KALAU BERANI TRY LA


Ahh munafik ! Baru2 memang lah macam2 ayat ditaburkan , dah beranak pinak ,macam2 alasan kau berikan ! Pendusta ! Kau tamak kasih sayang ! Tak pernah nak bersyukur pada apa yg aku dah berikan kat kau selama ni !!  Kau gelojoh !!

Hahaha guys ,itu cuma skrip drama. Bukan aku yg cakap , tapi pelakon yg cakap . Part gelojoh tu aku yg tokok tambah bagi nak tunjukkan betapa tamak tahap maksimanya kekasih  hati  yg berpaling tadah tu .kikiki part berangan aku memang class gitu  πŸ™ŠπŸ™Š

Aku sekarang ni tengah sembang dengan housemata aku Milla , nama penuh kat surat beranak dia Jamillah binti Bapak dia . Tapi kat hostel ni saim2 panggei Mill . Aku suka nama Milla . Ahh pi lantaklah ,asalkan ada nama ,  janji  jangan milo hahahaha.

Milla anak sulong  , asal dari Pahang , umur 23 tapi pendeknya dia aku tak anggap dia tua dari aku , aku anggap dia kawan sebaya je. So tak payah nak ber akak akak bagai .

Bapak Milla nak nikah lagi 1 ! Wow !! ** bayangkan filem P.Ramlee ,yg ada skrip "wow" sure korang ingat punya sebab  kat tv 1 dah beratus kali  bersiaran ,pastu kat astro prima pulak dah  berribu kali keluar  , hahahaha itulah Malaya punya chanel tv,  ulang balik ,ulang balik ,ulang balik ,pastu tak ulang2 sebab filem dah rosak hahahaha padan muka !

Wow !

Kisah nya bapak Milla nak bernikah ,maybe pada korang ,apa kejakun budak mia ni ek? Orang nak nikah lagi 1  pun nak story mory ,kikiki  kutuk la aku..aa kutuk !

Guysss .. aku memang tak amek port kat kisah bapak dia yg nak berbini baru tu ,  yang aku selute kat ibu dia lah !  Korang nak tau tak apa  ibu dia cakap ,bila  bapak Milla cakap nak nikah baru ? Kata ibu dia :

Kalau abang dah jemu dengan mah , takpa ,mah izinkan abang bernikah lagi , tapi dengan syarat , nafkah anak2  abang settle , kemudian lepas nikah abang duduklah  kat rumah isteri baru abang tu , layan kan je kehendak dia  , sebab dia perlu banyak diajar tentang alam rumah tangga ,maklumlah anak dara ,pasal saya dan anak2 ,abang jangan risau , masa abang takda kat rumah , saya akan  pergi masjid ,buat amal ibadah ,kukuhkan iman , tingkatkan pahala , perbaiki kekurangan diri antara saya dgn Allah. Nanti bila anak2 cuti ,saya nak ajak budak2 tu makan angin kat tempat2 peranginan kat Malaysia ni je , saya nak tenang2kan fikiran , nak menikmati keindahan alam ,yg selama ni saya idam2kan tapi tak pernah abang  pedulikan . Abang asik busy 24jam diluar rumah , kononnya kerja . Takpa ,saya paham ,abang dah jemu dengan perempuan sebaya abang ni kan , tu sebabnya abang cari anak dara yg sebaya dgn anak kita Milla tu. Lepas ni abang nak balik rumah ni balik lah , kalau abang taknak balik pun mah tak marah sebab mah dah letih layan karenah abang selama 25 tahun kita nikah . Mah tetap isteri abang tapi abang kena tahu isteri muda banyak yg perlu dia pelajari untuk jadi seorang isteri solehah , sebab dia takda pengalaman macam mah  yg dah jadi isteri selama 25 tahun .

Peh ..macam back to school doe bapak Milla kena  dengan ibu dia ,hahahaha  tapi kata Milla ,ibu dia cakap tanpa setitik airmata pun jatuh !! Tanpa nada suara yg tinggi , just slow talk and smile .pehhh memang selute aa guys . Respek doe perempuan yg macam ni , dah memang laki nak nikah baru ye tak ? Pi lantak lah  kan ? Halang2 pun nanti nikah curi2 kat Thailand  ,hahaha  dan paling lawak guys,bila Milla tanya ibu dia ,kenapa ibu tak halang atau marah kat bapak dia ? Ni jawapan ibu Milla :

Ibu dah lama tak tengok ayah awak ayun buaian baby , kena cuci baju2 , kena jaga isteri dlm pantang ,kena masak kat dapur ,kena  basuh  berak anak , kena  makan  biskut utk sarapan pagi , kena  tumbuk lada dilesung  batu ,buat sambal belacan  .sebab selama ni  semua tu ibu buat sendiri sejak ada awak . Dan isteri baru  ayah awak ni anak dara yang baru habis  belajar kolej  , dan ibu rasa  , ayah awak akan jadi suami "mithali " lepas ni .

Hahahahahaha  apaaaaakkk aaa  kejaaaaaam  ibu Millaaaaa  doeee !!! Balas dendam dlm diam sey ! Aku  ,Milla gelak guling2 , erhh aku lupa pasal ' luka aku yg gap' ! Sorry doktor , i forgot !! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Bythewy ,jap2 ada wish dari awek bengkel  :
Buat ibu Milla , semoga aunty kuat dan tabah
Buat bapak Milla , selamat pengantin kedua kali uncle ..wow !!
Buat Milla , ko ada persaingan dgn mak muda la doe!
Buat lelaki diluar sana ,hati2 dgn kebaikan perempuan anda ,mungkin ada muslihat disebalik kebaikannya itu  ,kikiki  beware  !

Selamat sejahtera keatas kamu !! πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•πŸ’•

Comments