JUJUR , MUNAFIK , TIADA MAAF



Hahahaha just luahan hati k . Aku dulu pun pernah gak cakap ,yang aku gemok ,hitam  legam macam nigga , gagap ,juling  tapi dia cakap ..ala dah sayang ,pedulik apa semua tu. Setannn ..cakap boleh lah  ,kalau dapat yang betul2 rupa gitu ,mau tiap malam tidur mengiggau hahahaha silap2 kawen 1 minggu dah masuk tanjung rambutan .

Apalah salah kalau jujur kan . Cakap je saya tak suka  gf saya gemok , kalau boleh awak diet lah , nanti awak sihat , saya pun senang hati tengok awak ceria , kan simple kan ?  Kalau gf kulit hitam tu takkan nak adjust2 ,sebab dah lahir pun bulan gerhana  bhahaha lainlah bf belikan produk yang boleh putihkan kulit tu . Mau meletop gf dia lepas makan 4 botol hahahaha .

Guys ..aku pun kadang pernah jugak terfikir ,apakan orang yg cakap cintakan aku tu , sebenarnya dia cinta pada apa ? Hati ? Wajah aku ? Perangai aku ? Pelajaran aku ? Semangat aku ?? Atau ... dia cuma ada rasa kasihan kat aku ??  Entah la .kita tengok je ,sejauh mana semuanya ini boleh pergi .

Guys .. cantik tak kekal . Cinta pun kadang tak kekal . Harta  pun takkan pernah kekal . Yang kekal hanya rasa sayang . Jujur aku cakap ,setakat ni ,aku tak pernah  tak sayang ex aku  , tak  pernah benci orang yg dok bercerita pasal aku  , tak pernah tersentuh  perasaan lama2 kat orang yg sering  cari masaalah kat aku . Just aku cuma perlu  bersyukur  ,jika tuhan bagi aku satu sifat iaitu ..pemaaf .

Tapi guys , dalam pemaaf nya aku , masih ada seorang perempuan yang sampai mati pun ,aku takkan maafkan dia .. seriously ..aku kejam kan ?  Ye..sangat kejam  . Maybe ada diantara korang yg kenal perempuan tu ,but  truly ,aku tak boleh ubah keputusan aku ni . Biarpun ini cerita dah basi . Maaf ..aku memang tersentuh dgn  cara dia  buat aku terasa sangat2 ,sehingga hidup aku berubah 400% .

Dan  apa  pun aku doakan  perempuan itu bahagia disamping  kekasihnya  .  Dan jugak , buat kawan baik dia yg sanjung sangat2  ikatan persahabatan mereka tu ,sehingga mengabaikan aku ,  ye..semoga dia juga bahagia disamping dunia barunya dan dapat lupakan aku  ..  tolonglah... tolong lupakan aku  ..pleaseeee... :'( aku tak mau dia jadi munafik dlm cinta.


Guys.. bagi ruang utk aku menangis ..

No comments: