FIRSTDAY RAMADHAN



Asalamualaikum  guys .. selamat datang Ramadhan al mubarak . Tak banyak  yang dapat aku  kongsikan di bulan puasa ini  . Apa pun selamat berpuasa , Selamat membuat tambahan amal ibadah , sesungguhnya inilah  peluang untuk kita sama2 tambah amalan . Sambil2 kita tunaikan tanggungjawab yang memang sudah sedia ada . Memang perit sikit , tapi  mohon dipermudahkan ..amiin . Aktiviti yang datang setahun hanya sebulan.

Puasa ramadhan dan solat sunat terawih

Bytheway bukan je tahan  lapar , napsu segala bapak napsu pun kena tahan  . Kadang2  setan tu  , datang bagai  disuruh2  menghasut demgan macam2 alasan . Kalau korang kuat ,lawan lah setan tu . Banyakkan beristighfar . Kurangkan  aktiviti yang melalaikan . Banyakkan berzikir .

Girls .. pesanan ini buat diri sendiri jugak . Erm  kalau pergi bazar ramadhan tu , please lah jangan pakai baju ketat sangat  ,atau jarang sangat ,atau seksi sangat ,bukan apa ..kesian abang2 yang menahan lapar dan dahaga tu , dah seharian berperang dengan hawa nafsu , tup2 pergi beli juadah ,korang boleh pulak belanja  segalanya hak milik kekal korang tu . Addoii ..please ea girls .. kesian deh kat diaorang .  Cuba lah pakai yang longgar2 sikit ,manalah tahu lepas bulan puasa ni korang boleh pakai yang lebih sempurna pulak !

Pleaee  ea girls ..beri kerja sama sikit . One more ,kalau selfie2 kat wechat ,facebook or mana2 laman  sosial , pastikan  aurat tu terjaga . Mata ni kadang degil , fokus tempat memacam jeee dia . Scroll2 , tu je yang ternampaknya  ..lahai . Kejamnya duniaaaaaa ..

Girls ... Simpanlah dulu apa yang korang ada tu k ?

Selamat sejahtera keatas kamu .

Jom makan sahur*









Comments