PEREMPUAN BILA MARAH




Guys ..Masa  lunch tadi aku sempat  merayap kat laman sosial  , dan aku terjumpa satu baris ayat dari sesaorang  ,yang  aku rasa dia seorang perempuan yg cukup sempurna  dimata aku , namun disebabkan amarah pada seseorang yg lain , kelihatan sekali yang dia berkata2 hanya guna perasaan bukan akal fikiran yang waras.

Bunyi ayatnya ... *Belajar agama . tapi bila dgn laki ? Tak guna kau belajar ilmu tinggi² .. Kalau betul sayang mak ayah kau  . tak ade kau nak berkepit dgn laki 24 jam *


Guys .. apakah perempuan yang berpendidikan tinggi tak boleh berkepit dengan lelaki ? Apakah  berkepit disini maknanya dating 24jam ??jika dia dating 24 jam , Masa bila dia nak study nya ?  Atau  berkepit disini maksudnya dia dan teman lelakinya kerap berhubung? Apakah salah berhubung ? Jika masih ada batasan dan tahu hukum hakam agama?


And apakah hanya perempuan yg lepasan SPM, PMR , yang belajar tak tinggi tu aja yang  layak berkepit dengan lelaki 24jam??  ini tak adil !!  hahahaha dosa oii fitnah , hahaha ..memang tak adil .!!


Sayang sekali guys .. disebabkan rasa terlalu marah , dia kurang fikir panjang untuk kata2nya  .BELAJAR AGAMA tak gunaa???? .. jahat macamana pun seorang manusia itu ,selagi dia muslim  ,dia WAJIB  belajar agama !! Nabi ada pesan ,tuntutlah ilmu sampai keliang lahat . Bukan sampai PMR , SPM ,STPM ,KOLEJ ,POLI  atau sebagainya . Ilmu agama takkan pernah habis utk  dipelajari . Lainlah ilmu matematik  ,sejarah atau pun geografi . Subjek ini hanya teori dan fakta , ianya hanya dibuku !


Lelaki dan perempuan ..alaa selagi ada jarak dan batas  , berkepit di alam maya 36 jam pun apa adahal , asal dia tak tinggal solat ,ingat nak makan ,nak mandi ,ingat kerjaya  ,ingat nak fokus belajar , semua berjalan lancar ..tak mendatangkan mudaratkan kepada sesiapa yang lain , pada aku tak salah rasanya kot . Dah tu yang nak jeles tu dah kenapa??? Hahahaha haish peliknya manusia..


Opsss ..nanti ada pulak yang ngadu ,arghh gawat sihh kikiki ~  nak aku balas ayat orang  yang marah tu ? Ahaaa Korang baca la  baris ayat dalam gambar kat atas tu guys .. hadamkan  elok2 ..k,sekian ...



Semoga Allah selamatkan kamu  ...

Comments

carkaztic said…
manusia sering melakukan kesilapan
Mia Izarra said…
Dengan kesilapan yg serupa setiap mase ? Peh kejam skali ..
carkaztic said…
mmg pon.. lepas ni jgn dilayan ye