Skip to main content

AMBIL MOOD KE JAP



Guys and girls ..

Morning ..lemau sey aku pagi ni ,maklomlah kan lepas lama takde class sebab exam week . Naaah bila class dah mula macam biasa ,start 8am habis 11pm . Nihaaaa .. lepu giler doe.

Bukak mata pun pedih2 ni kikiki . Da lah mata semulajadi sepet ,then tambah dengan  kelepuan  ,kelesuan ,kelemauan ..jawabnya memang longlai habis dah ni . Jeling2 roomate ,kejap nampak macam manusia ,kejap nampak macam naga ..argh kacau kerja mata aku ni guys ..hahahahaha

Uncle2 dan aunty2 yang baca ayat Mia dalam  blog ni ,jangan terasa  pelik ye  ,sebab perkataan tu semua menunjukkan yang mia letih seletih ya hahaha * aku ngaku kadang tu ,aku naip ,aku lupa follower  blog aruah akak ,ramai yang dah beranak cucu hahaha ampun kan patik ye Otai2.


Eh ..tapikah uncle2 dan aunty2 jangan risau , apa yang mia taip ni sebenarnya jadikan lah panduan  ,sebagai  jajan2 u alls dalam mendidik anak2  u alls tu . Ahha .. so uncle2 dan aunty2  banyak atau sikit ,dapat la juga tau , apa naluri anak remaja era zaman serba serbi nak senang ,nak ngadu ,nak perhatian ,nak itu ini ,nak mengatal ..eh ..yang last tu typo  jek..hihihihi

Kadang pelik je , bila ada blogger yang anggap mia tak betul bila menaip . Padahal mia bukan taip berita dlm surat khabar pun ,just luahkan apa yang tersimpan dlm dasar jiwaku yang paling dalam didasarnya aja ni ..cehh  kata2 bagaikan sastrawanitamanis  kikiki

Oklah guys ,girls ,uncles ,aunties , jika selama mia  menaip ade silap salah ,mohon maafkan , then jika ade anak bujang yg handsome2 tu ,past2 la no whatsapp depa ..


Ehhhhh hahahaha gedikkkkk*

Allah  selamatkan kamu ~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx