Skip to main content

15 SYA'ABAN


Guys .. Disaat semua remaja malaya sibuk pegang gadjet dan lena  berhibur dengan nikmat dunia , aku disini ,dengan beberapa lagi rakan  serumah , sedang dalam perjalanan menuju distinasi  yang dirancangkan.  Sambutan 15 syaaban akan diraikan lepas maghrib nanti. Aktiviti membaca surah yasin sebanyak 3 kali  bakal berkumandang  selepas maghrib.   setiap tamat bacaan bakal dibacakan doa ,makanya akan terhasil  doa2 yang akan dipohon malam ini  , selain doa2 biasa yang dipohon selepas solat setiap hari. Moga Allah perkenankan doa2 kami .


Doa yang diminta selepas yasin pertama :
Kita mohon kepada Allah s.w t supaya dipanjangkan umur kita dalam  kebajikan.

Doa  yang diminta selepas yasin kedua  :
Kita mohon Allah  tetapkan iman kita dan mohon juga supaya ketika mati nanti , kita dalam keadaan iman yang benar2 sempurna

Doa yang diminta selepas yasin ketiga :
Mohon  kepada Allah ,agar dimurahkan rezeki kita dengan rezeki  yang halal .

Kesemua doa dibaca setiapkali selesai  membaca yasin malam nisfu sya 'aban.

Tapi guys ,kata ustaz sebelum kita baca yasin sebanyak 3 kali tu , seharusnya kita memperbaiki hubungan silaturahim kita dengan orang2 terdekat ,iaitu ibubapa kita , adik beradik kita dan kawan2 yang rapat dengan kita . Dikesempatan ni aku mohon ampun dan maaf guys ,kalau lah selama ni aku ada buat korang terasa atau pun kecil hati dengan  penulisan aku dalam blog peribadi aku ni .  Maaf zahir batin .
-

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx