IDEA BREAK 10



GIRL :  stop writing about your past and start writing your future!
BOY :  ok sayang ..

Ajet2 sweet  doe diaorg ni .. Kikiki*

Lokasi : cafe Aladdin
Masa : 10am  ( free 30 minit )
Mood : miss you


Aaa kata  Mr Azizan Osman  , pakar motivasi popular di Malaya , Berhenti "menulis" tentang kisah anda yang lepas dan mula "menulis" masa hadapan anda! Yezzaaa ..  kata2 yang bakal aku follow lepas ni rasanya kot. Apa lah nak menulis atau memikirkan pada sesuatu yang dah pun berlaku kan guys . Benda lama nak story pehal ?  Kalau nak cakap pasal  hal yang beberapa tahun lepas , sesuatu  hal yang bodoh akan menjadi sesuatu yang seronok digelakkan pada hari ini. Tapi bagaimana nak cover pada kebodohan hari ini pulak ? Better buat2  pandai kot ?? Bhahaha   kalau harini  bodoh , aaa simpan la sikit bodoh tu untuk anak cucu akan datang , biar 7 keturunan dalam kebodohan.

Hahahahah siut Mia  ni kan ,idea break 10 dia ntah apa2 je aaa ..

Guys  ,bila aku ditanya pasal  kisah semalam punya semalam , aku cuma nak cakap , aku dalam perjalanan untuk jadi retis  . Hahahaha kenapa kereknya ayat ko ni mia ?

Ofkos la kena  ajet2 kerek . Korang bayangkan lah ea , ada jugak manusia yang mempertikaikan kewujudannya aku , ada yang  stalk aku  dari zaman jahiliah aku hinggalah sekarang ni , bf aku ,  crush aku ,ex-bf aku , bff aku ,  aktiviti aku yang duduk beribu batu jauhnya  tu pun mereka  rajin nak ambil  tahu . Giler tak jadi retis doe !!  (  korang ketawa lah ,aku dah penat )

Ada yang kata aku ni ada pakai ilmu untuk menjerat cinta  , bhahahaha ni memang lawak  la setannnnnn .. aku nak  muntah ijo dok gelakkan pasal ilmu kejadahnya ni  .. aku ada pakai  ilmu ?? Ilmu apa je yang aku ada doe ,  aku  tak bijaksana macam korang ,  sebab tu aku kena study lagi ni aaa . Korang ingat senang ek nak pakai  ilmu2 yang sah2 syirik tu ? Grrr ada  akai tak nak pakai !!

Cuma nanti lah kan , bila dah balik Malaya  , aku nak belajar ilmu silat dengan  abang  Mus . Pehh abang doe !!  Hahahahaha nok hare dak mia ni eaaa . Kang kena sound dengan gf dia , padan muka  , hahahaha kacau kerja  !! Dah la tali barut ramai  ,kepohchi  ramai , tak memasal cari pasal  . ( tolong gelakkan guys )

Addoii ..  please aaa guys  , Buat baby pun kena ada ilmu doe ,kalau tak nanti  jadilah anak2 yang asik la dok stalk hidup orang ,macam takda kerja lain ek , tak pernah nak tenang hati tengok orang lain tengah bahagia, menceritakan keburukan orang sana ,orang sini . Sedangkan orang yang diperkatakan tu sikit pun tak pandang mereka , apatah lagi nak mikir pasal mereka , haishh banyak benda boleh  buat . Usah persia nafas yang percuma guys ?!

Guys ..kalau korang kenal  mia zarra  cuma di laman sooo sial ni , better tak payah lah nak serabutkan otak nak marah2 , nak dendam2 , nak benci2 , meh datang bilik aku ni meh , kita sembang baik2 ,sambil golek2 , sambil senyum2 ,  lepastu nanti ,korang baru dapat kenal ,siapa aku  yg sebenar2nya . Hahahaha  ayat paling sedap aku dengar semalam ...
 * kau salah orang aaa*  ,  kikiki sebetulnya dia yg salah mentapsirkan orang . Kenal pun tak ,jumpa pun tak , sentuh pun tak ,lagi nak macam2 .. hahahahaha  kebodohan apakah itu ???


Lastly , guys  , ce try korang fikir kerja2 bodoh apakah yang korang dah selalu buat ?
Hahahahaha  jadi stalker ?? Grrr ..takdok kije  sungguh !!


Selamat sejahtera keatas kamu .

Comments

Bro Framestone said…
Erm... kerja bodoh? Erm.. entah la... tidur lebih masa sehingga malas nak bangun kot. tapi bila dapat tidur, mmg satu nikmat.
Mia Izarra said…
Saya tahan marah dgn tidur ,not bad la