MOOD YANG MEREPUT


Celaru la guys.. 2,3 harini aku free jugak la kan, sebab assignment dah siap , tinggal layan nota yang bersusun untuk trial next month nanti. Selebih masa aku bantai membuta dan lepak dengan "kecintaanku" 😍..😝

Kamu belajar untuk apa ?

Tanya lecterur tempohari kat class . Jika kamu belajar untuk kerja ,ada baik kamu pulang saja , berhenti pegang buku dan nota , berhenti pergi ke class ,berhenti untuk  pergi ke kampus. Berusahalah kamu dibumi Allah ini , tanpa menduduki peperiksaan. Banting tulang empat kerat kamu dengan usaha dan doa ,insya Allah rezeki kamu ada dimana2. Usah dera minda kamu yang malas berfikir itu,kerana kamu memaksa dia berkerja ! Deep#

Ditanya pada Nasser ,kamu belajar untuk apa ?jawab Nasser , untuk capai cita2 dan untuk masa depan lebih cemerlang dan lebih berkualiti. Namun rupanya ternyata salah jawapan Nasser.

Guys ..belajar untuk ilmu , ilmu penting untuk hidup ,ilmu juga penting untuk mati , ilmu boleh buat manusia dihormati ,biar pun tak handsome atau comel tapi bila dia punya ilmu , dirinya sama taraf dengan orang hebat ! Tapi apa cerita bila puas belajar , tapi kita gagal dalam pelajaran ?

Kata Lecterur lagi ,bila kamu ada ilmu , tapi kamu gagal exam ,sebenarnya kamu masih belum gagal . Sebab exam tidak dibawa dalam kehidupan nyata , tapi exam hanya penyudah buat para pelajar. Slip result hanyalah tanda yang kita sudah mengambil peperiksaan standard itu , tapi bukan bermakna kehidupan kita dimasa akan datang adalah cemerlang !

Guys ..setelah puas belajar , kita layak diuji . Walaupun keputusan  tidak memuaskan , atleast korang sudah berusaha ,bertahun pikul beg galas berisi lappy tu ,korang fikir korang kacak bergaya ? Bertahun mengangkut nota kehulu kehilir tu ,korang rasa korang comel ? Grrrr ..market boleh turun tau tak ?? Hahahaha

Macam aku , aku belajar kerana beberapa sebab ,antara sebabnya : sebelum ini dunia aku hanya enjoy dan berpeleseran, so aku masuk dunia pelajar ini semata2 aku nak jauhkan diri aku dari dunia sebenar aku . Ternyata ,masyatakat keliling amat mempengaruhi dunia aku. Hampir setahun aku di dearah *luar kawasan* akhirnya aku lupa siapa aku yang dulu dan aku menjadi aku yang sekarang.

Korang nak complain pasal aku tak guys? Aku serabut giler harini aa doe 😣

Kay.. lepak dengan housemate jap !

Comments