Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2016

PELAGI ? MERENGEK LAH

Siap2 awal untuk ke class . Sem baru ,semangat baru , buku baru ,lecterur baru , class tak baru sebab  aku bukan student lama  .hahaha mesti pening "Die hard" la korang (ayat otai aku jumpa semalam dalam blog dia ) kikiki

Masa adalah limited untuk layan gadget bagi student macam aku ni , tapi hampir 95% student  akan pegang phone ,bila berada di perkarangan pusat pengajian ? Yes or not? Ha ??? Ok,k , Dah tau diam2 .

Aku hanya bawa phone yg cuma boleh call , send email and sms and nothing else. Masa aku dengan gadget bila ? Yezzzaa waktu aku free 400% . Macam sekarang nilah , sambil tunggu housemate siap ,layan lah kejap  . Padahal  dah lewat ni , masih terhegeh2 bersiapperempuan ni .

 Lepas  ni , krik3 lah 12 jam  gadget aku , free from internet.

Yep ,itu janji aku kat mama pagi tadi ,kikiki pedih telinga ni  bila kena bebel , apa cara aku nak suruh mama stop potpet ? Dengan suara ngade2 macam kucing mengeow ,aku cakap ..


" ermm..maaaa .. orang puasa niii ..letih ..haus…

IN SYA ALLAH KENYANG KOT

Good morning dear ..!
Morning sayang ..
Have ur breakfast ?
Yep ,done !
Sayang makan apa je tadi ?
Roti dan milo je ..
Kenyang tak ?
Ermm in sya Allah kenyang kot ..
😊

Oook, atas tu adalah perbualan dua insan bercinta dipagi  yang hening. Guys .. kalau perempuan ni dia cakap ,"kenyang kot "  , that means ?? hahaha ni ha bawah ni roti yang dia dah bedal pagi tadi .korang yakin dia  kenyang ke tak ek guys ??hahaha  jangan percaya kata2 perempuan ni 100% guys . Kadang dia jujur 400% kadang dia nipu  sesikit  hahaha tapi biasa dia lebih pada jujur , tapi perkataan "kot " dia tu korang jangan percaya sangat oook ?


Ahha agak2 gambar ni nipu ke tak ek ?
Errr insya Allah tak kot ..hahaha

JUST WANNA TO SAY HELLO

Hello ..
No matter how many times you've been done wrong,
just continue to be faithful & honest.
Sooner or later someone will  appreciate it.
Trust me guys!

Selamat sejahtera keatas kamu

NOTA BUAT KAK LYEN

Assalamualaikum kak ..nota  ringkas ni  orang dapat dari someone khas buat akak . Orang tahu kuat mana ingatan dia kat akak , cuma akak je yg buat2 lupa kat dia . Dan bila orang cakap akak dah jauh dari semua , dah pergi buat selamanya , dia lagi terkejut. Hanya alfatihah penghubung  kata.

Kak ..orang tak kenal dia siapa , tapi orang tahu dia adalah antara insan terdekat dengan akak suatu ketika dulu . Dan entah mana silapnya akak menghilangkan diri macam tu aja*( katanya )maybe  readers kata orang giler kak ,sebab bercakap dengan orang yg dah takda , tapi seriously kak .. saat ni orang sangat perlukan akak . Untuk orang luahkan segalanya pasal dunia orang yg makin tenat ni . Tentang semua yg melibatkan jiwa dan perasaan.

Kak .. andai kata diundurkan masa , akak tau tak apa yg orang nak  sekarang ni ?


Kak .. orang nak awak ..  😭😭😭😭😭 ..


Rupanya hidup  kat dunia ni tak seperti yg selalu kita ceritakan  masa sebelum kita tidur dulu2  tu kak . Kadang orang cuba  abaikan semua dugaan…

TERUSKAN AKTIF SEMUA KENANGAN AKAK

Morning guys .
Petang semalam  aku dapat " kejutang "  paling kaw2 doe!! Masa aku nak on twitter , nak ber tweet tweet tweet .. aaa tetiba aku terbaca ada tweet yg bukan aku taip kat timeline .  Mulanya aku fikir ahh mesti  kerja budak Ayu ( admin ) dari page  ' saya sayang awak ,manja ' tapi setahu aku ,ayu takda lah  brutal camni . Takkan ada admin baru. So , nak settlekan problem ,aku pun masuk lah link facebook tu.

Walarhh .. rupanya  along ( bukan nama sebenar ) admin legend page  rocker yg update ! Along dah aktifkan semula page tu. Dulu kalau tak silap aku ,page tu page rockers  jalanan . Kemudian tukar nama page jadi " lu jangan nak temberang gua eah " . page tu dulu akak aku yang aktifkan . Maklumlah kan , dia tu perangai je lembut ,tapi jiwa kental ! Takda lah macam aku ni ,perangai kalah samseng tapi pengecut . Hihihihi

 Alfatihah untuk aruah kak Lyen.

Guys ..
Sebenarnya aruah akak aku ada create banyak page , kebanyakkannya dalam era tahun 2010 ,mas…

AKU , DIA DAN PEREMPUAN

Guys ..tu moment aku kat wechat . Truly apa yang aku fikir masa tu ,automatik aku akan taip ,karangan ke apa ,pedulik pulak aku! Hihihhi

Guys ,lepas aku up date moment tu , ramai komen ,kata diaorg ,ada kelagi girl spisis macam ni? Sebab kebanyakkan girl sekarang  ,biar papa asal bergaya. Kopak poket bf dia tak kisah  apa dah , sebab dah sayang katanya . Hahahaha mengong punya budak !

Hey girls !
Kau siapa yang nak sangat kikis  duit bf kau tu?? Kau nafkah dia kah? Kau emak dia? Tanggungjawab dia ? No ..no.. no .u just his gf , tak payah nak kerek lah minta itu ini . Bagi lah dia habiskan duit gajinya  untuk emak bapak dia , untuk  family dia ,dan paling  penting untuk dirinya jugak . Sebab semua tu adalah tanggungjawab your bf !

Hello cik Mia ..ada lagi ke perempuan tak kikis duit bf  macam ni kat dunia sekarang ni??

Yep ada .. dan orang tu ialah " Damia Hazirah "


Hahahahah masuk bakul angkat sendiri sey . But truly ..mama ,aruah kakak ,memang halang aku keras dari  minta …

AKU TETAP REDHA

Hi guys ..
Lemau deh . Lesu ,letih kepala otak bila  sesuatu yang tak pernah kau jangka ,terjadi depan mata . Menjerit sekuat hati pun , tak mampu merubah  keadaan .

Harini jumaat. Boss aku kat bengkel ,merangkap abang sepupu aku dah pun jadi suami yang sah buat kak Suraya . Alhamdulillah .. tahniah akak , tahniah bang Deen.

Dulu , masa diaorang baru tunang , aku dah janji nak jadi pengapit abang Deen. Kata nenek , pengantin lelaki kena lah pengapitnya lelaki jugak .

Ahh nek !! Takpa la ..nanti orang pakai lah  tanjak ,baju melayu ,keris jugak macam abang.

Hihihi tu zaman aku  tengok perempuan semua macam gula2, semua sweet , tu sebab  semua gaya lelaki aku nak follow .

Kau jangan nak merepek , kalau ye pun nak jadi pengapit abang , pakai lah baju perempuan , tudung , baju kurung , apa salah nya jadi pengapit abang ..ahahah abang Deen memang benci kalau aku pakai baju ala2 lelaki .

Aku just gelak je lah ..

Ok ,ok ,orang pakai baju kurung lelaki , tapi pakai jeans koyak lutut , bole…

PAHLAWAN PILIHAN SEJUTA WANITA

Tajuk post memang tak boleh blah ,  tapi memang nak beritahu lah kan. Bini itu adalah rezeki. Ada orang tonggang langgang kumpul duit semata2 nak dapatkan sorang bini/isteri. Untunglah yg dapat isteri lebih dari sorang kalau jarak cuma 2,3 tahun je sudah nak kawen baru. Rezeki  orang siapa jangka ,ye tak bang??  So bila abang  dah ada tanda2 takada rezeki nak dapat isteri lebih 1, jagalah 1 yg dah ade tu .Turuti apa je kehendak masuk akal yg dia mintak. Jangan order bulan bintang , memang tak payah layan la kan.  Bang ...

Boss call boleh la nipu

Kawan call boleh la kelentong

Mak bapak call boleh la berdalih

Ni bini bang, bini abang yg call . Semangat nak pergi  melepak yg menggunung boleh cair bang ,bila bini call. Hahaha power tak power la kan , lagi2 call dengan merengek2 suruh balik..ahh masak la hahahaha balik lelaju la jawabnya  kikiki.  Semoga  rumah tangga  abang  kekal until jannah ,  taknak dah pesan lain , just  ingatkan , bila BINI  call , balik laaaaaa ..

Pahlawan pilihan seju…

SYUKURI NIKMAT

BILA RINDU BERTANDANG

Salam aidil fitri..
Rindu kat budak cenonet ni. Guys ,dia la lelaki pertama yang berani tanya aku : akak nak iyom?  sedang  ada lelaki lain tu , tak tanya apa pun terus kiss .hihihih spisis gelojoh  lah tu . Grr . Rindu semua pasal  lelaki dalam gambar atas tu kot . Rindu suara dia , rindu  telatah dia , rindu  ragam  manja dia . Ermm aku masih diward . Takda apa yang mampu aku buat selain makan ubat dan merindu pada yang diluar sana .

Aku doakan korang sihat selalu guys , biar aku sorang je yang sakit .. aku dah biasa sakit dan tersakiti. Dan aku redha  .. hihihih k la ..bai , aku nak rest sambil layan gambar bf cenonet ni kejap sampai terlelap .

Selamat sejahtera keatas kamu and selamat hari raya ,maaf zahir dan batin.

MUNGKIN INI TERAKHIR

Aku  redha dgn apa juga ketentuanNya kali ini.
Aku yakin tiap yg didatangkan ada hikmahnya.
Aku redha ..
Guys ..andai ini post terakhir ,
Hanya 1 aku minta.
Maafkan atas tiap kata dan perlakuan aku selama ini.
Setiap apa yg aku kongsikan ,
Pada tiap apa aku lakukan sepanjang  perjalanan ini,
Semuanya adalah  bersebab .
Hanya aku yg tahu sebabnya
Hanya aku  yg layak tahu,
Biar pun datangnya aku  sekejap ,
Namun kehadiran aku  biarlah dapat beri bahagia pd semua.
Biarpun sekejap  aku amat bahagia ..
Thanks guys ..

Selamat menjalani ibadah puasa yang bakal berakhir,
Selamat bergembira dihari raya nanti.
Maaf zahir batin.
Damia Hazirah*

Selamat sejahtera keatas kamu..

KALAU LAH KAN

Hai guys ..
Sementara "pendamping lena diulit mimpi " aku bagi lah baby nyusu ni  kejap . Geram giler kot kt dia ni ..haishh nasib lah kucing ,kalau anak .. ermm patah riuk budak cenonet ni aku picit2. Hahahaha  ganeh mu mia !! Belajar tak abis  lagi berangan nak ada anak bagai .

Ahahaha

Guyssss  automatik pulak kan , aku terus terfikir , macamana kalau  beranak ni  berlaku kat lelaki ? Bukan kat perempuan . Hahahaha ape doe aku imaging kan ni??? Aku just cakap ,"kalau lah kan" ..ahha

Lek lah .. korang bayangkan  simple je ,kalau lah lelaki  peyed ! Seminggu before kena pulak sengugut , golek2 tahan sakit , senak kat perut , bisa kat pinggang , aku rasa lah kan , mau tiap bulan parent kena order katil , apa tak , sakit  je ,tendang2 katil ,golek2 lantai ,  tumbuk2 tepi katil  , sebab sakit sengugut  , masya allah  ..Tuhan le tau guys ..yang pernah alami tau lah  hebatnya camana.  Tapi orang girls dok rileks je  sambil online facebook , boleh je tahan sakit , palin…