HANTU ATAU MANUSIA


Guys ..

Bila kita tak melayan karenah seseorang tu ,mungkin aja  kita dikata kan sombong ,kerek ,berlagak atau yang setaraf dengannya lah senang cakap. Harini , dan beberapa hari kebelakangan ni , aku cuba untuk jadi peramah kat semua mahluk Allah yang menyapa aku .

Ada yang say  : hi
Ada yang bagi  salam : as salam
Ada yang  tegur  : hai Mia

Ok, jelas sekali mereka itu lelaki melayu dan muslim.


Bytheway  bila aku dah mula balas teks mereka  ,one by one , sedih guys , apa yang aku dapat ?? Benda yang tak pernah aku tengok pun aku dapat tengok . Live pulak  tu  !! Setannnnnnn ! Seriously aku macam nak demam siut  !!

Nasib aku masih punya timbang rasa  dalam kepala otak ni ,kalau tidak ,dah tentu  image yg dia beri aku tu aku dah kongsikan disini . Peh badi betul laaa !!!


When  i told this  story to someone  ,he said " lain kali kalau tak kenal, jangan dilayan ,manusia ni nama je lelaki sama ,tapi  perangai mereka berbeza2.

 Aku  jawab selamba , Baik boss* , tapi pelik ,apa motif dia bagi aku semua tu ?? Dan aku pun tahu ,dia kawannya siapa sebenarnya ,apa tujuan dia buat macam tu,wallah hualaam ,Allah je yang tahu ,Entahlah ,malas nak celarukan minda , apa pun sekarang , pada akulah kan ,   acc facebook , wechat dan twitter aku dah tak selamat lagi ,banyak hantu dalam tu bertelur  ..grrr

K lah guys ,nak  siap2  pergi class .

Selamat sejahtera keatas kamu ...

Comments

Bro Framestone said…
Sian....

Terdesak sangat kot, Xde awek ke dorang tue?
Mia Izarra said…
Terlalu ramai awek tu bro , tu sebab jadi gitu ..hari2 rasa terdesak :D
Bro Framestone said…
Habis, kalau xde awek langsung, dia jadi macam mane pulak? Terdesak dengan tangan ke? Sian....
Mia Izarra said…
Hahahaha donno