AKU PENGGUNA TERAKHIR ID RANIA EVANS 2


Malam lepak tempat biasa jom !
Jojie send message kat group wassap Lessy 5 .

Ala  ..mama aku marah nanti doe ..
aku reply ngade kikiki

Esok tak sekolah kan ngek ? Apa ade hal beb ,
Locca pulak jarum ..lahaii masaaak

Yeee ,takda class tapi aku M.A.L.A.S !
Jawab aku seloroh ,ajet2 alim gitu

Takda2 , pukul 10 aku amek ko mia ! Ko siap2 !
Fatin pulak masuk chat


Alaaaaa ..ni yang lemah ni .. bila fatin masuk group ,aku cepat sangat cair hahaha . Aura fatin memang awesome.

Yelaaa yelaaaa .. jam 10 parking kereta depan rumah aku ! Fullstop !

Ahahaha aku kerek ,padahal tadi baru cakap takut mama marah. Ni siap mintak kereta amek depan rumah ..dasar otak senteng ! Opss ngata diri sendiri takpa .

Ngam2  pukul 10 malam.

Mama tidur sebab letih kerja seharian
Ayah kerja shif malam
Akak dengan adik E tengah syok tengok bola JDT lawan Pahang

Grrr..tak minat la bola !! Semua perangai serupa kekanak !
 Aku jeling akak dengan adik E .

Awak nak kemana? Nak keluar tak payah kutuk orang main bola pulak, pergi jelah keluar sana , tapi ingat ,lepas pukul 12 , awak tak reti nak balik , akak kunci pagar. Awak tidurlah mana awak suka..

Yelaaa yelaaa orang tidur tepi kubur cina tu je kalau pagar tutup nanti. Ingat orang heran?eleh ..

Baguslah , perangai awak tu kan, hantu cina pun takut nak kacau . Elok dia melompat tangan kedepan , nampak je kelibat awak , lari lintang pukang tak cukup tanah kot dia nanti.Semua hantu mesti lari lah kalau terserempak dengan awak . Percayalah cakap akak ni ..ahha

grrrr akak buat lawak pulakkk  ..nak tergelak ada.. rasa nak marah pun ada .. mata aku pandang akak tak gerak2 ( itu lah gaya aku bila protes someone guys ) aku tak kan marah tapi aku akan tenung muka orang yang perlekehkan aku tu sampai nak pecah biji mata aku ni.

tinn tinn !!  Hon black Neo aku dah dengar , okay kereta Fatin dah ada depan pagar rumah .

Kak ..orang keluar kejap dengan kawan2 group L5 ,apa2 call je orang ,malam ni orang bawak phone .

akak bangun..pergi ke pintu. Akak follow aku sampai ke depan anjung , sambil pandang aku yg tengah berjalan ke kereta fatin, akak sempat bersuara kat fatin.

beb .bawak mia jangan balik lewat sangat tau , awak tak sampai rumah ni sebelum pukul 12 ,siap la dua2 tu nanti .

fatin tunjuk isyarat jari OK
aku buat isyarat fly kiss ..mmuaaaah !!

Akak ? Senyum tak ikhlas je dari raut wajah dia ..ahaha  mak nenek dah sound ko tu , padan muka !!  Aku gelakkan fatin , tapi fatin buat muka selamber , grrr .. kereta laju je tuju  ke tepi tasik ..port L5 !!

kata Locca kawan dia nak join kita malam ni ? Kata fatin

lelaki ke perempuan ? Aku tanya tak puasati

perempuan la ..lessy jugak macam kita ..

oooooh ook ..good news !!

Fatin jeling aku


** bersambung lagi ..



Comments