PANGGILAN YANG AWESOME


Morning guys ..
Bila aku dah beritahu someone that aku nak sambung  tidur  , tetiba phone aku bergetar , drrrr..drrrrr ahh sudah ..siapa pulak  call pepagi buta ni . Aku dengan lemaunya ,pandang screen ,ermm nombor  dari Malaya , 017 7**3***  .. ahahahah  aku on ! Tak sempat  aku buka mulut lagi ,dia dah bersuara .

"Hellooooo  perempuan ! Kok sombong sangat sekarang ni . Dah lupa orang kat sini ke ?

Hahahahaha dengan nada jawa dia ,aku kenal sangat2 suara lelaki itu .

"Helooooo boss , dah dapat apple baik ,pun senyap je kan , dah takda masa nak call kita dah ke ??

"Woiii ! Hahahahaha ayat sampah ko pakai tu dik  !! Apa apple2 ?? Siut ko !! Hahahahah

Korang sure tahu siapa dia.  Dia lah abang sepupu aku , boss bengkel aku lepak dulu masa lepas SPM , dan dialah abang Deen  yg baru nikah raya haritu. Hahahaha lama tak sakat dia.

"Dik !! Ko sihat tak ? kak Su cakap dia mimpi ko malam tadi , dalam mimpi dia cakap ko nangis2 , ko tak sihat ,ko  pujuk kak Su suruh ambik ko balik . Ko ok tak dik ??

Ahh sudaaah ..aku diam* takkan aku nak cakap aku tengah demam panas , takkan aku nk cakap aku demam2 pun kena pergi class? Takkan aku nak cakap aku diduga macam2 hal sejak kebelakangan ni . Nanti esok lusa datang mama datang angkut aku balik malaya ! Ishh  tak nak aku .  Cita2 aku belum tercapai lagi , baru separuh jalan .

"oooh  ,kak Su mimpi ? Ahh akak tido tak cuci kaki aa tu kot .hahah orang sihat je kat sini la bang , semua ok2 jeeee . Cumanya sem baru ni agak fit sikit , so orang kena lebihkan fokus  kat pelajaran dan masa sangat2 terhad . Nak dating pun tak lepas bang .hahahaha

"Walarh dah ada pak we ke ? Arab jual kambing biri2 ke dik ? Atau peladang kurma ? Hahahaha

Siut !! Abang Deen kenakan aku . Grrrr

"Takde la bang , nigga satu class orang je ni , yg rambut kenteng2 tu hahahaha yg bibir awesome tu , awwww!!

"Ko bio betul dik !!  Ngamok nenek dapat cucu nigga hahahahaha

"Kalau dah jodoh tak kemana bang  hahahahaha adoii nauzubillaa himinzaliq , mati keras aku kalau nenek pulak call lepas ni untuk tanya hal yg serupa hahaha .

"Bang .. orang nipu abang je aaa hahahaha . tau jugak aku takut  guys ,kot betul2 dapat bf nigga ? Mampusss ..

Tapi apa abng Deen jawab ?????

"Ala dik , biar kulit hitam ,asal hati dia putih bersih ,kulit putih melepak , rambut putih ,misai puth ,bibir pink , pipi merah pun belum tentu  semua orang suka  "


Hahahahahaha aku dengan abang Deen gelak  golek2. Aku faham siapa yg abang Deen maksudkan tu .Allah hu  buat2 tak tahu sudah la guys .kikikiki*

Akhir nya aku janji dgn abang Deen tadi , nanti jumaat aku call semua orang , sebab aku free ,takda class on friday . Aku akan call kak Su ,nenek ,mama ,ayah ,Dik E , abang Deen , tok penghulu ,anak bujang dia ,anak pakcik jual gas , anak makcik kantin  sekolah . Anak AJKKKK  , anak pak naib , jiran nenek , orang kampung seberang  , Hahahahaha dan apa kata abang Deen lagi ???

" ko jangan buang tebiat la dik , seram pulak abang "


Hahahahaha  aku bantai gelak je aaa . Dalam hati aku berbisik , aku takkan  biarkan semua orang yg aku sayang ,yg sayangkan aku risau pasal keadaan aku kat sini . I,m ok , i ,m fine  . Aku ada Allah  , always love  ..


Selamat sejahtera keatas kamu ..

Comments