Posts

Showing posts from August, 2016

AKU RINDU DETIK ITU

Image
Hai guyss..

Ada orang gelak kan aku doe ,asiklah fikir update entri pasal nikah ,kawen ,cerai berai ,cinta cintun ,padahal dulu2 aku tak layan semua benda2 gini . Apa yg aku belek hari2 ? Motor ,motor dan motor . Aku repair motor ke ? Taklah aku just tukang hulurkan  peralatan kat boss bengkel  je ( abang Deen ) hahahaha bila aku try nak tolong ,abang Deen tak bagi , abang Deen cakap ,nanti kuku aku hitam ,tak comel , nanti kulit aku comot , tak cantik , grrrr . Kadang abang Deen dengki aku guys , dia suruh aku pulas motor yg dia baru siap or sedang di repair  lelama , menjerit2 aku sebab terkejut dah la  bunyi dia meletop2  .lepas tu dia bantai gelakkan aku ..peh seram doe , kotlah motor tu meletop , mau  mati bujang la aku , tak dapatlah nak merasa nikmat malam pertama .

err ?  Hahahahahaha gedikkkkk * kasi ludah sikit tepi longkang * puihh !!  anak dara tak malu ,cerita pasal malam pertama pekehal ek ?

Guys .. aku ngantuk laaaaaa ..


**hahahaha padahal takda idea nak taip , okaylah…

I LOVE YOU ,YOU LOVE ME

Image
Sambil layan bosanova aku terpandang viral kisah sorang aunty usia 42 tahun , bernikah baru dengan boy 18 tahun .wow !! Kejadian berlaku di negeri Sabah . Sure ke guys ??? Kalau betul  alhamdulillah , tahniahlah yeeeee . Tapi guys awek bengkel feel frusted sangat2 , sebab aunty dapat very  fresh tuu aku yang 21 ni ha , laku pun tak lagi hahahah apalah nasib badan . Hari2 pasang doa ni guys ,jangan dapat yg dah kondem sudah . Addoiii  hahahaha ciaaa.. ciaaa... ciaaaalllaaaa ..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Rata2  netizen sokong ! Ada yang cakap , bijak budak lelaki ni. Dari dapat anak dara yg tak tahu apa2 , tak boleh masak ,tak boleh kemas rumah , anak dara sekarang cuma tahu main handphone je 24 jam , ada baik  pilih janda  ,serba serbi tahu . Ahahaha aku terus speechless guysss.. i terasa tauuuu hahahaha Adoii please laa i sedar i tak pandai memasak bro , atleast i nk bagi yg fresh2 jugak untuk my future  other half tu !! Ni pasang niat lagi*

Ada sorang  brother  pun sokong , a ah dari dapat yg dah kena t…

INGAT SEBELUM KENA

Image
Early morning guys

Nampaknya aktiviti aku delay lagi harini. Email unsave , class  tak dapat nak join . Dah tu kena jumpa doktor tua . Kena makan ubat !  Hahahaha masaaak la . Semua ni angkara batuk dan batuk . By the way , batuk2 pun , aku boleh melalak kat smule tu . Hahaha aku layan smule ? Bedal je guys , janji dapat menjerit ,memekak dan merengek sikit . Puihh !!  hahaha merengek kata someone ayat sampah !! Okk no need used that word anymore .

Guys , ramai kawan2 dok pakat ,tanya aku how aku boleh change penampilan someone  yang sangat close dgn aku  tu  sΓ¨begitu  meletop !  Hahaha siapakah gerangan ?

" masuk lah facebook saye ,nanti awak jumpe le die "  - Damia Hazirah menggedik*πŸ˜‚

Guys .. aku jenis manusia yang akan pandang tiap ciptaan Allah itu menarik !! Hebat !! Siyes doe ,aku kalau tenung gambar kambing je pun aku akan cakap ,

"wow , apak comey mu ni kambing , i like !! "

Hahahaha  sungguh !! Aku pandang pokok pun aku akan cakap ,

"peh ..indahnya…

POT PET NONSTOP

Image
Morning guys ..

Bila mana usia dikatakan berhenti disitu ,makanya takda siapa dapat meneruskan lagi perjalananya. Bila malaikat maut sudah bagi signal ,kita tak mampu dah nak pilih masuk lorong mana ,nak nyalakan lampu signal kiri kah atau kanan kah sebab masa tu kita cuma mampu tadah dalam pasrah sambil menyerah.

Guys ..hidup mati bukan pilihan , tapi ketentuan. Kalau beringat , untunglah ,kalau buat2 tak ingat jawablah . Aku pun bukan baik sangat , aku just manja je ..eaaaaah keluar tajuk pulak hihihihi . Trylah manja tak manja  ,kena flying kick aku aa manja la tu hahahaha .

Andai aku orang yang terpilih untuk pergi dulu , ingatlah kenangan aku dgn korang. Sebab aku selalu buat orang keliling aku gila,menggila dan tergila2 . Aku puas bila ada insan yang sedang bersedih. Bila aku lepak sambil bersembang dgn dia then dia gelak2 sambil lap airmata ..pehhh sweet doe !!  Lagi2 kalau lelaki  yang nangis kikikiki

Eh ada ke lelaki menangis ? Aaaa..ada aaaa hahahaha si anu tu aa..alaa anu …

MUSIM TIDUR ATAS KERTAS

Image
Morning guys ..
Dunia student kalau musim assignment melambak , semua hidup macam dalam gua . Tak pegang handphone , tak contact orang luar ,  tak sempat nak menyanyi , tak sempat nak bergelek , hahaha makan pun apa yang ada , janji kenyang ! Tidur malam lagi teruk , orang tidur atas tilam ,kitaorang tidur atas kertas hahaha nasib air liur basi tak merecik hawaw !! Kalau tak nam jahanam  kertas2 tu !

Aku pelik bila ada student cakap dia mereput kat hostel sebab tak tahu nak buat apa . Peh , nak je aku tanya , " kau datang sini buat apa ? Honeymoon ? Atau habis kan cuti  tahunan ? Atau ziarah bapak saudara sakit ? Hahahaha  banyaklah mereput kalau jadi pelajar . Tak ada assignment , ada kuiz , tak ada kuiz , ada program , tak ada program , ada pulak trial , exam arhhh semua tu nak dikorek dari nota dan buku rujukan ataupun google !! Mana ada mereput doe !!  berkepit dengan buku jelah gamaknya 24/7 !!!

Tapi aku suka  cara belajar kawan2 aku kat sini . Time belajar fokus , balik bi…

PANGGILAN YANG AWESOME

Image
Morning guys ..
Bila aku dah beritahu someone that aku nak sambung  tidur  , tetiba phone aku bergetar , drrrr..drrrrr ahh sudah ..siapa pulak  call pepagi buta ni . Aku dengan lemaunya ,pandang screen ,ermm nombor  dari Malaya , 017 7**3***  .. ahahahah  aku on ! Tak sempat  aku buka mulut lagi ,dia dah bersuara .

"Hellooooo  perempuan ! Kok sombong sangat sekarang ni . Dah lupa orang kat sini ke ?

Hahahahaha dengan nada jawa dia ,aku kenal sangat2 suara lelaki itu .

"Helooooo boss , dah dapat apple baik ,pun senyap je kan , dah takda masa nak call kita dah ke ??

"Woiii ! Hahahahaha ayat sampah ko pakai tu dik  !! Apa apple2 ?? Siut ko !! Hahahahah

Korang sure tahu siapa dia.  Dia lah abang sepupu aku , boss bengkel aku lepak dulu masa lepas SPM , dan dialah abang Deen  yg baru nikah raya haritu. Hahahaha lama tak sakat dia.

"Dik !! Ko sihat tak ? kak Su cakap dia mimpi ko malam tadi , dalam mimpi dia cakap ko nangis2 , ko tak sihat ,ko  pujuk kak Su suruh ambik ko bal…

PERIOD PAIN

Image
Morning  guys ..

Tadi aku layan fb sekejap,  ada page bukak kisah perenang wanita di Olimpik Game  yg hilang kecemerlangannya  menjadi tumpuan ,al kisah dia cakap dia period . Ok fine .. aku tak amek port sangat kalau atelit tu period guys , dah memang dia perempuan kan,adat lah . Lainlah kalau dia perenang lelaki dan dia cakaap " i ,m period "  ahahaha kalau yang ni aku terajang dia  laju2 hahaha Dan apa yang menariknya pada cerita itu ialah bila aku baca netizen yg bagi komen , terutamanya  lelaki ,korang nak tau ? Meh aku share cakap2 mereka .

**bro 1 -Memang la klu dtg bulan tubuh jadi penat..aku tahu sbb aku ade adik beradik pmpuan dan aku ade mak..jadi anak lelaki dan abg yg prihatin baru bleh jdi suami yg prihatin..ni semua perkara nk buat lawak,ko hidup jela sorg2 ngan lawak ko..

**bro 2 -Dulu zaman sekolah, bila adik aku kena period pain, dia selalu tidoq atas riba mak aku suruh urut. Lepas tu aku kata la kat dia mengada ja....Sekali tu, adik aku masuk bilik senyap…

NASIHAT TERBAIK

Image
Morning guys ..

Baru free ni . Sementara tunggu email masuk , boleh la aku  merepek di laman blog awek bengkel ni kejap . Yep lama dah blog tak berketuk . Bengkel jiwa makin sunyi sebabnya owner terlalu sibuk dgn tanggungjawab . Guys pagini  ada sedikit perkongsian yang aku dapat dari someone . Thanks  so much  kat beliau  ,Apa pun guys , sebarkan nasihat itu jariah . Berkongsilah  πŸ˜Š

NASIHAT TERBAIK UTK SUAMI,ISTERI & ANAK2 (perempuan)

© Perempuan tak bertudung tak semestinya jahat tetapi Nabi sudah pesan tak bertudung akan TERSIKSA DI AKHIRAT

© Perempuan jika ada boyfriend yang tak solat, elok tinggalkan dia. Kahwinlah dengan lelaki soleh yang bimbing ke jannah, bukan ke jahannam.

© Isteri yang terbaik adalah isteri yang meminta maaf segala dosa dari suaminya setiap hari sebelum tidur.

© Haram bagi seseorang isteri menaruh perasaan terhadap ajnabi (lelaki lain) selain suaminya.

© Wanita solehah tidak akan memalukan diri sendiri dan jaga batasan wanita.

© Wanita yang menutup aur…

WHY MUST UNINSTALL ?

Guys..

PokemonGo bukan mcm game lain. ini melibatkan keselamatan negara. belum main dah mintak izin kita nak rakam mende² sekeliling kita walau dlm rumah ada guna GPS. masjid kita, kawasan perumahan kita, silap² orang main dlm lapangan terbang kem tentera mmg bahaya. musuh nak masuk negara kita bkn sehari dua, diorang kaji dulu. sbb tu ada negara bkn Islam pun band mende ni. apalah bodoh kita org Islam tak nampak mende ni. pulak tu dicipta oleh Google Maps. Google Maps baru 2 hari lepas buang negara Palestin dari peta google. Pasal Pokemon Go ni...harap baca lah , mintk maaf banyok lah.. Diaorang cakap haram diaorang ada bagi reason. Bacalah dulu. Dulu orang pun paranoid jugak waktu first FB Messenger keluar sebab FB Messenger mintak permission macam-macam yang boleh jadi potential spying apps. Pokemon Go ni memang guna GPS dan submit data-data koordinat pada server. Jadi ada potensi data-data ni boleh diguna untuk "menjajah" negara tanpa kita sedar.

Macam kereta Google Maps…

LAGU HUJUNG MINGGU

Image
Tuhan tidak memandang wajahmu , tapi dihatimu ..


Itu antara baris lirik lagu Suci by Yantzen . Not bad la ... betul kata lirik tu , muka handsome nak mati pun kalau hati selalu punya niat macam hantu polong , mohon pergi bunuh diri . Aaaa  korang yg rasa muka tu telajak handsome , terlajak comel , tak payah nak terasa bagai ..ada lagi orang yg lebih handsome lebih comel dari korang ..kikiki simpan rasa perasan tu untuk anak cucu 7 keturunan pulak ea.  Sikit2 nak terasa ! Sikit2 nak sentap ! Sikit2 nak perasan ! Grrrr ... buat dont know sudah la ... jom layan  lagu Yantzen ni kat youtube *


LIRIK LAGU SUCI – YANTZEN

alangkah indah kehidupan ini
jika saling menyayangi
kita hulurkan persahabatan
dengan niat suci

alangkah murni oh jiwa nurani
jika saling mengasihi
tuhan tidak memandang wajahmu
tapi dihatimu

bersihkanlah jiwa dengan amalan
yang mendekatkan kita kepada
yang esa
aku redha apa yang ditakdirkannya

cinta suci yang telah engkau lafazkan
janganlah kau persiakan
aku mengharapkan k…

KALAU BERANI TRY LA

Image
Ahh munafik ! Baru2 memang lah macam2 ayat ditaburkan , dah beranak pinak ,macam2 alasan kau berikan ! Pendusta ! Kau tamak kasih sayang ! Tak pernah nak bersyukur pada apa yg aku dah berikan kat kau selama ni !!  Kau gelojoh !!

Hahaha guys ,itu cuma skrip drama. Bukan aku yg cakap , tapi pelakon yg cakap . Part gelojoh tu aku yg tokok tambah bagi nak tunjukkan betapa tamak tahap maksimanya kekasih  hati  yg berpaling tadah tu .kikiki part berangan aku memang class gitu  πŸ™ŠπŸ™Š

Aku sekarang ni tengah sembang dengan housemata aku Milla , nama penuh kat surat beranak dia Jamillah binti Bapak dia . Tapi kat hostel ni saim2 panggei Mill . Aku suka nama Milla . Ahh pi lantaklah ,asalkan ada nama ,  janji  jangan milo hahahaha.

Milla anak sulong  , asal dari Pahang , umur 23 tapi pendeknya dia aku tak anggap dia tua dari aku , aku anggap dia kawan sebaya je. So tak payah nak ber akak akak bagai .

Bapak Milla nak nikah lagi 1 ! Wow !! ** bayangkan filem P.Ramlee ,yg ada skrip "wow" sure …

AWEK SEMBANG

Image
Morning guys ..

You know what ?  Korang jangan percaya kalau  someone tu boleh  sembang pasal masa depan korang , sedangkan dia sendiri pun tak tahu apa jadi pada diri dia pada  esok hari. Dunia ini bulat katanya , tapi korang jangan percaya bulat2 cakap orang. Dan bila someone asik sembang pasal buruk orang itu dan orang ini , better korang dengar boleh percaya jangan !

Guys , menyayangi itu lebih penting dari menyintai , aruah akak aku selalu sembang pasal ni . Sebab tu bila dia putus cinta 2,3 kali pun pada dia , " its ok , dah takda jodoh "  . Marah ? Ngamok2? Noooooo .  Aku tak pernah nampak dia buat 2 benda bodoh tu. Akak cakap biarlah nampak bodoh sikit dari dia di anggap pandai tak bertempat , paling kuat pun bila akak frust ,aku tengok dia mengaji quran then solat hajat , then nangis sebelum tidur .bangun tidur dia dah  boleh senyum semula dah . Awesome !!  Aku ?? Aku .. err... anu aaa..aku.. hahaha aku tetap aku aaaa !

 Shut up ! Aku tak reti nangis lah hahaha ayat k…