Skip to main content

IDEA BREAK 10



GIRL :  stop writing about your past and start writing your future!
BOY :  ok sayang ..

Ajet2 sweet  doe diaorg ni .. Kikiki*

Lokasi : cafe Aladdin
Masa : 10am  ( free 30 minit )
Mood : miss you


Aaa kata  Mr Azizan Osman  , pakar motivasi popular di Malaya , Berhenti "menulis" tentang kisah anda yang lepas dan mula "menulis" masa hadapan anda! Yezzaaa ..  kata2 yang bakal aku follow lepas ni rasanya kot. Apa lah nak menulis atau memikirkan pada sesuatu yang dah pun berlaku kan guys . Benda lama nak story pehal ?  Kalau nak cakap pasal  hal yang beberapa tahun lepas , sesuatu  hal yang bodoh akan menjadi sesuatu yang seronok digelakkan pada hari ini. Tapi bagaimana nak cover pada kebodohan hari ini pulak ? Better buat2  pandai kot ?? Bhahaha   kalau harini  bodoh , aaa simpan la sikit bodoh tu untuk anak cucu akan datang , biar 7 keturunan dalam kebodohan.

Hahahahah siut Mia  ni kan ,idea break 10 dia ntah apa2 je aaa ..

Guys  ,bila aku ditanya pasal  kisah semalam punya semalam , aku cuma nak cakap , aku dalam perjalanan untuk jadi retis  . Hahahaha kenapa kereknya ayat ko ni mia ?

Ofkos la kena  ajet2 kerek . Korang bayangkan lah ea , ada jugak manusia yang mempertikaikan kewujudannya aku , ada yang  stalk aku  dari zaman jahiliah aku hinggalah sekarang ni , bf aku ,  crush aku ,ex-bf aku , bff aku ,  aktiviti aku yang duduk beribu batu jauhnya  tu pun mereka  rajin nak ambil  tahu . Giler tak jadi retis doe !!  (  korang ketawa lah ,aku dah penat )

Ada yang kata aku ni ada pakai ilmu untuk menjerat cinta  , bhahahaha ni memang lawak  la setannnnnn .. aku nak  muntah ijo dok gelakkan pasal ilmu kejadahnya ni  .. aku ada pakai  ilmu ?? Ilmu apa je yang aku ada doe ,  aku  tak bijaksana macam korang ,  sebab tu aku kena study lagi ni aaa . Korang ingat senang ek nak pakai  ilmu2 yang sah2 syirik tu ? Grrr ada  akai tak nak pakai !!

Cuma nanti lah kan , bila dah balik Malaya  , aku nak belajar ilmu silat dengan  abang  Mus . Pehh abang doe !!  Hahahahaha nok hare dak mia ni eaaa . Kang kena sound dengan gf dia , padan muka  , hahahaha kacau kerja  !! Dah la tali barut ramai  ,kepohchi  ramai , tak memasal cari pasal  . ( tolong gelakkan guys )

Addoii ..  please aaa guys  , Buat baby pun kena ada ilmu doe ,kalau tak nanti  jadilah anak2 yang asik la dok stalk hidup orang ,macam takda kerja lain ek , tak pernah nak tenang hati tengok orang lain tengah bahagia, menceritakan keburukan orang sana ,orang sini . Sedangkan orang yang diperkatakan tu sikit pun tak pandang mereka , apatah lagi nak mikir pasal mereka , haishh banyak benda boleh  buat . Usah persia nafas yang percuma guys ?!

Guys ..kalau korang kenal  mia zarra  cuma di laman sooo sial ni , better tak payah lah nak serabutkan otak nak marah2 , nak dendam2 , nak benci2 , meh datang bilik aku ni meh , kita sembang baik2 ,sambil golek2 , sambil senyum2 ,  lepastu nanti ,korang baru dapat kenal ,siapa aku  yg sebenar2nya . Hahahaha  ayat paling sedap aku dengar semalam ...
 * kau salah orang aaa*  ,  kikiki sebetulnya dia yg salah mentapsirkan orang . Kenal pun tak ,jumpa pun tak , sentuh pun tak ,lagi nak macam2 .. hahahahaha  kebodohan apakah itu ???


Lastly , guys  , ce try korang fikir kerja2 bodoh apakah yang korang dah selalu buat ?
Hahahahaha  jadi stalker ?? Grrr ..takdok kije  sungguh !!


Selamat sejahtera keatas kamu .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx