AKU PENGGUNA TERAKHIR ID RANIA EVANS 3


Nak lepak , handphone taruk atas meja !
Tu arahan fatin masa dia , aku baru je sampai kat meja kawan2.

Chill la ..semua dah kat sini ,tak perlu dah handphone ni..
Jojie senyum sambil bangun dan letakkan handphone atas meja. Diikuti pulak oleh fatin , locca , Dhina dan last aku .

Mana kawan kau tu beb ?
Fatin aju soalan kat Locca

ontheway ..kejap la. Dia kena hantar kakak dia kerja shif malam. Harap nanti korang selesa dengan dia ea beb ?

Kami ber 3 masih diam , fatin je yang angguk2kan kepala tanda faham apa yang dimaksudkan oleh Locca .

order makanan !

Nasi goreng kampung berapi dan lemon jus ais  itu makanan kegemaran aku kat sini . Makan kalau tak pedas meletop , bukan makanan namanya hahaha well jawa kot ? Tak pedas kan tak jawa hahahaha what the jawa ?

tak lama lepas tu kawan Locca sampai.

Awek umur 17 tahun ,muka macam artis k-pop , rambut paras bahu , warna perang gelap , tak tinggi tak rendah ,dalam 160 cm . Muka bila senyum ,market boleh naik tinggi ni ..not bad aaa .. * bisik hati setan aku *

kenalkan ni fatin , dhina ,jojie, Damia , Locca kenalkan kami kat kawan dia.

hello ..saya Zalina  , panggil Inna . Sambil salam2 semua ,inna pun duduk dihadapan kerusi aku . dia senyum kat aku. Aku senyum sambil angkat kening. Inna senyum meleret .ahh sudah ..tak makan aku nasi goreng kampung berapi ni karang. Ada termakan budak inna pulak hahaha

ehemm.. nasi ko dah sejuk tu mia !
Fatin sepak kaki aku sambil pandang muka Inna.

aaa.. haa ? Aaaa..okay kay ..jom aa makan guys ?
Tiba2 aku terus jadi gagap  ! Siut lah fatin ni , sergah orang tak bagi salam.

guys..korang layan fb ? Wechat ? Line ? Skype ? Twitter ? Bee ? Telegram ?
Inna mulakan perbualan malam tu.

semua kawan aku geleng kepala . Aku buat tak dengar sambil mata melilau pandang jalan raya yang gelap gelita . Yang ada cuma cahaya lampu kereta yang lalu lalang.

you layan application apa mia ?
alamak inna soal aku la pulak

err.. aku ? Aku mana ada layan semua tu, just kadang aaa aku log in wechat akak aku je ,kadang fb dia  , tapi ahh bosan aa layan natang tu , look  like takda function doe !! Bapak bosan giler !
Aku meluahkan , antara kawan2 percaya ke tidak cakap aku. Wallah hualam hihihi

fatin pandang aku semacam je

Apeeee ??
Aku  try buat tak paham lagi ..hahahahha

puihh laaa ko tak layan natang tu semua ,macam la aku tak tahu ek beb ..
Hahahaha kuaja fatin pecah lobang sey ..

A ah ..yeeeee aku je bodoh sebab melayan  semua tu ..ko bijak , ko pandai jaga perasaan untuk tidak layan laman social bagai ni ..ermmm
Aku ajet2 merajuk

See !! Patut la bila ajak keluar dia cakap busylah ,mama marah la , akak ajak teman tidurlah , pundek ah beb , aku dah pesan ,jangan main natang tu , tapi ko biang laaa.. nyusahkan diri je nanti ..caya aa cakap aku ..semua tu takda faedah nyaaa.
fatin marah ? Tak..dia memang suka tegur aku kalau dia rasa aku tak dengar cakap dia ..

tiittt..tiitt.. tiitt..tittt...

adoiiiii ..notification wechat masuk bertalu2! Sound  tu look like someone send msg kat aku dari wechat ..Phone aku pulak dah kat  tengah2 meja makan dan ...ahhh masakkk ..semua pandang muka aku , Inna senyum2 kambing ..grrrr kuaja betul laaa.. hahahahha

so ???? Fatin soal aku dengan keras .
So ?? Aku jawab perkataan yg serupa
so ..kita balik !! Now !!! Fatin merajuk ..

addoiiii..spoil aaaaa ..semua diam dan bangun tinggalkan aku ,fatin kat situ . Inna bangun terus ke tempat aku salam aku then sempat kiss pipi aku lagi ..

fatin hempas kerusi dan terus blah !

Ahh sudaaaa...

beb ! Kejap aaa !! Aku kejar fatin dan tinggalkan inna ..

**sambung lagi ea bangg ..

Comments