MEMANG SALAH AKU



Harini air mata jatuh lagi . Padahal  dah janji tak nak dah menangis . Tapi dah nama pun air mata guys ,korang tahan macamana pun meleleh jugak dia akhirnya .lainlah air sungai ,korang kepung dengan beg-beg plastik isi pasir dan batu ,tersekat la pengalirannya.

But menangis merupakan pekara pelik aku dulu-dulu tapi kini jadi pekara  yang dah terbiasa, tarik nafas panjang-panjang , pandang  luar  lelama ,  lihat semua ciptaan Allah  disekeliling . Dan sebut dalam hati ,apa tujuan aku kemari ??  Apakah untuk belajar atau untuk bersedih? Kalau bersedih pilihan aku  , tak puaskah setahun lalu aku bersedih ? Sehingga merosakkan semua perancangan awal aku ??  Tak puas lagikah aku nak menangis pada satu kehilangan demi kehilangan ?? Akur dirilah Damia Hazirah  , kau dihantar kemari untuk satu tujuan ,iaitu mencapai cita-cita yang kian lama menjadi idaman jiwa . SO .. berhentilah menangis  , ingatlah pada tujuan mu , ingatlah  Allah itu maha Adil dan maha Penyayang kepada setiap mahlukNya . BERSABARLAH ! BERUSAHALAH ! BELAJARLAH BERSUNGGUH-SUNGGUH dan andai perlu pergi  ,pergilah jejauh dari segala masaalah jiwa yang sering menggangu dunia mu.

Oook..pesan pada hati  sendiri . Jom pergi sekali lagi , supaya semua yg disana  akan hidup happy dan selesa tanpa seorang insan yang membebankan yg bernama Mia .oklah .. aku tak salahkan  sesiapa dlm hal ni , aku salahkan diri aku sendiri  sebab aku  terlalulah sayang.


Selamat sejahtera keatas kamu ..

Comments

anakjawe said…
bgus mia pndai memotivasikn dri sndri
anakjawe said…
kamu kuat n tabah