Skip to main content

AKU PENGGUNA TERAKHIR ID RANIA EVANS 7


Dik ! Kakak awak dah uruskan kemasukkan awak ke PLKN yang tertangguh dulu tu . Bulan 12 ni  awak pergi * mama tiba2 bersuara

Hah ? Orang kena pergi PLKN ??adoii tak payah kenapa ???* aku mengeluh perlahan

Pergi jelah , bukan lama 3 bulan je kan *mama sambung bersuara,kali ni lebih keras

Korang memang tak sayang orang ni lagi kan ? Sebab tu bersungguh sangat nak orang  join PLKN tu kan ??? * aku memberontak depan mama !

Siapa cakap ..?*mama pandang tajam muka aku

Yeeee !! Semua orang dalam rumah ni dah tak sayang orang ni !!!! Sebab tu nak sangat orang duduk hutan tu jejauh dari semua !! *aku jerit dan jerit

Awak dah kenapa ??tak boleh cakap elok2 depan mama ke ??*akak keluar dsri bilik dan tangan dia dah hampir cecah ke pipi aku.


Bila urusan sekolah selesai ,kemas semua barang2 yang perlu dibawa, list ada atas meja kat bilik awak tu , akak dah print kan. Apa jadi sekali pun , awak kena masuk kemPLKN  tu!!*alamak ..akak aku dah keraskan suara dia ?

Mama hilang ke dapur , tinggalkan aku dengan akak diruangtamu rumah .

aku tenung muka akak tanpa sepatah ayat. Biji mata ni kalau pakai screw ,maybe dah tercabut screw nya kot ,sebab aku kalau marah ,biji mata aku memang main peranan , nasiblah mata sepet,so taklah seram sangat orang lain tengok .

akak tinggalkan aku ,terus kedapur tolong mama masak barangkali. Aku ? Arhh nak nangis siakk !! Macam2 bermain dibenak otak aku ni . Duduk kem ? Tanpa Fatin dan kawan2 L5 ??tanpa chatting dengan buahhati kat wechat ??? Kena bangun awal??campur dengan perempuan2 gedik dan lelaki2 yang entah dari mana datangnya tu ??? Arhhhh ... mampossss !! Aku hempas badan atas tilam dan entah  berapa lama atas tilam tu ,akhirnya aku terlelap ..

titt..tittt..titt...
tangan meraba phone ..

morning sun shine 💋

Haaaa ? Morning ?? Morning abah dia ! *aku tengok jam , peh dah jam 8 pagi sey !! Aku tidur dari malam tadi dan takda orang yang kejutkan ?siut !!  Mentang2 harini cuti , grrr ..

Dan aku berbalas message dengan someone yang wish morning tu hampir 2 jam ! Peh kalau tak sayang ,takdanya aku serajin tu menaip . Lalala orang angau lah katakan, ajak apa pun layan je bhaii , cinta sampai mati tuuuu , hahahaha dan bila aku cakap aku kena masuk kem PLKN , semua orang macam sedih , entah sedih betul ke olok2 , aku tak tau la hahaha Fatin, Jojie , Dhina ,Locca , dan buah hati*

Buah hati  : nanti i rindu you ..ermm

aku : i janji nanti week end , i cari you kat wechat ea ?

Buah hati : ala ,nak tunggu seminggu by seminggu tu yg sakit sayang

aku : you ingat you sorang ke rasa macam tu ? I tak rasa ?

Kami :  * tahan sebak * krik krik krik ..

Tulah kalau tengah angau , asyiklah nak berkepit 24 jam , tapi disebabkan dah tanggungjawab , aku relakan je apa jadi kat diri aku lepas ni . Aku lebih kepada pasrah ..



**nak tidur kejap , ngantukkk..nanti sambung ea


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx