Skip to main content

AKU PENGGUNA TERAKHIR ID RANIA EVANS 2


Malam lepak tempat biasa jom !
Jojie send message kat group wassap Lessy 5 .

Ala  ..mama aku marah nanti doe ..
aku reply ngade kikiki

Esok tak sekolah kan ngek ? Apa ade hal beb ,
Locca pulak jarum ..lahaii masaaak

Yeee ,takda class tapi aku M.A.L.A.S !
Jawab aku seloroh ,ajet2 alim gitu

Takda2 , pukul 10 aku amek ko mia ! Ko siap2 !
Fatin pulak masuk chat


Alaaaaa ..ni yang lemah ni .. bila fatin masuk group ,aku cepat sangat cair hahaha . Aura fatin memang awesome.

Yelaaa yelaaaa .. jam 10 parking kereta depan rumah aku ! Fullstop !

Ahahaha aku kerek ,padahal tadi baru cakap takut mama marah. Ni siap mintak kereta amek depan rumah ..dasar otak senteng ! Opss ngata diri sendiri takpa .

Ngam2  pukul 10 malam.

Mama tidur sebab letih kerja seharian
Ayah kerja shif malam
Akak dengan adik E tengah syok tengok bola JDT lawan Pahang

Grrr..tak minat la bola !! Semua perangai serupa kekanak !
 Aku jeling akak dengan adik E .

Awak nak kemana? Nak keluar tak payah kutuk orang main bola pulak, pergi jelah keluar sana , tapi ingat ,lepas pukul 12 , awak tak reti nak balik , akak kunci pagar. Awak tidurlah mana awak suka..

Yelaaa yelaaa orang tidur tepi kubur cina tu je kalau pagar tutup nanti. Ingat orang heran?eleh ..

Baguslah , perangai awak tu kan, hantu cina pun takut nak kacau . Elok dia melompat tangan kedepan , nampak je kelibat awak , lari lintang pukang tak cukup tanah kot dia nanti.Semua hantu mesti lari lah kalau terserempak dengan awak . Percayalah cakap akak ni ..ahha

grrrr akak buat lawak pulakkk  ..nak tergelak ada.. rasa nak marah pun ada .. mata aku pandang akak tak gerak2 ( itu lah gaya aku bila protes someone guys ) aku tak kan marah tapi aku akan tenung muka orang yang perlekehkan aku tu sampai nak pecah biji mata aku ni.

tinn tinn !!  Hon black Neo aku dah dengar , okay kereta Fatin dah ada depan pagar rumah .

Kak ..orang keluar kejap dengan kawan2 group L5 ,apa2 call je orang ,malam ni orang bawak phone .

akak bangun..pergi ke pintu. Akak follow aku sampai ke depan anjung , sambil pandang aku yg tengah berjalan ke kereta fatin, akak sempat bersuara kat fatin.

beb .bawak mia jangan balik lewat sangat tau , awak tak sampai rumah ni sebelum pukul 12 ,siap la dua2 tu nanti .

fatin tunjuk isyarat jari OK
aku buat isyarat fly kiss ..mmuaaaah !!

Akak ? Senyum tak ikhlas je dari raut wajah dia ..ahaha  mak nenek dah sound ko tu , padan muka !!  Aku gelakkan fatin , tapi fatin buat muka selamber , grrr .. kereta laju je tuju  ke tepi tasik ..port L5 !!

kata Locca kawan dia nak join kita malam ni ? Kata fatin

lelaki ke perempuan ? Aku tanya tak puasati

perempuan la ..lessy jugak macam kita ..

oooooh ook ..good news !!

Fatin jeling aku


** bersambung lagi ..



Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx