Skip to main content

SEMUA HAK AKU



Aduhai mata ,asal la tak mau jugak pejam . Dah naik letih aku ngadap siling bilik  , tapi otak aku kelain , mata aku kelain , jari aku kelain .what the bingung ? Hihihi bukan bingung tapi tongong  ..ish ..bahasa kuno tu jangan pakai lagi dah expired lama .

Aku nak share something kat korang guys . Aku dapat texts dari seorang insan standard adik2 je dengan aku dan dia adalah seorang perempuan. Katanya :

Dear sis Mia
Boleh saya  tanya akak sesuatu ? Harap akak tak kecil hati atau marah . kak... kenapa akak tak selalu guna gambar akak sendiri dalam semua laman social ? Apakah akak malu atau sebab lain ? Kadang tu saya tengok akak guna real pic akak cuma sehari dua je ,kemudian akak tukar semua dengan gambar lain . Akak bukan tak cantik , akak comel tapi kenapa tak nak  letak gambar sendiri . Asyik-asyik gambar anime je saya tengok akak guna. Akak peminat anime ? Dah besar2 tengok anime ? Kehkehkeh macam budak-budak la kak. Alamak  maaf, saya gurau je kay .

P/s , Akak kalau tak sempat jangan balas msg saya ni

Yang benar * Minah kepohchi*

Yang benar tu aku tokok tambah je guys .

Hahahahahaha Aku gelak sambil tendang2  bantal . roomate aku Zack dok perati je perangai  mereng aku. Why ???  Dia bersuara tegas sambil pandang aku tak lepas2

Hahahahahaha Aku gelak lagi tanpa pandang zack yang masih peratikan aku , Ni aaaa .. ada budak perempuan nak sangat tengok muka aku depan2, hari2, nak belek mata sepet aku gaknya , nak tenung bibir aku yang bak delima merekah ni , nak usap  pipi gebu aku yang macam pau kacang ni . Dia tanya kenapa aku jarang guna gambar sendiri sebagai gambar dp .addoiiii

Grrrr..zack geram


Then ?? Whats your answer ???

Jawapan aku ???Hahahahahahah dengar suara aku pun dia dah hari2 nak ajak aku otp , nikan lagi nak hari2 belek  gambar aku ??? Hahahahaha let it be . Seluruh yg aku ada sekarang ni,hanya untuk tatapan  insan yang betul2 nak MENGHALAL kan aku . Orang lain ?? No way !!!! Biar pun dia seorang perempuan sama seperti aku . No ! No ! And  Nooooo !

Good girl ! Zack tersenyum  puas  . Aurat itu hak  yang halal ,pada yang haram , say " haram jadah  ,sibok nak tengok muka orang pehal ??"


Ehhhh.. Zack  hangin sey !! Hahahahaha over pulak mek kelate ni . Ajak nyanyi dia cakap ,nanti bulan puasa ,perut lapar ,suara mesti sedap . Hahahahah reason not strong betul aaa ..Adoiyiaii zack..zack ..


Selamat sejahtera keatas kamu..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx