Skip to main content

GERIMIS DI HATI



Ermm..

Lapar , letih ,  lemau .. dulu kalau  mood aku camni , orang pertama aku cari mestilah akak . Mintak picit , mintak  belai , peluk dia  sambil pejam mata  ,pastu  mengadu satu persatu masaalah  aku kat dia. Dan akak pun melayan  ,  picit badan aku , picit tangan  ,tapak tangan , dengar semua bebelan aku , sambil tu dia akan bagi idea , pastu  siap package kiss pipi bagai . Peh  ..detik paling indah masa tu guys , sampai bila2 pun aku takkan lupa aaa.

Lepas akak pergi tinggalkan aku , orang yang akan aku cari pulak ofkos lah Fibo ( Fatin ) , hamba Allah ni paling aku manja kot , sebab ..sebab ermm sebab aku sayang dia lebih dari yang dia tahu.  Ermm bila aku  moody atau weak , dia akan suruh aku siap2 , then dia bawak aku pergi makan , atau kalau aku takda mood makan ,minum2 pun  takpa pada dia , then sambil layan  aku minum , dia akan karoke lagu2 kegemaran kami , sambil karoke ,gelak macam nak runtuh  pusat karoke tu , sambil minum ,sambil macam2 sampai la mood aku kembali pulih dan bertenaga . Bertenaga ??!  Ahha budak kecik duduk diam2,ni cerita   akak2 je  .


Harini ,bila aku weak ,takde mood nak pegang fon or on lappy , tanpa akak , tanpa Fatin , tapi Zulaikha  la orang yang paling perasan dengan telatah aku.


Kenapa  Zarra ?
Not in mood aaaa babe ..
Ermm..  mu solat doh ?
Belum , badan ni letih giler kot
Pergi mandi ,solat  ,pastu kita turun make nok?
Sure ke babe ?
Ye , cepat laaaaa ..
Yes !!  aku  * senyum * sambil capai towel
Tak perlu nok moody2 ,exam semua habis doh , kalu  comey moody tu takpo deh ,ni mace muko ore tuo doh  kawe perati .

Hahahahaha Zulaikha  dah pandai potpet  pulakkkk !!!

Ok,oooook .. nak mandi la ni !!!
Jom guys kita mandi ,nanti zack potpet  lagi kikiki


Selamat sejahtera keatas kamu

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx