Skip to main content

PELAGI ? MERENGEK LAH



Siap2 awal untuk ke class . Sem baru ,semangat baru , buku baru ,lecterur baru , class tak baru sebab  aku bukan student lama  .hahaha mesti pening "Die hard" la korang (ayat otai aku jumpa semalam dalam blog dia ) kikiki

Masa adalah limited untuk layan gadget bagi student macam aku ni , tapi hampir 95% student  akan pegang phone ,bila berada di perkarangan pusat pengajian ? Yes or not? Ha ??? Ok,k , Dah tau diam2 .

Aku hanya bawa phone yg cuma boleh call , send email and sms and nothing else. Masa aku dengan gadget bila ? Yezzzaa waktu aku free 400% . Macam sekarang nilah , sambil tunggu housemate siap ,layan lah kejap  . Padahal  dah lewat ni , masih terhegeh2 bersiapperempuan ni .

 Lepas  ni , krik3 lah 12 jam  gadget aku , free from internet.

Yep ,itu janji aku kat mama pagi tadi ,kikiki pedih telinga ni  bila kena bebel , apa cara aku nak suruh mama stop potpet ? Dengan suara ngade2 macam kucing mengeow ,aku cakap ..


" ermm..maaaa .. orang puasa niii ..letih ..haus tau . Mama  cakap sikit2 jeeee.. nanti cakap banyak2,orang lupa aaaaa mama pesan apeeeee ..."

Hahahaha semata2 nak larikan topik ! Mama aku kalau aku merengek , memang  cair jiwa kental dia . Aku tau dah.

Bila awak start puasa?  Puasa hutang ke sunat 6?

"Dah seminggu lebih ,  Dua2 laaaa maaaaa .. selang seli ..aaaaa"

Hmmmm ..dah2 , pergi rehat sana lah . Geli dengar merengek macam budak kecik !! Mama nak buat kerja ni . Assalamualaikum !

" aaaa.. waalaikumsalam maaaaa .." muah ! Muaah ! Muaaah !! Kikiki goda mama dengan kiss yang tak ada feel kiss . Dan mama off phone terus , merinding agaknya bulu tengkok mama , kikiki

Huh !! Lega !!  Sejuk semula telinga aku yang awalnya peluh2 tu. Hahahaha nak hidup guys . Asal tak buat dosa, apa ada hal kan , yang peliknya,takkan dengar  orang bebel ,tekak boleh jadi haus ? Lainlah aku yg bebel ek?  Hihihihih  reason not strong !! Guys .. This is Damia Hazirah  , cakap macam orang giler tapi otak masih waras . ✌



Selamat sejahtera keatas kamu ..

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx