BILA KISAH ITU BERMULA


Afternoon ..

Bila  housemate semua dah ke class , aku pandang muka warden , dan warden pandang aku .aku senyum ,dia pun senyum* ahh melting sey tengok anak dara 30an ni senyum .

Wanna sleep ? Tanya dia
Yep ! Sleeping and dreaming ,  join me ?
Haaa ? nooo !! Terkejut dia
Hahahaha why no ??
Warden buat muka terkejut beruk dan  Aku tetiba nak tergelak tengok muka anak dara tua arab tu buat muka gitu. Aku tinggalkan warden kat depan pintu bilik . Yeszzaa ..

Kelihatan bantal dah melambai2 sambil kenyit mata . Aku lemau kalau digoda macamni , sumpah bhai ..tak menahan sey ..pehhh

Pandang bantal - pandang phone - pandang laptop ..mana satu pilihan aku kali ini.

Bantal ? Dah hampir 3 minggu aku berkepit dengan bantal. Yep 24/7 hanya bantal menjadi peneman lena aku .  Ok ,cancel lah  bantal !

Phone ? Call mama ? Whatsapp abang Deen ? Kak Su ? Adik E ? Ahh semua dah berkumpul kat kampung rasanya .nanti makin tambah pedih hati aku sebab tak dapat join mereka  raya korban tahun ini . Wechat ? Takda app wechat di phone aku sekarang. Cukuplah setahun lebih aku berwechat . Yep ..cukup ,cukup sudah . Terlalu banyak kisah suka duka aku disitu sampaikan kesemuanya merubah hampir 500% dunia realiti aku . Aku redha . Ok ,simpanlah  phone ..

Laptop ? Alright ,jom merepek2 diblog kejap sebelum mata aku mamai kesan ubat yang ditelan tadi .

Guys ..korang nak tau kan siapa kah orang yang mendorong aku aktif dialam maya ni? Ofcos lah aruah kak Lyen . Puncanya bila aku kerap keluar lepas habis waktu sekolah dan kadang balik lewat malam , kak Lyen risau sangat2 , pasalnya aku ni perempuan kata dia dan  aku jenis perempuan yang tak reti duduk diam2 dalam rumah .

Korang rasa aku terima tawaran akak aku tu ke guys ? Pegang gadget ,layan chat orang tak kenal ,komen sana sini , stalk profile facebook entah siapa2..korang rasa aku suka ? Sumpah tak suka doe !!

Satu hari tu kak Lyen bersuara ,

"Awak online lah wechat akak . Gunalah id raniaevans tu , akak tak aktif id tu lagi sebab Zaid ada bagi akak id baru .

Aku tercengang ,pehal budak jawa mata layu tu bagi akak aku id baru pulak ? Kenapa aku pulak kena aktif wechat akak ? Sedangkan dalam tu cuma  ada kawan2 akak ,kawan2 aku ? Haremmm .. semua jadi teka teki dalam kepala batu aku ni ..

Aku login ke id tu ?
Ahha nanti aku stòry lah ookey ..kisah ni panjang siak ,setahun punya perjalan hidup , mau patah jari aku nak naip ..hahahaha korang tunggu tau ! Aku tengah tunggu doktor tua datang check up  ni .. Semoga Allah permudahkan urusan aku hari ini guys .aamiinn

Offline~~


Selamat sejahters keatas kamu .

Comments