AKÙ PENGGUNA TERAKHIR ID RANIA EVANS 4


Lebih dari 48 jam dah fatin tak kontak aku. Datang rumah pun tak , bunyi kereta pun takda melintas depan rumah aku ni . Task  untuk 25 %  markah untuk exam STPM aku hampir 95% siap . Tinggal nak kemas kinikan je . Kak Lyen ,mama makin sibok di taska sebab ada 3 orang baby baru lepas hari katanya sudah dihantar ke taska Nur Qaseh .

Dik .. lepas kelas pergi taska eah ,
kak lyen pesan sebelum aku keluar ke sekolah pagi tu.

Alaaa..malas laaaa.. orang ada extra class petang ni 2-4 petang. Cutilah orang pergi tolong akak dengan mama .

Lepas pukul 4 pun takpa . Budak2 tu ramai balik senja . Kesian kat mama  . Awak balik rumah bukan tolong masak pun , asyik lah main game , dengar lagu  , tengok movie  ..ermm

Shhhh .. pagi2 jangan pot pet ..tu rezeki dah mari ,nanti dia buat U turn pulak ..tak baik ..yelaaaa ..okay la okay nanti orang datang ye? Tolong akak ye ? Mama jugak ye ? Dah2 jom sarapan dulu yeeee .. ahahah  aku sebenarnya malas nak dengar akak bebel .

Mama mana ? Orang nak salam ni , nak pergi sekolah  dah ni ..

Mama dah pergi taska, lepastu  terus hantar dik E sekolah sekali ,ada sorang parent nak out station ke Singapura, so dia hantar anak dia lebih awal dari biasa .

Aku dah siap pakai kasut , ambil kunci motor  ,sarung helmet  ..

Kakkkkkk ....salaaaaaam ..
aku hulurkan tangan depan muka pintu .

Tadi kat dalam taknak salam ..dah keluar panggil nak salam pulak.. ishhhh..
kikiki akak geram je layan aku pagi tu. Aku cium tangan akak , kiss pipi akak , bisik kat telinga akak .. i love you my darlinggg ..ahhh  ..

hahaha gelak sambil kenyit mata kat akak*

Erhh !  Sengal ek ?  Geli ahh ..mengatal je kerja nya kan ..hmm
Ahahah akak aku menyirap je dengan perangai aku , kisah pulak aku ?? No..no..noooo

Awak ingat akak macam Fibo awak tu ? Kiss perempuan sana , kiss perempuan sini ? Sorry kay ..

*adoii mak nenek dah mula dah .

Dia jangan cakap la , tu perangai serupa buaya tembaga tu  hahahaha baii darling , i go to school dulu kay !! muaaaaah .. buat bibir duck sikit kat akak .

Aku start motor dan terus tinggalkan akak kat rumah sorang2 . Akak biasanya  akan pergi  tolong mama ditaska jam 9 am . Lepas siap semua kerja2 kat rumah , baru akak keluar. Aku ?? Kikiki aku tolong makan yang akak dah masak , tolong kotorkan baju yang akak dah cuci , tolong sepahkan sinki yang akak dah bersihkan ..serius guys ..aku tak tahu nak buat apa kerja kat rumah tu !! What the mia ?!!! Bila mama bising ,akak bising sebab aku tak reti buat kerja rumah , my super hero akan back up , ofcos lah ayah aku seyy..love you ayah !!

Petang tu ,masa aku tengah layan budak2 kat taska . Fatin call .

Malam jumpa !
fatin bersuara senada je

Merajuk dah habis ke beb?
Aku saja sakat fatin

Siapa merajuk ?
fatin menidakkan kenyataan aku

Ko ah..aku online wechat pun nak kecik hati bagai..
ahhaa aku dah mula bersuara dengan kereknya

Ko ingat aku bangga sangat ko dapat kawan luar dari dunia realiti kita ni?
Fatin bagi alasan yang kurang padu bagi aku tapi aku dengarkan je

Then ada aku lupakan ko ke kalau aku kawan orang luar sana? Takkan?? So apa masaalahnya doe ???
aku dah mula panas ..

Aku cuma taknak ko dilukai oleh lelaki lagi beb ..
Suara fatin perlahan je , tapi jelas ditelinga aku

Ermm ..jangan fikir sejauh tu boleh tak beb ..mengarut laa ..  sejak aku form 4 ,aku kenal ko , and now aku dah uppper 6 ! Dah nak 4 tahun doe ..ada aku lupakan ko ???takkan ?? Apa masaalah ko ni haa?
Aku dah mula sentap dengan ayat fatin ..

Da aa..malam nanti aku amek ko kat rumah , pukul 10 !
Fatin cancel call dan aku tak bagi jawapan apa2 pun  lagi , sebab tak sempat ..grrr


**sambung jangan tak sambung ..

Comments