Skip to main content

AKU MAAFKAN KAMU





Morning guys ..

Sini baru habis subuh . Apakah  ada lagi subuh untuk aku esok ? Ermm  ..Wa allah hu' alam .  sebenarnya takda apa yang menarik untuk aku kongsikan kat korang kali ni guys . Tapi disebabkan nanti  korang dok la tercari2 mana post aku ,  feels ghindu2 gitu  kat aku kan , eh aaa.. so meh aku merepek kejap ea . Tapi kejap aku macam biasa lah kan , kalau drive  kereta dari JB  mau sampai Thailand dia perginya  .. hahahahaha


Guysssssss ..  bila sesaorang yang korang sayang ,kemudian dia lukakan kan hati  korang dengan kejam , kemudian dia datang semula untuk mohon maaf dan janji takkan buat untuk kedua kalinya . Apa tindak balas korang ek ? Bytheway kalau aku lah kan  , bila dia jujur nak mengaku kesilapan yg tidak di tersengajakan tu , better .. maafkan je guys . Tak luak pun duit gaji korang bulan ni bila korang memaafkan nya . Ermm gaji aku berapa ek ? Hahahaha mengong je aku* student  mana lah ada gaji .

But dalam kes aku ni ,  aku dengan  seorang perempuan  ok ,so  yang ada cinta sama gue , usahlah cemburu hahahah * angkat2 kening *  . Apa korang ingat bila cakap pasal " sesaorang yg kau sayang" tu wajib ke kena lain jantina * . Aku ni kalau dah sayang orang aku main redah je doe  , kira pukal pun boleh , hahahaha yang penting ikhlas .

Well ..awek garang ni kan manja ,sensitif , jiwa sentimentel , jiwa tisu , kuat touching , kuat sentap , kuat terasa tapi lebih suka pendamkan saja .. hahahaaa . Kata2 dia je macam  puaka , tapi jiwa ..pehhh bak sehalus dan selembut sutera , desiran angin  terasa  ,  Hahahaha jenis perasan dgn diri sendiri aa ni  .

Guysssss .. sumpah ,kadang aku tewas dgn diri aku sendiri . Tapi aku cepat sedar diri dan mudah mengaku kesilapan . Kadang tu aku memang tak mampu nak cakap yang sebenarnya , cuma aku mampu berkata2 dgn airmata. Suara ?? Takdaaaa

Guyssss..one more thing . Air mata wanita ini senjata  ,better hati2 sikit , erm  aku cakap je sebab aku kan bakal seorang wanita . Cehh macam nak kerek .. hahaha


Someone pesan  dan berpesan serta terusan berpesan kat  aku ,katanya  :

Kau nak buat apa ,tu hak kau , apa yang penting kau tau limit pergaulan kau itu ,kerana  setiap keakraban antara lelaki dan perempuan kadang dlm diam ada unsur perasaan yg entah dari mana datangnya . Kau boleh sayang siapa saja yang kau nak ,asal kau mampu bezakan antara kasih sayang seorang kawan ,kekasih atau bekas kekasih .


Aku nangis*
Aku keliru*
Aku diam*
Aku ngantuk*
Aku tidur*


* bunyi cengkerik*

- aku takda mood nak  teruskan  naip , baiii nak breakfast dulu  .bytheway , call me Zarra .itu atas permintaan sesaorang , semuga dia bahagia dgn kekasih barunya ..aamiin  :)


Selamat sejahtera keatas kamu ..


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx