Skip to main content

PEREMPUAN BILA MARAH




Guys ..Masa  lunch tadi aku sempat  merayap kat laman sosial  , dan aku terjumpa satu baris ayat dari sesaorang  ,yang  aku rasa dia seorang perempuan yg cukup sempurna  dimata aku , namun disebabkan amarah pada seseorang yg lain , kelihatan sekali yang dia berkata2 hanya guna perasaan bukan akal fikiran yang waras.

Bunyi ayatnya ... *Belajar agama . tapi bila dgn laki ? Tak guna kau belajar ilmu tinggi² .. Kalau betul sayang mak ayah kau  . tak ade kau nak berkepit dgn laki 24 jam *


Guys .. apakah perempuan yang berpendidikan tinggi tak boleh berkepit dengan lelaki ? Apakah  berkepit disini maknanya dating 24jam ??jika dia dating 24 jam , Masa bila dia nak study nya ?  Atau  berkepit disini maksudnya dia dan teman lelakinya kerap berhubung? Apakah salah berhubung ? Jika masih ada batasan dan tahu hukum hakam agama?


And apakah hanya perempuan yg lepasan SPM, PMR , yang belajar tak tinggi tu aja yang  layak berkepit dengan lelaki 24jam??  ini tak adil !!  hahahaha dosa oii fitnah , hahaha ..memang tak adil .!!


Sayang sekali guys .. disebabkan rasa terlalu marah , dia kurang fikir panjang untuk kata2nya  .BELAJAR AGAMA tak gunaa???? .. jahat macamana pun seorang manusia itu ,selagi dia muslim  ,dia WAJIB  belajar agama !! Nabi ada pesan ,tuntutlah ilmu sampai keliang lahat . Bukan sampai PMR , SPM ,STPM ,KOLEJ ,POLI  atau sebagainya . Ilmu agama takkan pernah habis utk  dipelajari . Lainlah ilmu matematik  ,sejarah atau pun geografi . Subjek ini hanya teori dan fakta , ianya hanya dibuku !


Lelaki dan perempuan ..alaa selagi ada jarak dan batas  , berkepit di alam maya 36 jam pun apa adahal , asal dia tak tinggal solat ,ingat nak makan ,nak mandi ,ingat kerjaya  ,ingat nak fokus belajar , semua berjalan lancar ..tak mendatangkan mudaratkan kepada sesiapa yang lain , pada aku tak salah rasanya kot . Dah tu yang nak jeles tu dah kenapa??? Hahahaha haish peliknya manusia..


Opsss ..nanti ada pulak yang ngadu ,arghh gawat sihh kikiki ~  nak aku balas ayat orang  yang marah tu ? Ahaaa Korang baca la  baris ayat dalam gambar kat atas tu guys .. hadamkan  elok2 ..k,sekian ...



Semoga Allah selamatkan kamu  ...

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx