AKU PENGGUNA TERAKHIR ID RANIA EVANS 7


Dik ! Kakak awak dah uruskan kemasukkan awak ke PLKN yang tertangguh dulu tu . Bulan 12 ni  awak pergi * mama tiba2 bersuara

Hah ? Orang kena pergi PLKN ??adoii tak payah kenapa ???* aku mengeluh perlahan

Pergi jelah , bukan lama 3 bulan je kan *mama sambung bersuara,kali ni lebih keras

Korang memang tak sayang orang ni lagi kan ? Sebab tu bersungguh sangat nak orang  join PLKN tu kan ??? * aku memberontak depan mama !

Siapa cakap ..?*mama pandang tajam muka aku

Yeeee !! Semua orang dalam rumah ni dah tak sayang orang ni !!!! Sebab tu nak sangat orang duduk hutan tu jejauh dari semua !! *aku jerit dan jerit

Awak dah kenapa ??tak boleh cakap elok2 depan mama ke ??*akak keluar dsri bilik dan tangan dia dah hampir cecah ke pipi aku.


Bila urusan sekolah selesai ,kemas semua barang2 yang perlu dibawa, list ada atas meja kat bilik awak tu , akak dah print kan. Apa jadi sekali pun , awak kena masuk kemPLKN  tu!!*alamak ..akak aku dah keraskan suara dia ?

Mama hilang ke dapur , tinggalkan aku dengan akak diruangtamu rumah .

aku tenung muka akak tanpa sepatah ayat. Biji mata ni kalau pakai screw ,maybe dah tercabut screw nya kot ,sebab aku kalau marah ,biji mata aku memang main peranan , nasiblah mata sepet,so taklah seram sangat orang lain tengok .

akak tinggalkan aku ,terus kedapur tolong mama masak barangkali. Aku ? Arhh nak nangis siakk !! Macam2 bermain dibenak otak aku ni . Duduk kem ? Tanpa Fatin dan kawan2 L5 ??tanpa chatting dengan buahhati kat wechat ??? Kena bangun awal??campur dengan perempuan2 gedik dan lelaki2 yang entah dari mana datangnya tu ??? Arhhhh ... mampossss !! Aku hempas badan atas tilam dan entah  berapa lama atas tilam tu ,akhirnya aku terlelap ..

titt..tittt..titt...
tangan meraba phone ..

morning sun shine 💋

Haaaa ? Morning ?? Morning abah dia ! *aku tengok jam , peh dah jam 8 pagi sey !! Aku tidur dari malam tadi dan takda orang yang kejutkan ?siut !!  Mentang2 harini cuti , grrr ..

Dan aku berbalas message dengan someone yang wish morning tu hampir 2 jam ! Peh kalau tak sayang ,takdanya aku serajin tu menaip . Lalala orang angau lah katakan, ajak apa pun layan je bhaii , cinta sampai mati tuuuu , hahahaha dan bila aku cakap aku kena masuk kem PLKN , semua orang macam sedih , entah sedih betul ke olok2 , aku tak tau la hahaha Fatin, Jojie , Dhina ,Locca , dan buah hati*

Buah hati  : nanti i rindu you ..ermm

aku : i janji nanti week end , i cari you kat wechat ea ?

Buah hati : ala ,nak tunggu seminggu by seminggu tu yg sakit sayang

aku : you ingat you sorang ke rasa macam tu ? I tak rasa ?

Kami :  * tahan sebak * krik krik krik ..

Tulah kalau tengah angau , asyiklah nak berkepit 24 jam , tapi disebabkan dah tanggungjawab , aku relakan je apa jadi kat diri aku lepas ni . Aku lebih kepada pasrah ..



**nak tidur kejap , ngantukkk..nanti sambung ea


Comments