LEPAK DENGAN ZACK






Morning dan aku kat cafe aladdin sekarang ni. Layan zack yang katanya lapar giler sebab malam tadi aku tidur pengsan dan zack tak keluar makan . Aku cakap kenapa tak keluar ? Biarkan jelah aku tidur sorang2 dalam bilik . Kata Zack ..  " i am worried about you "

Aku spechless * terharu*

Then pagi ni , minah kelate ni dok melahap la 2 keping roti nan , 2 keping sandwich tuna , 2 gelas  kopi 0  kurang manis. Paling lawak dia tapau nasi tomato berlauk ayam masak merah untuk kami nanti . Tuan syeikh yang berniaga tu pandang kami atas bawah . Orang kecik  tapi selera bapak besar !  Hahaha

Masa Zack makan the  last sandwich tuna tu , Aku tenung muka dia ,dia tak pandang aku tapi dia ada bersuara perlahan , " dari  dok teriak mace ore gilo , lagi baik make sedap, esok pose ,lapa doh sehari "

Peh ! Aku pijak kuat2 kasut dia ..grrr

Woii.. sakit laaaaa .. menjerit minah  ni kesakitan kan..aa

Tau kau sakit kan? Ayat kau tu lagi buat telinga aku panas tau.

Hahahahah  korang tau guys ,apa zack jawab ??

Kuat perasan je ore johor ni !!

Hahahaha kuajaaaaaaa nyeeeee roomate aku ni kan grrr.. nasiblah aku dah insaf guys .kalau tak memang lunyai zack ni aku kerjakan kat cafe aladdin ni aku rasa. Haishhh .. bythe way orang memang suka perasan ke ek ?  Yang aku tau ,orang johor cepat naik angin tapi dia cepat turun angin ,almaklom jenis angin 1 badan . Hihihihih tak semua aa ok ,sikit2 je gitu.



Guys  meh aku share sikit pasal  Tazkirah Hati*

Seorang kanak2 kehilangan sepasang kasut ditelan oleh air laut . Lalu dia menulis di atas pasir pantainya,   - Laut ini *pencuri*...!!

Tidak jauh dari situ seorang nelayan memperoleh hasil tangkapan ikan yang banyak
Lalu dia menulis di atas pasir pantainya - Laut ini sangat *pemurah*..!!

Seorang pemuda tenggelam di hanyutkan oleh air laut.Lalu ibunya menulis di atas pasir pantainya - Laut ini  *Pembunuh...!!*

Di sebelah sana pulak, seorang lelaki tua memperoleh sebutir mutiara yang berharga dari hasil tangkapan lautnya lalau ia menulis-  Laut ini *punca rezeki*.

Tidak lama selepas itu, pantai di bidai oleh ombak dan terpadamnya semua kata2 tadi.


Guys *Jangan* hiraukan kata2 orang mengenai diri kita, Masing2 melihat dari sudut pandangannya sahaja.  Hapuskan persengketaan untuk mengekalkan persahabatan, jangan putuskan persahabatan kerana suatu kesalahan.


Pesanan ini buat diri aku juga guys .

Salam sejahtera keatas kamu .

Aku ontheway blik bilik ni , class pagi takda , so nak sambung tidur kot kejap lagi hihihihi

Comments

Bro Framestone said…
Hahahah membela ek....
Mia Izarra said…
Itu da pasti la bro . Asal hati puas hihihih