KEHADIRAN AKU KALI INI



Selamat malam .. ramadhan ke 4 bakal menjelma  dan aku masih  disini . Dengan roomate , house mate and warden . Nothing to share guys . Just apa yang terlintas dalam benak minda aku sekarang ni . Seriously  , aku tak dapat nak buat apa yang aku plan awal2 dulu . Plan yang aku buat sebelum aku jejakkan kaki ke sini . Tempat baru ni .

Sekarang , bila kesihatan makin  terancam  , aku jadi makin kurang aktif , ini disebabkan semua aktiviti aku dipantau oleh warden . Take your rest Zara . U need more  rest right now . Masa dia cakap tu pun dia dah tak reti  besar2kan mata dia lagi macam selalu dia buat masa marah aku or tegur aku sebab aku sakat dia ..tapi kalini , dia just tunduk pandang lantai . Aku tau dia sebak . Tapi aku just gelak kecil sambil pegang jari2 dia . Dont  worries about me , ... please sis . I have Allah ..yea we have Allah .  And  Allah with us ,right ? Lets  tawakal alaAllah ..

Aku pandang muka dia , tapi dia tak pandang aku . Oook.. aku pandang muka aku sendiri ( kat almari baju ada cermin ) ook..masih comel .. hihihih

Guys .. akulah rerama  itu . Yang  kadang hadir dlm dunia korang . Hinggap sekejap then terbang pergi . Kadang aku pulang kesisi korang dan menyerikan  dunia korang , kadang aku pergi dan takkan kembali ke sisi semula .

Guys ..jangan bimbang. Allah ada . Bila aku pergi dan tak kembali , Dia akan gantikan aku dengan yg baru ,yg lebih menarik dan baik  dari aku . Akan hadir seekor lagi rerama  paling indah dalam dunia korang . Itulah  doa aku , mohon Allah perkenankan doa aku kali ini . Aku berharap sangat2.

Guys .. kadang  letih jadi penghibur ni , sebab  dalam nangis ,sakit dan kecewa dia wajib tersenyum . Aku penghibur ??  Yep , tapi aku bukan raja lawak k . Aku cumalah teman pada tiap insan yg  sedang bersedih . Aku kongsikan bahgia bersamanya , biarpun dlm saat yg sama , aku sedang menahan sakit , sedang menahan kesedihan melampau , dan sedang kecewa parah . Untuk mereka ? Aku bagi keceriaan terlampau  sehingga mereka lupa  yang aku hanya rama2 yg datang sekejap . Dan mereka lupa yg  aku mungkin akan pergi dulu .

Untuk kesayangan .. abadikan senyuman Mia Zara ni dlm kamar indah kenangan kita , kenanglah dia hari2 , sampai awak jemu nak ingatkan semuanya kembali . saya sayang awak* cuma itu yg saya tahu ..ermm nak nangis tapi takut batal puasa nanti.

Eh..nangis batal puasa ke ? Makruh je pun sebab telan air hidung banyak sangat , sampai rasa  kenyang ..

Hihihihih  jom tidur*


Selamat sejahtera keatas kamu . 

Comments