Skip to main content

FIRSTDAY RAMADHAN



Asalamualaikum  guys .. selamat datang Ramadhan al mubarak . Tak banyak  yang dapat aku  kongsikan di bulan puasa ini  . Apa pun selamat berpuasa , Selamat membuat tambahan amal ibadah , sesungguhnya inilah  peluang untuk kita sama2 tambah amalan . Sambil2 kita tunaikan tanggungjawab yang memang sudah sedia ada . Memang perit sikit , tapi  mohon dipermudahkan ..amiin . Aktiviti yang datang setahun hanya sebulan.

Puasa ramadhan dan solat sunat terawih

Bytheway bukan je tahan  lapar , napsu segala bapak napsu pun kena tahan  . Kadang2  setan tu  , datang bagai  disuruh2  menghasut demgan macam2 alasan . Kalau korang kuat ,lawan lah setan tu . Banyakkan beristighfar . Kurangkan  aktiviti yang melalaikan . Banyakkan berzikir .

Girls .. pesanan ini buat diri sendiri jugak . Erm  kalau pergi bazar ramadhan tu , please lah jangan pakai baju ketat sangat  ,atau jarang sangat ,atau seksi sangat ,bukan apa ..kesian abang2 yang menahan lapar dan dahaga tu , dah seharian berperang dengan hawa nafsu , tup2 pergi beli juadah ,korang boleh pulak belanja  segalanya hak milik kekal korang tu . Addoii ..please ea girls .. kesian deh kat diaorang .  Cuba lah pakai yang longgar2 sikit ,manalah tahu lepas bulan puasa ni korang boleh pakai yang lebih sempurna pulak !

Pleaee  ea girls ..beri kerja sama sikit . One more ,kalau selfie2 kat wechat ,facebook or mana2 laman  sosial , pastikan  aurat tu terjaga . Mata ni kadang degil , fokus tempat memacam jeee dia . Scroll2 , tu je yang ternampaknya  ..lahai . Kejamnya duniaaaaaa ..

Girls ... Simpanlah dulu apa yang korang ada tu k ?

Selamat sejahtera keatas kamu .

Jom makan sahur*









Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx