UP TO YOU


Guys ..
Bila kita kenal someone  ,biarpun kau rasa dia sangat rapat dengan kau , bila dia buat baik kat kau , kira untunglah kan kenal dia . Tapi ada segelintir golongan manusia ni , mereka suka sangat mencemari tiap apa yang mereka jumpa . Biarpun dari jarak beratus kilometer ,mereka boleh buat andaian macam2 tentang seseorang itu .

Contohnya aku je guys . Tak semua orang kenal aku , tapi aku cuba buat baik dengan semua mereka , join kelompok mereka  ,ikut rentak mereka  , tapi bila silap aku sikit je , aku lah orang paling teruk kena kecam dari mereka . Tak hairan lah bila ada yang kata aku Playgirl , aku tomboy ,aku pondan , aku itu ,aku ini , kisah pulak aku ? Nooo !

Puncanya 1 je guys .. yep puncanya adalah kerana mereka tak jumpa aku depan2, face to face , calling2 aku . Mereka kenal aku semata2 dengan baca moment2 yg aku update , status facebook yang aku taip , tweet ditwitter , idea senget diblog , balas pm tiap kali mereka pm aku  , so tak  mustahil macam2 spekulasi pasal aku orang luar sana buat .

Apa ? Korang ingat aku MH370 ? suka2 korang nak buat spekulasi ? Ni Mia la bhaii . Mia kalau dah sayang ,dia sayang sungguh2 ,kalau dah benci dia takkan benci ,tapi dia akan pergi . Korang dekati aku gaya apa pun ,mustahil korang dapat selami perasaan hati aku yang sebenar2nya .

Aku ada gaya playgirl ?? Meh sinilah nak tau aku play apa? Playkan girl or aku play kan boy , Duduk depan2 aku , tengok biji mata aku yang sepet ni , bercakap direct dengan aku pasal kehidupan yg sebenar ! Kalau cuma tahu berpeleseran macam musafir digurun sahara tu better korang duduk diam2 ,gentel tasbih . Sebab apa yang kau lihat aku di alam maya ni  ,200% berbeza dari kehidupan reality aku  . Tak percaya ? Pergi lah tanya insan2 kerdil yang pernah calling2 aku diluar sana . Siapa Damia Hazirah yg sebenarnya . Tak bangun naga jadi hantu ,jangan panggil aku DH la ok !!

Guys ..dosa dengan Allah korang boleh bertaubat ,dosa dengan manusia ,bila korang dah pandai tabur fitnah ,kalau dia tak maafkan , astaghfirullah halazim ..istifar banyak2 guys . Jangan aku tak maafkan dosa korang buat cerita pasal aku,sudahla okay ?

Aku tak marah just terkilan la wey ..k ,baii nak join class jap lagi ..

Selamat sejahtera keatas kamu ..

Comments