AKU PENGGUNA TERAKHIR ID RANIA EVANS 9


Aku  : Beb ! Esok tak kerja kan ?amek aku ea  kat sini ..

Fatin : ko cuti ke doe ? 

Aku : tak ah ,aku amek emergency leave .

Fatin : pehal beb ?

Aku : nanti aku story aaaa ..

Fatin  : okay lah , esok lepas hantar adik2 pergi sekolah aku masuk Singapore amek ko

Aku : lepas solat subuh tak boleh ke doe ? Aku nak balik cepat aaa 

Fatin : kalau urgent malam ni je aku masuk  sana amek ko !

Aku : bole ke ? Ko free ke ?

Fatin : takda hal laa ,boleh tak datang malam ni?

Aku : okay, kayy , pukul berapa pun aku tak kisah beb ,asal ko boleh sampai sini amek aku then  bawak aku balik rumah mama aku malam ni jugak!! Wey naik motor boleh tak ? Cepat sikit  , boleh cilok2 nanti.

Fatin :okay okay ,roger !

Tepat 1jam 30 minit lepas kitaorang cancel call , fatin dah sampai dengan motor kesayangan  dia , aku tak bagi dia naik flat tingkat 12 tu , buang masa je , sebab aku dah tunggu dia di lif masa dia ontheway tadi .

Dalam kepala otak aku just nak balik , dan sampai rumah mama malam ni jugak !!

* Salam fatin  , kiss pipi dia dan capai helmet*

Aku bawak boleh ?
Aku minta izin bawa motor Fatin

Taaak payah ! Aku je bawak ,ko nanti habis semua lampu trafik kau redah !
Fatin reject

*aku angguk akur dengan perasaan hampa*

Thanks ea beb ..
suara aku sekat2 tahan sebak atas motor

sama2 ,ko pehal mia ?
Fatin tak senang tengok perangai aku malam tu

esok  aku cerita ah, aku nak jumpa kak Lyen dulu , aku nak kepastian dari dia.

korang gaduh ke???
fatin main teka2  pulak .

eh takda la , nanti la ,aku confirmkan ceritanya dulu then esok ,siap je aku share kat ko ea beb.

Dan motor Fatin lari kencang mencelah kereta2 dijalan Kota Singa , tak sampai 10 minit aku dah beratur dikawasan motor di pemeriksaan kastam ! Part ni bosan !!! @#$/^*&%÷ !!! Kepala otak aku just cepat sampai rumah dan nak jumpa kak Lyen !

Nak minum dulu tak ? Singgah cafe ke ?
Fatin pelawa

tak naaaaak ! Aku nak jumpa akak malam ni jugak la beb ..pleaseee
Aku merayu kat Fatin sambil tahan sebak .

Okaykaykay ..
Fatin memang tak boleh tengok aku merengek merayu ,nanti dia gelabah . Dan motor makin laju berlari diatas highway Pasir Gudang .

Assalamualaikum ..kak Lyeeen .. mamaaa..Dik E !! Akak!! Maa !!
Aku dah macam pekerja along nak kutip  hutang dah . Aku goncang pintu pagar rumah mama bertalu2.

Fatin pelik pandang aku .

Beb ,nak masuk tak ? Fatin geleng2 kepala .

Ko uruskan apa yang perlu dulu , nanti settle ,call aku ea ?
Suara Fatin perlahan.

Aaa..okaykay,

*aku salam tangan fatin , kiss pipi dia yang sejuk lepas  kena angin malam , fatin tak banyak bunyi dah , start motor perlahan dan aku ucap thanks ..dia senyum dan terus pergi dalam gelap malam. Balik rumah atau pergi minum ,aku tak tau lah .

Tapi mana orang2 dalam rumah ni ??

Addoiii ..



kay la .. nak tidur kejap , nanti i sambung lagi ea bangg..*gedik campur sedih *

Comments