SEMUA SEBAB SAYANG




When someone asked me " where have u been ? What are u doing ? Lama tak nampak online , tak nampak sakat budak2 group , tak nampak up moment  berjela2  lagi dah .  Hang pi mana ?? Hang pi mana ?? Aaaa .. tu lah yang aku buat . Baca kat gambar  atas tu . Rasanya itu aktiviti baru aku lepas ni  bila  dah takda class .

Dalam bilik terperap
Baring atas katil ,golek2
Pelok bantal kuat2
ON kipas full speed
Scrolling phone ,lepas tu pejam mata ! Sweetdreams*
Yezzaaaa i love this , just to love  this !!

Tentu korang pelikkan  , seorang keyboard worrior just scroll phone bila free ?? Yep , kan aku dah cakap yang aku kan dah letih , i need more rest , more ketenangan , more  rileks.

Mana gelak ketawa yang terbahak2 macam orang giler tu ? Ada aku simpan dalam  peti  sejukbeku . Supaya dia tidak expired ,supaya oneday aku boleh guna pakai semula  ,supaya aku akan tersenyum puas satu hari nanti . Tapi bukan sekarang !

Sekarang ni ,semua senyum aku  hanya  asal boleh . Aku senyum hanya buat dia yang sering buat aku tersenyum . Aku senyum bila dengar suara mama dan ayah , aku senyum sambil nangis bila ingat kisah semalam . Ye ..semalam aku  yang hilang .

Alot of thanks for someone yang dah berusaha bersungguh2 nak aku sentiasa tersenyum . Aku sangat hargai usaha ikhlas beliau . Dia sanggup  kena maki dengan aku ,kena marah dengan aku semata2 dia nak aku dapat lepaskan semua amarah aku dengan orang lain .   dia nak aku luahkan semuanya depan dia . Dia nak aku sepak terajang dia kalau itu je cara aku  nak lepaskan geram dan kalau cara itu jugak boleh buat aku tenang . Dia sanggup tahan apa jua situasi negetif yang aku tanggung dan aku humbankan kepadanya .

Ermm.. jauh boleh la ..try dekat . Boleh menanah telinga dengar aku membebel , menjerit ,memekak lepaskan geram . Flykick sampai lebam2 , tumbuk sampai terkehel tulang rusuk ,  Hihihihih yeke aku camtu ? Acah !

Buat someone tu , aku tak nak mintak apa pun  , apa yang selalu aku  beritahu dia ,  AKU AKAN TEGUR bila dia buat silap ,itupun selagi rasa sayang aku masih bertakhta dia hati aku , nanti bila aku dah tawar hati , tiada lagi teguran pedas dari aku . Harap maklom .ceh ayat ajet kerek*my Mama selalu cakap : " mama marah sebab mama sayang awak !! "

Ok..aku ikut cara mama , MARAH SEBAB SAYANG DAN SEBAB SANGAT2 SAYANG..


Selamat sejahtera keatas kamu ..

Comments