahaan Illahi dan semua  orang yg beri ucapn tu turut sama berada dibawah lindunganNya. Aamiin..

21 tahun  sudah !! Ma .... aaaa .. maaaamaaa ...orangkan..orang nak..nak anu aaaa...Hahahahahaha jangan mama buat-buat tak dengar sudah !  silap-silap mama cakap , AWAK , JANGAN NAK MENGADE BOLEH TAK ??belajar bagi habiskan dulu !!  Hahahaha aku dah tau ayat-ayat cinta mama aku tu guys. Takkan dia izinkan punya aaa.. adoiiiyai .. ermm  *hentak-hentak kaki ~ gedik*

Selamat sejahtera keatas kamu~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx