Skip to main content

AKU LAYAN KARTUN ?






Dunia ..

Kalau hidup just nak straight ,serious , memang tak payah nak hidup kat dunia . Better jadi orang planet . Hahahah entah2 alien pun pandai bergurau kot .malah mereka lebih friendly dari manusia bumi . Bukti mia ????mana bukti ????

Ahha sampai sekarang  ni ada korang dengar  berlaku perang kat planet2 kat cakrawala tu ?? Takda kan?  Kalau kat bumi ni , berpuluh ribu  tahun perang , dari zaman jahiliah sampai zaman akhir zaman sekarang ni ? Puncanya apa ?? Yezzaaa ..puncanya sebab  tamak dan takda nilai kasih sayang paling jitu dan padu dibumi .

But ..psst2 ..alien tu wujud ke tidak ek?? Kikiki ..yang aku tahu ada sorang yg tertinggal kat dunia ni , he is Mr Bean  ..hahahaha hello !! Hello teddy !! Arrrh ??  Ermm?? Hurmm??

Hahahahaha .. mr Bean kerek  , kawan dengan teddy , gaduh dengan makcik gemok tuan rumah sewa tu ,dah la kucing makcik gemok tu garang . Hahahahah  paling tak suka tengok kartun mr Bean , sebab mood aku jadi berbagai2 , marah ,gelak , serius , nak nangis pun ada .. dah lah cakap tah apa2 , pastu lurus bendul , pastu kerek ,kalau dia nak  kan sesuatu ,seboleh2 dia dapatkannya  . Paling lawak dia naik stage dengan penyanyi Roxy ..peewiit .. bhahahahah  sexy wooo si Roxy tu .. gerwaaammmmm ... hahahaha


Aku layan kartun ???

Yep ..kalau bosan ,why not ? Daripada aku layan punai  sejuk yang tersepit tu,   bhahahah ..oiii ..kang ade orang  sound kau lagi kang mia  oiii  ..grrrr tak serik2 ?!

Hahahahaha siapa suruh  masuk blog mereng  aku  ni ...aaa..aaaa..

Selamat sejahtera keatas kamu  ..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx