HAJAT ZULAIKHA






Baru lepas layan ola bola , filem  melayu  versi  1 malaysia . Comment ? No comment sebab movie tu terpaksa aku pause , ahha roomate ajak sembang pasal masa depan la pulak  . Aku jenis jadi orang , bila someone ajak bual ,aku fokus kat dia guys , tapi bukan la topik merepek2 ,memang bo layan la kan .

Roomate aku Zulaikha  22 tahun  ,mek kelate , sweet , kuat perli , tapi caring person , alhamdulillah  aku dapat  roomate seperti dia  , tak letih melayan . Huhu layan ? Layan karenah aku lah guys  , bukan layan apa2 pun .. grrr

Mia  .. kalu mu diberi pilihei , lelaki serupo mano pilihei mu ? Soleh ? Caring ? rajin kerja ? Kaya raya ? Handsome ?  Muko pecah pintu ?  sayang mu sokmo ?


Ha????

Aku terus pandang dia tepat2 ,dengan muka agak serious . Aku tenung dia dari muka ,mata , hidung , telinga ,bibir , dagu , leher ... sampailah ke kaki .

Gapo mu tanya gitu Zack ? Kawe nampok mace awek bajet retis ko ?

Heheheee dok , kawe tanyo mu , hok mu ado selero pelik ko .

Bhahaha kuaja mu  Zack !!! *kecek dale hati *

Ooooook ,gini  aaa ..meh kawe  mukaddimah sikit pasal " calon2nya adalah "

Mia zarra bukan anak keturunan raja atau keturunan tengku2 ,so untuk cari anak sultan and sultanah tu agak jauh . kalau ada anak raja yg minat pun maybe anak rajagopal . Tu pun untung nasib . Hahahaha

Mia zarra bukan retis yg comel ,berbakat atau nilai riban2 macam artis kat Malaya sekarang ni ,semua nak meletop ,tiptop , so  mia zarra cuma perlu sedar diri bahawa hidup hanya cukup yg bersederhana dan yang sedang2 saja . Pergi jalan tak perlu ada bodyguard ,just cuma perlu berteman. Itupun perempuan bukan abang2 sado doe !

Mia zarra  nak hidup bahagia  ,sama macam orang lain , but lelaki kacak bukan menjanjikan hidup pasangannya feel bahagia sepanjang masa ,so ..mia zarra cuma perlu yg setia ,take care every masa , when alone dia ada ,when happy share sesama ,when sad ,dia beri bahu tumpang sedih dengannya .

Mia zarra kuat emosi , pilih yang ego dan kaki panas baran  ,bukan jalan terbaik . So  yang paling penyabar ,paling caring ,itu paling penting . Tapi tak perlukan kongkong Mia zarra ni , sebab anak kucing pun tau menggeow bila masuk kan dalam sangkar  ,biarpun emak kucing ada sebelah ,dia tetap menggeow , tak percaya tanya Haris H . Dia pakar kucing  hahahaha . Pakar menda ,mintak seko pun pelokek hahahaha .

Mia zarra bukan keturunan wali songgo ,wali band atau walimatulurus ..so mia zarra tak mintak yang  24 jam duduk masjid atau 24 atas tikar sejadah , cukup lah dia tak tinggal solat 5 waktu , solat jumaat ,puasa , baca Quran  biar pun sebaris sehari , hormat orang tua2 , hormat orang sekeliling dan hormat kawan2 ..thats cukup berbaloi dah !!

Wey Zack ..asal mu tanyo semo ni ?

Errr.. abe kawe nok cari isteri . Suh ambe cari kei kek sini . Banyok pilihei deh , mu camano??

aaaa.... Zack ..mu jange bikin  gilo .. kang aaaa .. kang ..

Kang apo mia ?

Err.. kawe tak dok napsu nok benikoh lagi deh, mu carik ore lain jadi bakal akak ipar mu ok?


Bhahahahah olaaaaa bola ???? Nooooo .... this olaaaa bole blah !! Zack dah memacam  aa guysssss .. kecut perut ambe deh  ..kikikih



Akak ipar Zack nak sambung tidur jap .. k ,baii kikiki *perasan*


Selamat sejahtera keatas kamu ..





Comments