FREE FROM EVERYTHING



Bebasssss ..
Itulah guys .. setiap orang mahu bebas ,mahu free , termasuk lah aku , nak bebas macam belon2 tu .berterbangan puas , dapat terbang sejauh mana  nak pergi , boleh pergi tanpa dikawal oleh sesiapa . Aku nak bebas  bersuara , aku nak bebas dalam bercinta , aku nak bebas dalam  menuntut ilmu . Dan aku nak bebas dalam  menunaikan semua tanggungjawab aku yamg dah diamanahkan Allah . Bila kita bebas buat apa yang kita suka hasil nya pasti memuaskan sebab kita dah buat semua kerja2 tu dengan penuh  keikhlasan. Tapi malangnya guys ...

Aku masih belum bebas dari diintip oleh beberapa org pengintip sukarela . Bhahaha  dasyat giler guys  , betul kata  Pak jerul , mia zarra  hotstuff  now . Hahahaha lebih lagi lepas dah tak duduk malaya  ,lagi la meletop2 dia punya hot . Everywhere  orang dok peghati ..pegh gisau ..gisauu .. buat2 tak geti suda lah ek guys .

Guys ..
Aku Mia .. umur 21 tahun 2016 ni , Mama ,ayah ,adik E ..harta akhirat yang aku ada , ilmu yg aku belajar sekarang ni ilmu yg boleh jadikan aku sorang orang selagi aku hidup , nanti dah mati ,habis dah ilmu tu KECUALI aku ajar kat orang lain ,dan orang tu amalkannya ,so ilmu tu jadi lah amal jariah dari aku .

Guys ..
Free me from this world . Letih kot nak bertelagah  pasal benda yang pada aku tak layak buat kepala otak celaru . Well dulu boleh la aku berbahas untuk tegakkan kebenaran , tapi  macam aku cakap , Mia memang dah berubah  , perubahan 400% . So  aku yang dulu memang dah takda . korang bukak la isu  paling meletop kat malaya tu , korang ingat aku kesah ??  Hahahahaha aku ada banyak benda baik2 yang nak di fikir ,yang wajib aku fikirkan , yang  mungkin  memang perlu aku fikirkan pun . Untuk  ambil kesah hal remeh temeh dari malaya tu  ..ofkos tak aaa .. waste my time doe .

Guys ..
Paling lawaknya  , dalam kehidupan aku kat sini , aku 24 jam dok asyik la happy sokmo dengan Zualaikha  , classmate dan dengan semua manusia disekeliling aku ni, dengan pak arab ,mak arab , tuan2 syeikh , ana,ante,anta  aa .. tapi sayangnya   jauh disudut  ceruk laman sosial  dihujung sana tu , ada jugak mahlok ciptaan Allah yg sungguh perihatin  nak menilai kehidupan aku .peh  giler tak hot doe !! Nak terkencing aku bangga kerana memikirkannya  bhahahahah. Ayat ajet2..

Well.. qadaq ,qadar Allah ..siapa boleh ubah ?? Orang nak pecah kepala fikir pasal aku  ,pasal dunia aku , ada aku kesah ?? Nak burukkan aku ?? Merepek2 pasal aku  ?? Satu  milimeter pun aku tak kesah guys ,malah aku gelakkan lagi ada aaa ..

Guys.. aku jadi kebal sebab pada aku , aku hidup bukan kerana mereka  ,aku bernafas bukan sebab mereka  , aku di luar malaya pun bukan urusan mereka  , semua ni atas kehendak qadaq dan qadar Allah . Tapi apa yg berjaya mereka  buat kat aku guys ???


Yezzaaaa .. aku dah berjaya  dapat bertimbun2 pahala hanya sebab diumpat mereka ,digossipkan oleh mereka ,dipertikaikan oleh mereka ... peh korang ingat senang ke nak dapat pahala dengan percuma ?? Naaah .. i got it !!  ( raver aa kejap)  bhahahaha

Thanks pada mereka yang selalu ambil kesah pasal aku , biarpun aku kadang2 je ingat kat korang  ,  banyak benda kot aku nak ingat , hahahaha buat lah selalu ea , aku tak marah pun sebab pada aku dengan marah, apa  aku dapat ? Kawen  lepas 45 minit chat ? Hahahaha kalau dapat kawen syok la jugak ,hari2 aku nak marah hahahaha ..Bak kata  Zaid kat acc google plus dia yg  kononnya da tak aktif tu  .. mia  ...muka dah tak  cantik ,perangai lagi tak cantik ,  tak suka menipu , tapi  dia sendiri yg menipu..hahahaha

*zaid berkata 2 tanpa dia tahu apa kesahnya  disebalik apa yg berlaku ,  Aku ?? ok..ok layannn ..bhahahaha


But Seriously  guys inilah orang yang kedua aku takkan maafkan sampai aku MATI !!!!  Dia ada banyak  dosa dengan aku  .Sumpah guys ..Selain perempuan tu , Zaid adalah orang yg aku takkan maafkan ...sampai lah ku MATI  ..sampai diakhirat nanti  ,kau carilah insan bernama Damia Hazira ni zaid  , kalau kau boleh jumpa lah kan dan kalau aku nak jumpa kau lah kan  !!! Ok??  fine  ..aku kejam ! Puas????


Aku marah ? No ..no ..no .. aku chill sambil  belai apple  je ni ..hahahaha aip2 ..apple mahal oii kat sini ..aaa


Guys .. selamat  sejahtera keatas  kamu  ..


Btw  ..kalau korang duduk Johor baru beberapa hari  , tak payah nak ngaku aa jadi budak Johor  , buasir otak aku nak anggap ko orang Johor ,  warga tak sah taraf bole aaa.. bhahaha bole blah  !

Comments

MaQ Nie Rokani said…
Dalam hidup ,bila kita lebihkan bersabar,in sha allah,Allah akan bantu pada tiap jarak kesabaran anda . Jangan pernah mengeluh pada perangai orang lain , tapi kembali pada siapa kita dan apa kelemahan diri kita . Kerana setiap orang yang hampir dengan anda ,semuanya menyayangi anda , cumanya mereka lebih kepada sayang dlm diam .


Banyakkan beristigfar dan fokus pada pelajaran.

Waallah hualaam ..
Mia Izarra said…
Bila Sabar banyak kena pijak , bila sabar sikit kena perli , mayb ni da nasib org , org redha madam . Malas nk fikir da , rasa berani org ckp , rasa bosan org diam :'( ..